POWERFANATICS.com

 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció
1 / 1 oldal     Hozzászólások megtekintése:

<   ÚJ FÓRUM! * BMW Motorikus problémák szervizelési tanácsok  »   VIGYÁZAT! Divinyi BMW szerviz Gyenesdiás,átverés,hazugságok!

VaterGugu
2018.05.15. 22:31   


Ne merüljön feledésbe egy év távlatából se !!


   23    2013.04.04. 21:05
VaterGugu
2017.05.07. 13:30   


Divinyi BMW szerviz - Gyenesdiás, Hunyadi köz 3 –VIGYÁZAT! Átverés, hazugságok, óriási lehúzás…

Üdv mindenkinek!

A történetem, amit most lényegre törően megpróbálok eljuttatni másokhoz, nem azt a célt szolgálja, hogy személyeskedjek vagy bármilyen düh és haragot írjak ki magamból. Viszont azt gondolom, hogy minden egyes márkatársnak érdemes lesz elolvasnia. Annak is, aki nem itt szereltet, ha netán esetleg komolyabb gondja lenne, akkor hol ne hagyja ott az autóját.

Kb. 4 éve szereltettem itt az e46-omat, amikor komolyabb baja volt az autómnak, ekkor még az összes szerelője megvolt Divinyi Úrnak. Nem voltak se gyorsak, se olcsók, de mégis ő volt az, akinek hatalmas neve van a szakmában, ezért türelmesen vártam. Akkor vásárolnom kellett egy bontott motort az autómhoz és a kettőből csináltak egyet. Itt még nem nagyon tűnt fel semmi turpisság, azt leszámítva, hogy az ő kontaktja által 240 000Ft+munkadíj-ért tudott volna motort szerezni én pedig ezt sok utána járással megoldottam 120 000Ft-ból.

Eltelt kb. 4év, sajnos elkezdte enni a vizet az autóm. A helyi szerelőm megállapította, hogy valószínűleg hengerfejes lesz autó. Mondtam semmi gond, akkor felveszem a kapcsolatot a tőlem 150km-re lévő Divinyi úrral, mégiscsak ők építették a motort, szedjék szét ők, bármi is lesz a gond.

Ez történt több, mint 2hónappal ezelőtt. Azzal már tisztában voltam, hogy gyorsan nem haladnak a dolgok itt. Közben pedig még panaszkodott is párszor, hogy az összes szerelője elment már, csak a ’’Pistivel” vannak ketten (vajon miért?). Ezért ismételten türelemmel próbáltam az egészhez állni, mert tudtam, hogy el fog tartani egy darabig.

Kb 2,5 hét elteltével felkerestem, nagy nehezen elértem, hogy még is mi a helyzet, meddig jutottak. Amire azt a választ kaptam, hogy ’’influenzásak” voltak a Pistivel, egyelőre félig van szétszedve az autóm, „aki itt szereltet az tudja, hogy várnia kell”

Eltelt újabb 3hét, se kép se hang, nagy nehezen elértem. Ekkor elkezdett panaszkodni ismételten, hogy „olyan embere sincs aki szart merne neki, nem hogy autót szerelne”. Ekkor már azért betelt nálam is a pohár és megmondtam neki, hogy közel 1,5 hónapja van ott az autóm és még azt sem tudjuk mi a baja. Valami legyen már ebből az egészből…

1 hét elteltével ismételten elértem, amikor már tényeket közölt; leszedte a hengerfejet, a tömítés tökéletes, elküldi nyomáspróbára, utána majd többet tudunk.
Na, végre kezdtem már örülni, hogy haladunk… újra lesz végre autóm.
Eltelt 1hét megint, amire elértem és közölte, hogy van egy „rossz” híre, a hengerfejet megnyomták és tökéletes. De ő csak is a biztosra megy, most kérte, hogy hevítsék fel és nyomják meg úgyis.

Ez megint 1hétbe telt, amire ezt (állítása szerint) megtették. Ismét rossz hírrel jött, miszerint a hengerfej tökéletes így is. Csak a motor lehet repedt, de ő nem fog azzal „szarakodni”, hogy ezt ultrahangos vizsgálatra küldözgeti Pestre.

Kell egy másik motor, de a jó hír, hogy egy bontós barátjának pont van egy. Ő beszél vele, én pedig hívjam vissza este a részletekért és megbeszéljük a továbbiakat.
Este persze már nem értem el ezzel kapcsolatban, másnap nagy nehezen felvette, mondta, hogy most gondolkoznia kell az árajánlaton, egyáltalán nekem megfelel-e, illetve, hogy tudja ezt összerakni, hívjam fel holnap.

Hát erre a bizonyos árajánlatra 1hetet vártam, amit email-en nem sikerült elküldenie, csak nagy nehezen kinyögte telefonban, hogy 360.000 Ft lesz mindennel együtt. Kérdeztem ebből mennyi a motor? 200. 000 Ft. Kérdeztem honnan van még is ez a motor? Konkrét választ nem kaptam csak, hogy a kapcsolata egy üllői útról nyíló bontóban dolgozik és onnan. De teljesen megbízható, ne aggódjak. Hozzátette, hogy ha nekem nem kell a teljesen tökéletes hengerfejem, megpróbálja beszámoltatni az árba. Ekkora már teljes mértékben elegem volt az egészből. Közöltem vele, hogy én is futok egy kört motorral kapcsolatosan. Amire azt a választ kaptam, hogy ’’jó, de akkor sürgősen döntsem el mi legyen, ő ezt a héten leakarja tudni már’’
A héten? 2hónapja erre várok, hogy haladjunk valamerre most pedig már ilyen sürgős lett, ha én akarok motort intézni az autómhoz?

Ezért már annyira bűzlött itt minden, hogy úgy döntöttem személyesen megnézem, hogy is állunk.
Az az igazság, hogy már az odatartó 1,5órás úton tudtam, hogy nem lesz itt kerek semmi, de úgy voltam vele, hogy legalább elhozom az autóm, ha átvert.

Oda is értünk csak a szerelője volt épp a szervizben, az autóm pedig kint állt az utcán félig lehajtott motorháztetővel. Kérdezem a szerelőjét, mi a helyzet azzal a kinti e46-al? Mondja, hogy félig lett most szétszedve. TESSÉK? Félig és most? És mondom a hengerfej? „hát az még nem lett leszedve” Hát nem tudtam, hogy robbanjak, sírjak vagy nevessek. Elkértem a kulcsot, konstatáltam, hogy szelepfedélig van lebontva a motor. Szóltam neki, hogy hívja ide Divinyi úrat. Aki 10 percre rá megérkezett és közölte, hogy „jajj a szerelő az csak 8-17-ig van itt, ezt saját maga szedte szét munkaidőn kívül, a szerelő pedig nem tudott róla és csak visszakapatta pár csavarral a hengerfejet”

Közöltem vele, hogy kérem, rakja össze az autót, hogy eltudjak vele menni innen, mert itt egy percet nem marad tovább. „Hát ő azt nem fogja tudni, mert ahhoz neki tömítés kell hisz már lelett véve a hengerfej”
Gondoltam, most tényleg folytatjuk ezt a folyékonyan hazudozást? Hívjak akkor autómentőt? Hát sajnos folytattuk és hívhattam autómentőt, hogy saját költségemre, elvitessem az autómat egy ismerős szerelőhöz a városomba. Nyilván erre az egész napom ráment és nem volt olcsó mulatság se.. mikor vissza értünk helyi szerelőm is közölte, amit mi is láttunk, hogy ez a hengerfej sohasem volt leszedve az autóról.

Hát így szeretett volna Divinyi úr legombolni rólam 360 000Ft-ot, úgyhogy még azt se tudta mi baja lehet az autónak. Mivel szét sem volt szedve!!!!!

Hogy ehhez miért kellett neki 2hónap és ez az egész mi volt, azt csak maga a mester tudhatja. Én azt gondoltam, hogy valaki, akinek neve van a szakmában, hasonlót nem művel, de ezek után biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az első és az utolsó, akivel ezt megcsinálta.

Kérek minden márkatársat, aki vette a fáradtságot és végig olvasta az egész történetet, ahol lehet, ossza meg, így minél több BMW-shez eljut. Nem vagyok tagja semmilyen BMW-s csoportnak, de azt gondolom érdekünk, hogy ha ilyesmire fény derül, arról tudjunk.

Hál isten a karma tette a dolgát és kiderült az igazság. Sok féle emberrel találkoztam már életem során, dehogy valaki ennyire szemrebbenés nélkül képes legyen folyékonyan hazudni hónapokon át, nem feltételeztem.

Kívánom mindenkinek, hogy ennél csak becsületesebb szerelőkkel legyen dolga.


   23    2013.04.04. 21:05
Hozzászólások megtekintése:   
hirdetési felület
 
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +2 óra)

  1 / 1 oldal
Tartalomjegyzék  »   ÚJ FÓRUM! * BMW Motorikus problémák szervizelési tanácsok

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

 
Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Vissza az elejére