POWERFANATICS.com

 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció
1 / 1 oldal     Hozzászólások megtekintése:

<   Népítélet avagy BMW vásárlási tanácsok vélemények, tapasztalatok  »   7-series e32 730i/iL,735i/iL,740i/iL,750i/iL/iLS(1985-1994)

Englishman
2011.11.22. 09:34   


Az egész úgy kezdődött,hogy nekem kell egy ilyen nagy tepsi.Lehet benne pöffeszkedni,van benne hely bőven stb stb. Az ihlet egy audi a8 ból jött,egy hosszú munkanap után a cimbim tesójának a kocsijával (A8)mentünk vásárolni,és még utasként is megfogott a "feeling". A nagy széles fotel,ahogy siklik az úton a tepsi......szóval ez az élmény szétgyilkolta és újra fogalmazta a sportautó vásárlás terveit.Így született a cél,kell egy 7es. Egy E38. Fekete legyen,bőrös,V8,sibedás.Ezek voltak a kritériumok. Több hónapos álmodozás,rendszeres hazai,és külföldi használtautós portálok látogatása után eljött a NAP. Találtam is egy, a kritériumoknak megfelelőt,740il formájában. Elmentünk megnézni. Hozzá kell tennem,tisztában voltam azzal,hogy nem lesz hibátlan,nem vártam csodát,az irány ára valahol a szakadt szar és a tip top között volt. Gondoltam egy két dolog szar lesz rajta,de attól függetlenül teljesen használható lesz. Pláne,hogy a hirdetésben az extra lista szinte végtelen volt,és nagy betűkkel ki volt emelve,hogy KIVÁLÓ ÁLLAPOTÚ.
Tény és való,hogy a moci,váltó,és a kaszni egyben volt,szép autó. A kerekei ocsmányak voltak,de legalább gurul valamin,az legyen a legkevesebb. Kereskedésben volt,szóval fokozott figyelemmel kellett viseltetnem nézelődés közben. Mivel abszolút komoly volt a vásárlási szándék,a vevő hülyének nézésének elejét véve,megkérdeztem a kereskedőt,van e valami amit tudnom kéne az autóról,ami nincs benne a hirdetésben?
Gondoltam azokra a dolgokra amik nem működnek,hátha korrekt az ember. Hát nem szólt egy szót se.
Mint autószerelő,dolgoztam egy két kereskedés mellett,és hát nyílván van kivétel,de igazi minden hájjal megkent alakok ezek. Ha nincs az ember résen,úgy rápattintják a rakás szart,hogy észre sem veszi.
Tehát elkezdtem a kocsit átnézni.Próbakör,minden oké,motor váltó,PDC működik,van hátramenet,szuper. Viszont a kormány nehéz volt,és visított is a szervópumpa,nem nagyon hangosan,de az utastérben is hallani lehetett. Nem működött a TV,se a rádió, nem volt benne a "fényre elsötétülő visszapillantó"sem.Az ablaktörlő lapátokon nem volt gumi.
Az akkumulátor halott volt,a négy téligumi amin gurult kuka.A fékbetétek elöl hátul cserések.
Második körben kiderül továbbá,hogy nem megy az egyik elektromos ablak,nincs fűtés, és a TV stb fejegység is hiányzik,a csomitartóban csak hűlt helye van a CD tárnak.
Nem ment továbbá az egyik xenon sem.Trafó hiba.
Már csak hab a tortán,hogy a hátsó lámpák lemattulva,beázva.
Első körben még alkudoztam az árból,de második körben már hagytam a picsába.
A kereskedő hozzáállása egyébként botrányos volt. Az ő meglátása szerint,jó a motor,a váltó a kaszni,a többit meg "fillérekből" meg lehet csinálni,és ő biztos benne hogy egy jó vétel.
Mindezt csak azért kapartam le,hogy mocskosul résen kell lenni autóvásárlásnál,mindent meg kell nézni,és mindent ki kell próbálni. Elkapkodni meg végképp nem szabad. Nem baj ha szar,de akkor legyen olyan az ára,ha meg jót akar az ember,akkor az legyen tényleg JÓ.
Végül találtam egy megfelelőt,némi kompromisszum árán, a feketéből ezüst lett. De ez egy másik történet.Smile


FREEDOM IS NOT FREE

Budapest    1486    2005.09.15. 14:46
Larothy
2011.10.13. 09:50   


When coming to Bluetooth technology, we may first think of the mobile phone, followed by computer products. There will be very few people who can relate the Bluetooth technology with the vehicles. In fact, with the popularity of the vehicles among the people, people spend much more time in the vehicles. Therefore people’s requirements on the in-car electronic gadgets will be more and more. Bluetooth technology has been widely applied to the automotive territories such as GPS DVD Navigation, Rearview camera, Bluetooth car phone system.
Convenient Bluetooth makes the driving process much easier.
With the development of the telecommunications, mobile phones are in wide use throughout the world. Being aware of the hazard and danger of the talk over the phone while driving, many countries have restrictions on this aspect. Thus driving while using the mobile phones, this behavior has already attracted great attentions of the whole society. Since it is not only something individual but it is also something in relation with each person’s safety.
Some up-market vehicles are equipped with the Bluetooth system. With the help of the Bluetooth technology, you don’t need to free one hand to catch the phone, leaving one hand to control the steering wheel or let your ears bear the tortures of the earphones. Using the Bluetooth technology, the mobile phone can be connected to the hands-free system in the car wirelessly. It does not matter if your car is not equipped with Bluetooth system. As long as you have the GPS DVD Navigation installed in your vehicle, you can also enjoy the convenience.
Now many car GPS DVD Navigation features Bluetooth technology, which can not only provide the drivers with the navigation and positioning but also act as the Bluetooth headset so as to enable you to make good use of the hands-free system of the in-dash DVD Navigation. What is more, some car GPS Navigations can also send pictures and documents and meet the users’ need to the full. Making phone calls over the DVD Navigation touch screen is now possible and user-friendly.
Bluetooth technology of the DVD Navigation get you access to the significant information and also communications with the callers on the road. Now no more holding the cell phones to the ears while driving on the road, no more breaking the rules and act against the traffic rule, no more causing danger to other’s safety and getting your family to concern about your safety is exactly the what you really want and the first and foremost matter.
More Details:OemCarGps


New York    1    2011.09.15. 09:35
Turboá
2011.01.20. 21:18   


E23 745i-vel kezdtem , mert kellett belőle a motor. Aztán mentem vele megtetszett, egyre jobban megszerettem. De kirohadt alólunk. Trailert húztunk vele sokat mentünk. Futóműve egy gyenge mint minden 7-esnek.
Mikorra az összes környezetemben lévő e23-as alkatrészt felemésztettem, és már a bódé egy rohadt szar lett, átpattantam egy e32-be. Ez amolyan munkakocsi. 735i-majd 740i.
A 35i a 745i után egy nyugdíjas gyengület, ezért 4000v8-ra váltottam.
Még ez is gyengébb mint a néhai 45-ösöm, de ezzel már megbékéltem.
A belseje jóval strapabírobb mint az e 23-asnanak .
Valójában minden baj előfordul nála is, pl szonda, ajtók alja, lámpák, elektromos zűrök ,a végelátahatalan küzdelem a motorból állandó olajfolyás ellen egyszerűen elkeserítő. Ha helyben járok vele városban képes beverni 18-23l körül is. Az országút az ő hazája, ott képes 11l-ből is megállni 140-körüli tempót autózva.
Az első futóműve ha egyszer rendbe van szedve akkor kibír 2-3 évet a gyári kerekével. Ha megkapja a nyári nagy kerék szettet akkor egy szezon alatt is kidől alóla néhány csukló, de főleg a felső lengőkar szilet.
Költséges fenttartású járgány. Ez egy luxus autó ma is csak meg lehet venni pár száz ezer forintért és lehet javítgatni bontásból.
Érdemes hozzá venni egyet külföldről és abból tákolni.
Persze aki nem szeret kínlódni és bírja az megveszi az új alkatrészeket hozzá.
Azt mondom, hogy összességében jó autó, én szeretem.
Jó vele menni, de tény hogy ha nem is megbízhatatlan ,akkor is rá kell költeni egy számottevő összeget éves szinten, mert ugyan ott nem hagy az úton, de mindig tönkre megy rajta valami.

új játék-új izgalom.
R.C.S.

R.C.S.    7683    2005.03.14. 22:22
zozoBMW
2011.01.19. 23:34   


7er..94ben vettem az első BMW-met.E21 316,szarrá rohadva,sosem lett belőle autó.Majd 5 323i,E30ból mind,E34,E36,és most az E38,728i aut.Fekete,fekete bőr.Sosem tetszett,de ez a darab igen.Megvettem.Nem véletlen hogy ez a zászlóshajó,Igényes kívűl,belűl.10l,kint,város13l.Nagyon tetszik!


Bp.Csepel.Posta,OK.06309768125"Az élet értelme,a gyors kocsik,nehéz kaják,és a RIBANC NŐK!"

   623    2009.10.18. 20:00
Dawe
2011.01.13. 21:50   

Redneck Boss
Kicsit több mint 1 éve vettem egy e32 750i-típusú járgányt.
Meg kell,hogy mondjam,nem voltam elragadtatva az erejétől(később kiderül miért),pedig elméletileg 220kw azaz 299hp kicsit le volt lakva de sebaj olcsó volt.

Nagyon megbízható autó erős,gyors és még mindig tekintélyt parancsol az autópályán.

El kellett telni ennek az 1 évnek,hogy a fórumozók segítségével rá tudjak jönni a hibáira buktatóira ennek a típusnak.
a futóművel kezdeném
az összes szilent és majdnem minden gömbfej lógott benne,viszonylag nem tul drágán lehet venni ezeket a dolgokat és minden van hozzá.
a hátsó futóművel semmi gondom nem volt gyári sperrel van szerelve mint minden 750.

karosszéria... szerencsémre teljesen rozsdamentes,de az ajtók aljai.....hát nincs értelme részletezni

elektromos hibái voltak az autónak,de csak az előző tulaj hanyagsága miatt. minden csatit evett már a zöld rozsda,ezeken még időben észrevéve segített a kontaktspray

a motor 2 kompis és egy EML kompi is van benne amit nem tudtam,hogy mire jó,hát mivel 2x6 henger tulajdonképpen ez a kompi a gázpedál jeleit gondolja át és adja tovább a fojtószelepnek.
Amikor ez kontaktot veszített akkor az autót nem lehetett tovább gyorsítani ezt is megoldotta a kontaktspray.

Fogyasztás:
amikor elhoztam akkor mind a 2 lamdaszonda szar volt és úgy 18-22 litert fogyasztott,vettem bele 2 új szondát és ez a fogyasztás lecsökkent 10 liter környékére.

az automata váltó:
sokan mondják,hogy automata bmw az olyan mint gumival dugni...
hát kinek a papné,nekem a lánya.
nem kell egy 300 lovas autóba kézi váltó,teljesen felesleges,az az automata nagyon jól tudja mikor hova kell váltania,hogy a legoptimálisabban fogyasszon a verda.
általában 200e km-t adnak a váltó széteséséig,nekem ez még nem volt meg.
szoktam vele trélert húzni,mert néha a versenyautót arrébb kell vinni,a váltó ezt annyira nem szereti,melegszik mint az állat,de nem fözi a vizet szerencsére
1600kg-t vontathat,én huztam már vele 2400kilót és simán vitte.

a motor:
csörög-zörög,zabálja az olajat 1liter/1000km kopognak a hidrotőkék,de jár mind a 12 henger,katalizátort már valami brazil kilopta alola.

összegezve a dolgot egy ladához tudom hasonlitani a járgányt,tankold és kivisz a világbol.

A 7ES FEELINGHEZ HOZZÁTARTOZIK,HOGY NEM ÁLLUNK LE MINDEN GYÖKÉRREL GYORSULGATNI,MERT 300 PACI VAN A SEGGÜNK ALATT
ebben az esetben a 10 literes fogyasztás.

biztositás:
mivel nekem ez a sokadik autóm és mindegyik megvan igy az éves biztositásom 32eft
a luxusadót eltörölték szerencsére,mert az 97e ft volt/év
fenntartási költsége igazábol nem gondolom,hogy több lenne mint egy hasonló évjáratú más tipusú luxuslimuzinnak,ezért szerintem egy nagyon jó autó


ADJ MEG AZ AUTÓDNAK MINDENT,MINDENBŐL A LEGJOBBAT ÉS MINDIG... ...UTÁNA MEG HASZNÁLD,AHOGY KEDVED TARTJA.
/R.R.T./

vecsés west side    2740    2005.10.08. 15:11
Hozzászólások megtekintése:   
hirdetési felület
 
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +2 óra)

  1 / 1 oldal
Tartalomjegyzék  »   Népítélet avagy BMW vásárlási tanácsok vélemények, tapasztalatok

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

 
Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Vissza az elejére