POWERFANATICS.com - Bmw fanatikusok oldala
 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció
POWERFANATICS.com Facebook-on!
1 / 10 oldal Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő    Hozzászólások megtekintése:

<   Projektek - HOBBY Így szépülnek a BMW-k  »   Krisz E30 320i facelift

JohnyGLASS
2009.10.13. 09:47   

Crackee írta:
Sziasztok!

Nekem hasonló a problémám mint Krisz320i-nek. Ez egy 94-es Vanosos e36 320i. Van amikor a kilométer óra elmegy egy pillanatra, eddig nem ment rendesen minden henger 6 új gyertya és egész jó lett. viszont jött a rosszabb idő és elkezdte a bajait.
Ha kis gázon megyek, megy mind a 6 szépen. Ha fokozatos gázzal gyorsítok kis fordulatról, szépen leforog. Ha viszont hirtelen nagy gázt adok, akkor 1 vagy 2 henger leáll... Mitől lehet ez?

Az már mellékes, hogy egy két dolognál hol van áram, hol nincs.

Testkábel új... Very Happy Csak lehet későn. És ezzel gallyra tett az előző tulaj sokmindent...

Ha tudtok segítsetek légyszi!

Köszi

Általában ilyenkor a nem megfelelő gyujtásteljesítmény a ludas! Trafó és a gyertya közti "pipa" gumi szigetelése megsérűl és áthúz a hengerfejhez. Vagy maga a trafó, esetleg gyertyahézag! Kacsint
Bocs hogy belevaú!
Hi!

"Hú de tyű!"

Békés    56    2008.10.13. 09:18
Crackee
2009.10.12. 15:03   

Sziasztok!

Nekem hasonló a problémám mint Krisz320i-nek. Ez egy 94-es Vanosos e36 320i. Van amikor a kilométer óra elmegy egy pillanatra, eddig nem ment rendesen minden henger 6 új gyertya és egész jó lett. viszont jött a rosszabb idő és elkezdte a bajait.
Ha kis gázon megyek, megy mind a 6 szépen. Ha fokozatos gázzal gyorsítok kis fordulatról, szépen leforog. Ha viszont hirtelen nagy gázt adok, akkor 1 vagy 2 henger leáll... Mitől lehet ez?

Az már mellékes, hogy egy két dolognál hol van áram, hol nincs.

Testkábel új... Very Happy Csak lehet későn. És ezzel gallyra tett az előző tulaj sokmindent...

Ha tudtok segítsetek légyszi!

Köszi

1    2009.10.12. 14:46
Krisz320i
2009.06.30. 04:20   

Úgy néz ki,haldoklik a computerem az autóban.Sad
Ha valakinek volna 3 soros motronicja,amit bele tudnék próbálni,azt megköszönném.Ha pedig megoldódna a baja,meg is venném.

Kecskemét    244    2007.09.15. 22:16
Krisz320i
2009.06.17. 18:35   

Köszi.
A villamosság nekem is megy,csak időm volt kevés.
Ma viszont kicsit tudtam foglalkozni vele,és csak test probléma volt.
De most már király. Very Happy

grafo
2009.06.15. 12:46   

tudok egy jó villamosságszerelőt !

Kecskemét    855    2007.05.30. 19:44
blueboi69
2009.06.15. 07:39   

Krisz320i írta:

Csak azért nem értem,mert reggel még azért hazahozott. Smile
Délután meg már beintett. Confused

Igen,csak kattog az önindító.És az autóban minden lámpa elalszik olyankor.

Ez mindíg olyan, hogy jól működik aztán eccercsak nem. Smile
Ha minden lámpa elalszik, az érdekes. Honnan tudod,hogy az önindító jó?
Nem lehet zárlatos? Vagy az akksit leszívta volna vmi?

Egyet kattan amikor inditózol vagy folyamatosan? Ha csak egyet, akkor tuti nem kap elég áramot,valahol. Nézd meg a kábeljét, testkábelt is ahogy már mondták. Rendesen legyen megtisztitva, rászorítva,mert minden kis töltésre szükség van ilyenkor. Akksi is összezuhanhatott. Cellazárlat vagy vmi. Lehet megvan benne a 12V,de terhelésen is?

Jah most látom,hogy cseréltetek akksit meg önindítót is. Akkor kábelezés. Vagy gyújtáskapcsoló. sztem.

Burn rubber not your soul
BMW Klub

Budapest déli getto :)    647    2007.04.03. 21:20
Krisz320i
2009.06.15. 04:18   

hAMU írta:
Krisz320i írta:
Megint kellene egy kis segítség.

Az autó legújabb dilije,hogy nem akaródzik beindulni.
Nem is indítózik,csak kattog az önindító.
Minden jó,az akksi is,meg az önindító is.
Viszont semmit nem csinál.
Jó lenne,ha valaki tudna ötleteket adni,mert akkor a vadkerti móka is veszélybe kerül. Surprised Surprised Sad Sad

Ha 100%ig biztos hogy az akkumulátor,és az indítómotor jó,akkor nézd át a kábeleket,különös tekintettel a motor testkábelét. Oxidációkat rozsdásodást tüntesd el Smile . Bizonyos utálatos offos tipusoknál (audi Mad ) sűrűn előfordul hogy a gyujtáskapcsolón nem tud elég áram átfolyni,és ugyan ez a jelenség van. Ilyenkor le kell relézni az indítóra menő vékony vezetéket. Remélem segít valamelyik 5let...

A gyujtáskimaradásos problémára meglett a gyógyír?

Átnéztük,és minden jó.Már cseréltünk önindítót,meg akksit is.
Nem tudom van-e összefüggés,de aznap reggel,mikor jöttem haza,kétszer elment egy kis időre a kilóméteróra is. Confused
Nem tudom,hogy megoldódott.e,mert azóta még nem tudtam életet lehelni az autóba. Sad
Átnéztük a testkábeleket is,de átnézem újra.
Csak azért nem értem,mert reggel még azért hazahozott. Smile
Délután meg már beintett. Confused

Igen,csak kattog az önindító.És az autóban minden lámpa elalszik olyankor.

hAMU
2009.06.14. 23:24   

Krisz320i írta:

Jó lenne,ha valaki tudna ötleteket adni,mert akkor a vadkerti móka is veszélybe kerül. Surprised Surprised Sad Sad

Ha 100%ig biztos hogy az akkumulátor,és az indítómotor jó,akkor nézd át a kábeleket,különös tekintettel a motor testkábelét. Oxidációkat rozsdásodást tüntesd el Smile . Bizonyos utálatos offos tipusoknál (audi Mad ) sűrűn előfordul hogy a gyujtáskapcsolón nem tud elég áram átfolyni,és ugyan ez a jelenség van. Ilyenkor le kell relézni az indítóra menő vékony vezetéket. Remélem segít valamelyik 5let...

A gyujtáskimaradásos problémára meglett a gyógyír?

612    2006.09.12. 21:09
Recska
2009.06.14. 21:48   

egyet kattan, oszt kész?

Nekem a dízel puntóm is ilyet csinál... Holnapra megkérdem, hogyishíjják a "tünetet"

Szegvár    18    2009.03.07. 19:37
Krisz320i
2009.06.14. 21:32   

Bandita
2009.06.10. 19:29   

Krisz320i írta:
Please HELP!!

Az lenne a bajom,hogy mostanában,ha esik,és megyek az autóval,véletlenszerűen gondol egyet,és egy pillanatra olyan,mintha elmenne a gyújtás(illetve nem csak olyan,hanem el is megy:).
Ami elég kellemetlen,és nem egy henger,hanem mind.
Magyarul egy pillanatra leáll.
Szóval ötleteket várnék,mi az ami így be tud ázni.
De egy idő után meg abbahagyja.

... és légtömegmérőt már cseréltél, és rénézésre porszáraz esőben is a trafo környéke is, ha jól emlékszem. Egyébként tibinek lehet van trafója, ha kell szólj, s megnézi majd.... Kacsint

http://www.gportal.hu/bmw-team-kecskemet

Kecskemét    2915    2005.07.29. 00:47
Krisz320i
2009.06.10. 19:19   

Please HELP!!

Az lenne a bajom,hogy mostanában,ha esik,és megyek az autóval,véletlenszerűen gondol egyet,és egy pillanatra olyan,mintha elmenne a gyújtás(illetve nem csak olyan,hanem el is megy:).
Ami elég kellemetlen,és nem egy henger,hanem mind.
Magyarul egy pillanatra leáll.
Szóval ötleteket várnék,mi az ami így be tud ázni.
De egy idő után meg abbahagyja.

Bandita
2009.06.08. 22:06   

Gratula-gratula-gratula Úram!Tényleg szép, s ritka extra. Cool

Mostmár nyugodtan aludhatsz, vagy mégsem..... Mad Very Happy Very Happy Szemcsis

Krisz320i
2009.06.08. 04:31   

Bandita írta:

Meg ne próbáld hogy nem jösz vadkertre, mert akkor nem ismerlek többé! Nana Viking Ivópajtik

Teljes létszámban ott leszünk főnök. Very Happy

Krisz320i
2009.06.08. 04:27   

A szombat estém igen jól sikerült. Smile
Többek között mert lőttem egy ilyet. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Hajnali 3-kor. Very Happy Very Happy Very Happy
De aki korán kel(vagy le sem fekszik Szemcsis )az ilyen prizmás rendszámtartót lel.Very Happy
Még vadkertig megpróbálom a lámpát bepirosítani.
És nevetségesnek tűnik,de ingyé. Surprised thanx thanx thanx thanx thanx thanx thanx thanx thanx thanx thanx thanx
Az a repedés pont nem látszik a rendszámtól.Smile

Bandita
2009.05.29. 20:31   

Mi a helyzet? Miért nem történik itt semmi sem? Very Happy

Meg ne próbáld hogy nem jösz vadkertre, mert akkor nem ismerlek többé! Nana Viking Ivópajtik

Bandita
2009.05.01. 20:30   

Éljen május elseje! Very Happy Kacsint

blueboi69
2009.03.27. 20:32   

Krisz320i írta:
Az a helyzet,hogy lehet nem tudok menni szombaton,mert melóznom kell. Sad Sad Sad
De ha időben érek haza,akkor megyek,csak kicsit később. Smile

Megcsapkodlak ha nem jössz ki!!!! Shocked

BMW Klub

Krisz320i
2009.03.26. 21:01   

Az a helyzet,hogy lehet nem tudok menni szombaton,mert melóznom kell. Sad Sad Sad
De ha időben érek haza,akkor megyek,csak kicsit később. Smile

kavics325i
2009.03.26. 13:51   

Krisz320i írta:
Nekem nincsen mosó,és nem is lesz,mert nem tetszik. Surprised
Majd berakok egy clint,meg egy rongyot a csomagtartóba. Very Happy Very Happy
Annak idején a pótféklámpáért is büntetett a rendőr bár lehet,hogy még csak bicikliztetek,de mára 1 teljesen normális dolog,hogy a nagyobb fékerővel rendelkező kocsira tesznek pótféket hogy már messziről lássák ha fékez.Eljön az idő amikor belátják hogy kell a x de addig a víz csak kavarog.Rendőr is van nem 1 aki hulla részegen motorozik a városunkban és nem2-vel.Kell a x mert jobb ha meg látod mintha elütöd....

http://my.opera.com/Almostigriss/blog/2007/01/29/mi-a-magyar

tmiklos    171    2006.11.08. 18:47
bmw-e30-325i
2009.03.26. 12:50   

Krisz...Abba gondolj bele...Amibe elektromos lámpa állitó van...azt se állitgatja senkise..örökké.
másik..
Rendör is irigykedik..
ez mindig igy van..másik nállunk is van ugy hogy egy rendör pofázik a xenonért..neki meg fiat puntoja van és még nemis projectoros és benne figyel a xenon meg akkora aluszárny a tetön hogy ha kinyitja a hátsó ajto beleér az üvegbe..és az szabájos?
ezt rendöre válogatja...
te majd tökölön megsasolom a gépsárkányt...Smile

te is tudod...

Törökszentmiklos    351    2005.12.22. 22:37
Hanszolo Pré
2009.03.25. 19:29   

BOLTON325IA írta:
Hanszolo Pré írta:

Vizsgáztatónak teccik lenni? Smile

Az 1998 után gyártott Magyarországon forgalomba helyezett gépjárművek esetében a fényszórómosó és az automata szintező mellé még egy vetítőlencse,azaz projector is szükségeltetik.
Kivételt képeznek ez alól azok a járművek,akik megkapták az engedélyt úgy,hogy nincs vetítőlencse a Xenon izzó előtt.
Mert van ilyen is. Smile

Egyébként meg vizsgabiztosa válogatja.
Ha gyárilag nem volt benne,akkor a fejed tetejére is állhatsz. Sad

ti mind a KPM-hez jártok vizsgáztatni? nekem az 1ik helyen az autó se kell szinte a másikon peddig mindíg minden szabályos,most megy az "ESZEVESZETT VAS "vizsgára mű+zöld:e30 25i 24v: forgalmi szerint autómata 20i m20, most épp manuál+9*16borbet "A" et15+20mm pogi(a kerék a sárvédő íven kívül 2cm-re)katalizátor nyista viszont van greddy e manage meg lekötött szervó meg nagyfék típusidegen autóról+2*110dtm üres dob 120dB hangal .NA ÉS

Szia Bolton.

Csodálatos,kicsit irigyellek,mert nekem is bejönnek az ilyen extrák,mint amivel a Te kelléked van felöltöztetve.

De.
Én nem az NKH-hoz (régebben KPM) járok vizsgáztatni,hanem neki dolgozom.
Blueboi teljesen helyesen,már-már KöHém rendelet béli megfogalmazásban adta elő,miért kellenek a segédberendezések a Kenyonhoz.
Az hogy ki hogy bújik ki a törvények alól,a maga dolga.
Rengeteg dologgal nem értek egyet Én sem,de alkalmaznom kell nap mint nap.
Rengeteg ötletem,elképzelésem van a járható utakról,amik könnyítenék a Te és hozzád hasonló cipőben járó emberek életét,de az esélyem hogy változtassak,annyi mint Lónak megnyerni a 400-as hátúszást.

Szóval ne lőjjük szét Chriss topicját,csak annyit hogy maradjatok életben,mert ez a káosz eléggé stagnál. Kacsint

www.branddiesel.hu Wink

Bács-Kiskun Megye    362    2007.10.10. 09:39
BOLTON325IA
2009.03.25. 16:49   

Jay325i írta:
Bolton:
nem az a baj hogy nem gyári a féked meg a motor, (láttál már rendört motorszámot nézni?vagy olyat aki ért a fékekhez?) hanem az amiért a mezei paraszt rendörje megállit: 20éves autóba xenon! erre sajnos nagyon rámennek és kapod a tizezres büntetéseket havi szinten érte
valahogy jo lenne ha ki tudnád magyarázni, hogy az gyárilag xenon, ezér jo a fényszórómosó is...

Már bocs de azért mert most 2 hónapra a rendőröknél a xenonbünti a dívat nem fogom lecserélni (nekem is az van).Az évek alatt túléltük a nagyzene nagykipufogó,nagyültetés,nagyszárny,sokneon,gumifüst,rodeó miatti zaklatást azt hiszem ez is menni fog. blueboi69 kollégával meg egyetértek hogy ha a sok paraszt nem járna 10méter magasra állított fényszórókkal és ha mögöttem jön 100m-el nem az én tetőkárpitomon lehetne diavetítést csinálni nem lenne talán ennyi baszogatás.

OO==[][]==OO

Szigetvár    372    2006.02.11. 14:57
Krisz320i
2009.03.25. 05:23   

Mivel az enyém a legfehérebb xenon,így nem annyira tűnik ki a sorból. Smile
Ha meg megállít,és megbüntet,bekaphatja.
Mert kíváncsi lennék,hogy a mindenféle tescotuningos fabiába,meg suzukiba,ami olyan,mint valami karácsonyfa,van-e autómata fényszóróállító,amikor szemből úgy vakit,hogy majd kisüti az ember szemét,még egy kisteherautóban ülve is. Confused
A műszakin,meg ha akarom,akkor átmegy tuti. Smile

blueboi69
2009.03.25. 00:22   

Jay325i írta:
Bolton:
nem az a baj hogy nem gyári a féked meg a motor, (láttál már rendört motorszámot nézni?vagy olyat aki ért a fékekhez?) hanem az amiért a mezei paraszt rendörje megállit: 20éves autóba xenon! erre sajnos nagyon rámennek és kapod a tizezres büntetéseket havi szinten érte
valahogy jo lenne ha ki tudnád magyarázni, hogy az gyárilag xenon, ezér jo a fényszórómosó is...

Én már láttam. De ritka. Nekem is xenon van, nagyon szeretem mert kurvajól lehet látni vele. Még sosem állítottak meg miatta. Nappal nem használom, egy hangyányit lejjebb van állitva mint kéne,hogy tutira ne vakítson. Éjjel meg annyit lát a rendőr,hogy jön két jégfehér fénycsóva de nemlátja,hogy régi autó. Nálam vannak a gyári izzók, 5p alatt kicserélem neki uccán,mivel direkt igy kötöttem be a xenon-t!.
A búramosó és magasságállítás nem hülyeség, nem véletlenül találták ki. A xenon fényerőbe kb 6x-osa a normál halogénnek. A sima halogén is kurvára tud vakítani, a xenon meg főleg. Ezért fontos, hogy bukkanó esetében legyen szintszabályzás automatikusan. Az nemjó amikor kézzel tekered a gombot az utastérbe és motorral állítod. Ehhez spéci elektronika tartozik ami érzékeli az autó dőlését menet közben.
A mosórész is automatikus, ugyanúgy mint az esőérzékelős ablaktörlő.
Azért,mert a sok dzsuva és kosz ami rárakódik a fényszóróra, az szórja a fényt. A xenon fényerejét mégjobban szórja, ergo vakít. Azért vakít mert koszos. Szóval féleértések elkerülése végett, nem hülyeségből hasraütésszerúen találták ki ezeket. Sajnos abban nem lehet bizni hogy sofőr tisztán tartja az autót és beálltítja a fényszóróját. Halogénesek közül is kb minden 5ik szanaszét világit, vagy párhuzamosan vakít mindkettő,pedig csak a gombot kéne eltekerni a műszerfalon.
pisz

BMW Klub

Hozzászólások megtekintése:   
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +1 óra)

1 / 10 oldal
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
Tartalomjegyzék  »   Projektek - HOBBY Így szépülnek a BMW-k

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Vissza az elejére