Sziasztok, 2001-ben került hozzám az autó, egy 1990.06 havi e30 318i m40 sedan 113 le. 172 000 km-rel. Teljesen gyári felállásban, csak egy Dabasi sporthátsó dob volt rajta. Ezután jött egy 60/40 ültetés, 15 colos brock alufelni, sötétítés. Nem is akartam nagyon mást, mert szerintem az e30 így szép és classikus. Jártam vele talikra, de kifejezetten engem inkább a gyorsulási versenyek érdekelnek, ahol ugye ezzel a configgal nem igazán értem el 402 méteren jó eredményt 17,2 sec volt az idöm
Mindenképp nagyobb teljesítményt szerettem volna, ami ugye vagy nagyobb motorral vagy turbósítással érhető el. A turbósításról lebeszéltek mivel már 340ezer volt az autómba, meg m40-t minek. Így hát a motorcsere mellett döntöttem , ami egy m42b18 318is-t képezett 136 loval.2008 majusában sikerült is egy kintröl behozott német IS coupéra rátalálnom 201ezer km-rel. Műszakilag nagyon jó állapotban volt az autó, csak a kasztni volt lepukkanva. Mindent átpakoltunk az enyémbe, teljesen hivatalosan. Gyakorlatilag lett egy (ùj) autóm ami már 4500 fordulattól egész mashogy muzsikált, a duplavezérmű tengely és a 16 szelepnek köszönhetően. Gyorsulási versenyen is jobban teljesített 16,1 secel. Aztán utánna néztem a chippelésnak hogy ezeket a motorokat 151 loerősre fel lehet húzni,meg is chippeltem, eredményem ezek után már 15,8 körül mozgott.
Ennél jobb idöt sajnos nem tudtam produkálni, közép mezőnybe végeztem mindig.
Ezután ötlött meg a nagy terv, hogy ezt a motort már talán érdemesebb turbosítani. Youtubon keresgéltem nézegettem turbos ISeket és teljesen a rabjáva váltam (jó, néztem én m5 turbót is, de most ez az adu

) körbejártam elég sok embert, mire eldöntötem hogy kihez vigyem az autóm. Végül Powerednél döntöttem, szerintem nem kell bemutatnom, hiszen sokan ismerjük

láttunk már egy két autót a keze alatt elkészülni. Jelenleg nálla van az autóm és már munkálkodik rajta. A motort egyenlőre nem lesz megbontva, és ez által 0,8 barnál nem lesz jobban töltve. A turbó egy Garrett T3/T4 A/R60 TRIM57 lesz. Számításunk szerint 220-230 le kihozható az autóbol. Majd meglátjuk.