| |
|
Turboá
|
2006.06.29. 15:59
|
|
|

|
köszönöm....egy gondolat...ez lélektan. Ha azt mondjuk pl : egy m5 moci,és itt most a nagyátlagnak tök mindegy melyik,400 000ft az huuuuubaazaz sok!.Aztmondja:m30 hát a szomszéd kert tövében ott rohad egy 30 000-ért komplett,dobunk rá egy turbót oszt gyí!és tud annyit,mert láttam. Nekem is többe van mintha vettem volna egy M5-öst ahogy van belógatom. És akkor nem is beszélve a gatyábarázásáról ami nemritkán mégeszer annyi,vagy jóval több.De az emberek nem ezt látják,vagy ezt nem látják.mert nem mondjuk.Ill a kiadások mindíg kétkedővé tesznek.....ám ez ne zavarjon bennünket,végtére is a szurkolók akik sokszor minden hozzáértést nélkülöznek ,is kellenek a pálya szélére. 
|
A higiénikus fertőtlenít, letakarítja a kórokozókat.
R.C.S.
|
Soltvadkert, Racing Club.. 5194 2005.03.14. 21:22 |
|
|
Ponya
|
2006.06.29. 15:08
|
|
|

|
Én tisztában vagyok ezekkel,(beszéltük).
Viszont az eredményhez fűződő hozzászólásokból az
jött le,hogy nem mindenki van vele így.
Továbbra is drukkolok,hogy sikerüljön ez a (már-már extrém) PROJEKT!!!
(és ha a teszt során lekell "tolni´ ismét segíteni fogok)!
"A legenda addíg él amíg éltetitek.Egy ilyen darab ma is Móresre tanítaná a hétköznapi felfujt fostalicskákat! rönó getymó,fityó trutymó,meg az összes hugyos tojástálca alakú húdefasza műanyagmotoros gurigataknyokat!" -- /Turboá/
|
|
144 2005.07.21. 10:01 |
|
|
Turboá
|
2006.06.29. 14:10
|
|
|

|
de tudható..13 felettiek voltak jócskán,inkáb 14-hez közeliek..A vicc az,hogy azok közül volt olyan amit ettől sokkal jobbnak éreztem.Kétszer sem megy egyformán,köszönhetően a szabályozatlan nyomásnak...Ez egy gondolatsor amit a mért adatok tudatában ismertettünk.ill ilyen és ehhez hasonló egyéb gondolatokat vetnek fel az árgus szemekkel figyelőkben.Amolyan latolgatás.Az a furcsa,hogy az M5 egy tudászint a BMWnél,és a köztudatban.Ez pedig egy elavult -és már amikor még ujszerűnek számított sem továbbfejlesztett modellben mennyit hagytak" bent"-..technika,felveti a kérdést.Miért? Biztos nyomós okuk volt rá.A sorozatgyártásban nagyobb futásteljesítmény igények vannak,és ez a motor a 300 000-et is csak 0,5-ön, és kímeletes üzemmódban tudta.Az M5-el nem vetekedhet mert ahhoz fejlettebb technikai megoldások szükségeltettek volna.Ez az M30 már amikor turbósították is(80-ba szériába) egy tipusmódosított,több 10-éve gyártott alapfelállás volt.Ezen ismérvek tudatában kontrasztos ez az egész. De valójában a technika vivmánya,az elektronika fejlődése az, ami lehetővé teszi a lóerők előcsalogatását egy ilyen elavult gépezetből egyéni szinten. Ma már mindenkihez eljut a megoldás,csak nem érdekel senkit. Meg fogjátok látni,hogy ez a motor ,jobban átgondolva 500le felett fog jövőre teljesíteni.Csak egézség legyen,meg valami értelmes hajtáslánc,élen a váltóval! :)Az utcai pedig ha időm lesz rá akkor..( amit a srácoknak is mondtam,hogy ez semmi,többet vártam,és csak az valami,ha min.0,5 sec-al megfutjuk meg a legjobb időt. Az lett volna számomra értékelhető.De van itt a csapatban olyan aki realista,és evvel is elégedett.Mikor mondtam,hogy mi a cél..az alacsony 12, azt mondta,és más is,hogy hogyan fog az sikerülni 13,5 után? A 12,...is jó lenne.A következő futamban 12,883-at ment..Erre ő :"hát ez gyorsan megvolt" bizakodó vagyok mert érzem,ha kijavítjuk a hibát akkor menni fog...És ez az alapja a versenyautónak is.Ha nem tudja akkor kár is görcsölni vele ,mert a kategóriába összkerekes 550-650 Le-snek mondott gépek vannak amik 10,5-körüli időket mennek,és ezekkel még az egytengelyen hajtott 5-600le is jócskán kevés lessz..ha 8-900 lehetne akkor talán esélyes. Ám az m30 azt is tudja,csak kell 2,5 millió forint amit ráborítunk.Ponyának egyébként igaza van.Nem olcsóbb csak öregebb.... 
|
R.C.S.
|
|
|
Ponya
|
2006.06.29. 13:48
|
|
|

|
Mint ahogy azt régebben is mondtam az e30 m5-ök ideje hamarosan lejár,és az idődből arra következtetek,hogy ez hamarabb fog bekövetkezni mint gondoltam! üdv english Kacsint
Lehet,hogy nem telljesen tiszta a kép, ez(12,9) nemrossz eredmény,de
volt még több sajtpapír(timeslip) is. Az azokon szereplő eredmények
nem publikusak?.
Még valami: Szériában a 745iturbó(moci) nem 1 kiemelkedően nagyszám.!
Viszont ha ez a cél(kiemelkedő stabil), akkor a költségvetése a turbósmocinak nemsokkal marad alul mint 1 S38.!
Hacsaknem tullépi.!
De ez már 1 feeling!!
|
|
144 2005.07.21. 10:01 |
|
|
lezsi
|
2006.06.29. 10:46
|
|
|

|
| gnagy e21 írta: | gratula turboá szép eredmény.
Mint ahogy azt régebben is mondtam az e30 m5-ök ideje hamarosan lejár,és az idődből arra következtetek,hogy ez hamarabb fog bekövetkezni mint gondoltam! üdv english Kacsint
Igen ám de mi van ha az egyik e30 m5 motoros tulaj gondol egyet és ráépít egy turbót a széria szívó motorra mondjuk 0,5 baros töltéssel?
odabaszna mindennek!
semmi sem elképzelhetetlen
G nagy |
Azert az nem olyan egyszeru; az S38 egy alapbol kihegyezett motor, gyari kompresszioval biztosan nem viselne jol a toltonyomast.
Ha jelentosen le van csokkentve a kompresszio, akkor alul elgyengul, es kicsi -aluk/kozepen elindulo- turbot meg nem szabad ratenni, ha az kell, hogy ne olje meg a hagyomanyos porgos karakteret (ami viszont a csucsteljesitmeny alapja).
Szoval egy ilyen nem jol sikerult 0.5-bar -os osszeallitassal konnyen ugy lehet jarni, hogy gyengebb idoket megy a gep a vegere
Persze a potencial meg van benne, ezt tudjuk, es ha nem is utcai jelleggel, de komoly befektetes aran, profin, lehet hatasosan "megturbozni" 
|
|
2465 2005.06.08. 13:21 |
|
|
Turboá
|
2006.06.29. 08:52
|
|
|

|
| gnagy e21 írta: | gratula turboá szép eredmény.
Igen ám de mi van ha az egyik e30 m5 motoros tulaj gondol egyet és ráépít egy turbót a széria szívó motorra mondjuk 0,5 baros töltéssel?
odabaszna mindennek!
G nagy | Arra godol az úr,hogy olyan mint M5 motor szívóbeli beépítése" lejár"...Ha az turbósulna,akkor az itt ,vagy itt is,történne nálunk.Meg is csinálnám,de sokallom a végösszeget,és az esetleges tesztidőszak sokkal nagyobb költségvetésű lenne.Gondoljatok csak a fengerfejjel való küzdelmünkre.Nincs szponzor,nem is kell. Majd inkább lasabban,haladunk,de nem dirigál senki.Ami ujdonság ebben az egészben itthon, az az,hogy:
1:amatőr autóditakta módon készült...
2: hihetetleen kompromisszumok,és kis költség árán....
3: a gép utcai verzió,és kb 70%-os teljesítménnyel üzemel jóesetben....
4: a tartóssági teszten végre stabil értékeket mutat,magyarul el merek vele indulni hosszú útra is.
5: Minennek alapján kijelentem ,hogy amit Englis leírt az törvényszerű,és magyarországon jócskán megkésve,de időszerű. Tömeges jelenség a home turbósítás,és ha a magyar elkapja a fonalat akkor eszement dolgokat képes alkotni.A versenyautót 10-11 közé várom az egytengelyűsége miatt.(lehet ,hogy visszasírjuk az IX-et?) 
|
R.C.S.
|
|
|
Karell Gott
|
2006.06.29. 08:07
|
|
|

|
| Kaqkk írta: | | lezsi írta: | | Kaqkk írta: |
Pontosítanék egy kicsit :
- a CO2 a palackban gyakorlatilag folyadék, de valójában egy szuper kritikus gáz az amire teljesen más fizikai-kémia paraméterek vonatkoznak , a molekulák között gyakorlatilag elhanyagolható az adhézió kvázi egy cseppfolyós gáz de semmiképpen nem folyadék.
-a CO2-nek nincs folyékony halmazállapota
a palackból az IC-re ráfujt szilárd halmazállapotú szárazjég(CO2) a folyadék fázis nélkül egyből gazzá szublimál (pl. jód kámfor naftalin), e folyamat során elvont hő a szublimációs hő!
Ez az endoterm folyamat simán elég ahhoz, hogy az IC-t és a benne áramló levegőt a kívánt mertekben lehűtse.
Ha a CO2-s hűtés nem megoldott akkor lehet más folyadékkal is próbálkozni.
Az aceton etil- metil. alkohol szinten jelentős párolgáshővel bír, az az amíg egy gramm elpárolog addig jelentős mennyiségű hőt von el a környezetéből(IC) a gond ezekkel a folyadékokkal az, hogy gyúlékonyak.
A kloroform és a szén-tetraklorid nem gyúlékony és szinten elég a párolgáshőjük, hogy az IC-t hűtse!
Érdemes kipróbálni azt a kísérletet is , hogy az egyik kezünket vízbe a másikat aceton(körömlakk lemosó) vagy legálabb 70 % alkoholba martjuk majd kivesszük és megnézzük melyik fázik jobban!
Az N2O ilyen jellegű alkalmazása a gazdaságisági szempontból ellenjavallott hangulat fokozására inkább orális bevétellel ajánlott!
Turboa Lezsi + a többiek
Sürgősen kellene nekem egy E30/320 IS dugó , hova forduljak?
Az M3-e teljesen más?
K |
Hat en is ezt mondom....
Varok alternativakat CO2-re, ami hasonlo homennyiseget tud elvonni, es pl. nem kell nyomas alatt tartani. Es olcsobb
Ja, az aluminiumot nem szabad bantsa (meg mast se). Ez a gond az alkohollal...
Szerintem IS dugo = M3 dugo. Mindketto S14-es blokk. |
Lezsi!
Ha vegre huzamosabb ideig otthon leszek, akkor összefuthatnánk esetleg lepaszolok neked egy Tervezen höcserélöt cimü BME-s sci-fit és megszakértjük!
A megoldás a folyadek vonalon a szén-tetrakorid , vagy a viz lehet mind2 jo , de a szárazjeget nem kozeliti egyik sem.
Az etilalkohol a barátunk de ha a leömlöre raölmlik akkor tüzet foghat, a kloroformal meg az a gond, hogy altatasra használtak és ha inhalalod akkor 300 méternél bealszol!
Mikor már csak egy vagy két kocsi van előtted a rajtrácson ,
motorhazteto fel CO2 es tüzoltókeszülek elő , az aszisztens gyorsan lefuja az IC-t hatulról, arra ugyel, hogy ellenaramban tehát a belepő oldalon legyen a nagyobb sz.jeg reteg!
A CO2-s keszülekeket kezdik kivonni a forgalombol a tuzoltosagon biztos hozzá lehet jutni egy-két 5 kg-s keszülek egy egész idényre elég lehet.
A hatás garantált a CO2 gáz és a folyadékok inertek tehát nem bántanak semmit.
Ha menet kozben akarod huteni, akkor a menetszélel szemben nem találsz alternativat ! . illetve számos technikai problémat meg kell oldanod pl , hogy boritja a hutő felületét a hűtő folyadék film rétege.
A blokk ugyanaz az IS dugó sajnos más!
Azert köszi, hátha lesz valakinek.
K |
Szevatok!
A palackos témához:
Vannak a kereskedelemben is 5kg Co2 palackok,nem kell ezekkel a tűzoltós szarokkal bajlódni,mert ezek már elég avítt cuccok,lehet hogy nem fogják megtölteni.
De van rá mód és lehetőség,hogy 5kg co-hoz hozzájussatok,akár vétel akár bérlet útján.
Nálunk úgy müxik a dolog,ha van egy palackod, akkor olyanra cseréled be amilyen neked épp az adott pillanatban kell, a lényeg,hogy egyet egyért.
Keressetek fel egy ipari gáz forgalmazót,valszeg van 5kg palack,legalább is a Lindénél van.
Üdv:
Karell
|
Power ohne Ende!!!
|
Tapolca 453 2005.05.30. 19:59 |
|
|
gnagy e21
|
2006.06.29. 04:35
|
|
|

|
gratula turboá szép eredmény.
odabaszna mindennek!
G nagy
|
|
Magyarország 212 2005.09.30. 21:28 |
|
|
Turboá
|
2006.06.28. 21:57
|
|
|

|
| Bandita írta: | | Bandita írta: | Ezt láttátok????
Eladó e30 3.5 turbo!!!!
Link |
tán már el is kelt | el.tegnap voltunk megnézni a vevőnek,aki lefoglalózta... 
|
R.C.S.
|
|
|
Englishman
|
2006.06.28. 21:53
|
|
|

|
| Bandita írta: | | Bandita írta: | Ezt láttátok????
Eladó e30 3.5 turbo!!!!
Link |
tán már el is kelt | Bizony-bizony lecsaptak rá. Jól megvették.És most fülig érő szájjal túrják neki 
|
|
Budapest,Óbuda 1287 2005.09.15. 13:46 |
|
|
Bandita
|
2006.06.28. 21:26
|
|
|

|
|
|
Englishman
|
2006.06.28. 20:29
|
|
|

|
|
|
lezsi
|
2006.06.28. 16:03
|
|
|

|
| BMW 318is írta: | | syab írta: | | Idézet: | Ugyhogy az a leg célszerübb hogyha fullba elbontod az autót! |
Nekem ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
A fullba elbontom stimmel, de ha mondjuk csak az alvázat meg a motort cserélem magyar papirosra akkor elméletileg/gyakorlatilag gond nélkül használhatom a kocsit? |
Szia.Ha a motort meg a kasznit kicseréled magyar papirosra nyugodtan használhatod az autót!Csak ne vagdalad és cseréld ki a számokat!!! |
Hehe, erre inkabb azt mondanam, hogy "ha a magyar papiros autoba beepitesz nehany aprobb kulfoldi bontott alkatreszt...." 
|
|
2465 2005.06.08. 13:21 |
|
|
Gery 325i
|
2006.06.28. 15:59
|
|
|

|
| syab írta: | | Idézet: | Ugyhogy az a leg célszerübb hogyha fullba elbontod az autót! |
A fullba elbontom stimmel, de ha mondjuk csak az alvázat meg a motort cserélem magyar papirosra akkor elméletileg/gyakorlatilag gond nélkül használhatom a kocsit? |
Szia.Ha a motort meg a kasznit kicseréled magyar papirosra nyugodtan használhatod az autót!Csak ne vagdalad és cseréld ki a számokat!!! 
|
|
Szombathely 284 2006.02.22. 12:21 |
|
|
Turboá
|
2006.06.28. 11:11
|
|
|

|
|
|
E21M20B27
|
2006.06.27. 21:23
|
|
|

|
| syab írta: |
Na ezt egy kicsit nem értem. Elég cselesen fogalmaztál. Mit cserélsz mire?
|
Csakis E21, esetleg egy kis E21! - GO BIG OR GO HOME
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=15213
|
Portsmouth - UK 414 2005.08.02. 20:37 |
|
|
E21M20B27
|
2006.06.27. 21:20
|
|
|

|
| turbo írta: | A mostani tulajt is levágjá,ő meg bemutatja az adásvételit amivel eladta neked a verdát,de mivel te az adásvételi szerint alkatrésznek vetted meg elméletileg nem verhetnek rád semmit!De viszont az autóval szarakodhatnak vagy kötelezhetnek téged bizonyos dolgokra...Ugyhogy az a leg célszerübb hogyha fullba elbontod az autót!
Köszönöm. |
Na ezzel csak az a probléma, hogy attól mert te ráírod az adásvételire, hogy bontani vetted meg, ezzel nem tetted "hivatalossá" az otthoni bontásodat. A hivatalos "otthoni bontás" megszünt! Tehát... Ha te elkezded bontani, akkor elég nagy kakiba kerülsz, mert nem fogod tudni kivonatni a forgalomból az autódat, csak a bontási papirral együtt. Viszont a bontási papírt csak akkor kapod meg a bontótól, ha az AUTÓBAN BENNE VAN MINDEN FŐ ALKATRÉSZ! Minden! Ha valami hiányzik, a bontós nem ad a bontásról papírt és nem tudod kivonatni a forgalomból. R->GO fizeted a végtelenségig a súlyadót. Vagy! Bejelented, hogy az autót ellopták tőled. Na ugye ezt nem kell részletezni, hogy elég rizikós (izzasztó) dolog. Vagy! A cimborád akitől vennéd, ő ír egy kamu adásvételit, amin Döbrögi Mátyás megvette az autót, és a Futrinka utcában lakik, és ezt a "Kreált" adásvételit, leadja az Önkormányzathoz. Innentől kezdve keressék Döbrögi Mátyást (ha találják) és hajtsák be rajta a súlyadót. Vagy!! Valóban külföldről hozol magadnak bontásra egy gépet, és akkor senki nem b@sztat a súlyadó miatt. OFF
|
A hozzászólást 0 alkalommal szerkesztették, legutóbb 2006.06.29. 05:42 (1).
Csakis E21, esetleg egy kis E21! - GO BIG OR GO HOME
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=15213
|
Portsmouth - UK 414 2005.08.02. 20:37 |
|
|
syab
|
2006.06.27. 19:09
|
|
|

|
| Idézet: | Ugyhogy az a leg célszerübb hogyha fullba elbontod az autót! |
A fullba elbontom stimmel, de ha mondjuk csak az alvázat meg a motort cserélem magyar papirosra akkor elméletileg/gyakorlatilag gond nélkül használhatom a kocsit? 
|
BMW, BMW, BMW...
|
BP. 83 2005.12.24. 19:39 |
|
|
veszettkutya
|
2006.06.27. 13:10
|
|
|

|
| BMW 318is írta: | | turbo írta: | Nem ide tartozik de megkérdezném tőletek mi a véleményetek esetleg tapasztalat.
Mint írtam szeretnék venni egy e30 at alkatrésznek de az autónak nincs forgalmia,megprobálom leírni érthetően
A forgalmiban szereplő személy eladta az autót egy embernek aki nem iratta át ezért a rendőrök elvették a forgalmiját és az okmányiroda kivonta a forgalombol ideglenessen,ez a személy adná el nekem az autót egy adásvételi szerződéssel alkatrésznek amibe belefogalmazza hogy mi lett a forgalmi sorsa.
A kérdés az lenne hogy szerintetek így ha bele van írva az adásvételibe hogy alkatrésznek veszem akkor át kell íratni? |
Szia.Utána kérdeztem neked a hivatalos verzióról a bontos haveromtól...Az a helyzet hogy végleges kivonás megszünt csak ideiglenes kivonás van ami 6 hónapig tart,és utána autómatikusan visszaállítják a verdát forgalomba!Ilyenkor fölkeresik a forgalmiban és a törzskönyvön szereplő tulajt és őt vágják meg!Namármost,ha ti csináltok egy adásvételit a nem bejegyzett mostani tulajjal akkor elméletileg te és az autó védve vagy a büntetéstől!De papiros autót csak hivatalos bontó bonhat szét,ugy hogy az alvázszámot kivágják és hivatalos személy előtt megsemmisítik a rendszámot meg a papirokat leadják...Ezért szoktak inkább kintről behozni alkatrésznek autót!Itthon az a gáz hogy szeretik fölgöngyölíteni az ilyen ügyeket és elővehetnek téged is,mert a forgalmiba bejegyzett tulaj előveszi az adásvételit és igazolja hogy eladta az autót a mostani tulajnak aki nem iratta át!A mostani tulajt is levágjá,ő meg bemutatja az adásvételit amivel eladta neked a verdát,de mivel te az adásvételi szerint alkatrésznek vetted meg elméletileg nem verhetnek rád semmit!De viszont az autóval szarakodhatnak vagy kötelezhetnek téged bizonyos dolgokra...Ugyhogy az a leg célszerübb hogyha fullba elbontod az autót! |
Köszönöm. 
|
|
kormány mögött ball oldalt :-) 2925 2005.08.01. 12:03 |
|
|
Gery 325i
|
2006.06.27. 08:34
|
|
|

|
| turbo írta: | Nem ide tartozik de megkérdezném tőletek mi a véleményetek esetleg tapasztalat.
Mint írtam szeretnék venni egy e30 at alkatrésznek de az autónak nincs forgalmia,megprobálom leírni érthetően
A forgalmiban szereplő személy eladta az autót egy embernek aki nem iratta át ezért a rendőrök elvették a forgalmiját és az okmányiroda kivonta a forgalombol ideglenessen,ez a személy adná el nekem az autót egy adásvételi szerződéssel alkatrésznek amibe belefogalmazza hogy mi lett a forgalmi sorsa.
A kérdés az lenne hogy szerintetek így ha bele van írva az adásvételibe hogy alkatrésznek veszem akkor át kell íratni? |
Szia.Utána kérdeztem neked a hivatalos verzióról a bontos haveromtól...Az a helyzet hogy végleges kivonás megszünt csak ideiglenes kivonás van ami 6 hónapig tart,és utána autómatikusan visszaállítják a verdát forgalomba!Ilyenkor fölkeresik a forgalmiban és a törzskönyvön szereplő tulajt és őt vágják meg!Namármost,ha ti csináltok egy adásvételit a nem bejegyzett mostani tulajjal akkor elméletileg te és az autó védve vagy a büntetéstől!De papiros autót csak hivatalos bontó bonhat szét,ugy hogy az alvázszámot kivágják és hivatalos személy előtt megsemmisítik a rendszámot meg a papirokat leadják...Ezért szoktak inkább kintről behozni alkatrésznek autót!Itthon az a gáz hogy szeretik fölgöngyölíteni az ilyen ügyeket és elővehetnek téged is,mert a forgalmiba bejegyzett tulaj előveszi az adásvételit és igazolja hogy eladta az autót a mostani tulajnak aki nem iratta át!A mostani tulajt is levágjá,ő meg bemutatja az adásvételit amivel eladta neked a verdát,de mivel te az adásvételi szerint alkatrésznek vetted meg elméletileg nem verhetnek rád semmit!De viszont az autóval szarakodhatnak vagy kötelezhetnek téged bizonyos dolgokra...Ugyhogy az a leg célszerübb hogyha fullba elbontod az autót! 
|
|
Szombathely 284 2006.02.22. 12:21 |
|
|
Turboá
|
2006.06.27. 07:53
|
|
|

|
| speer írta: | Hát szer.nincs gáz!! Turboá nem az a "beleszarok,hagyjuk az egészet jó ez így..." csávó,úgyhogy szerintem a gyorsulgatós mezőnynek itt az ideje rágyúrni kicsit a vasakra,mert szőrnyű vihart érzek!!!
Ja ,Atti, megjöttek a diffi-hegyek! |

|
A hozzászólást 0 alkalommal szerkesztették, legutóbb 2006.06.28. 07:30 (1).
R.C.S.
|
|
|
Turboá
|
2006.06.27. 07:10
|
|
|

|
|
|
Turboá
|
2006.06.27. 06:48
|
|
|

|
|
|
Turboá
|
2006.06.27. 06:46
|
|
|

|
|
|
oglig
|
2006.06.26. 22:19
|
|
|

|
Te jó Ég!!
nem mondom komolyan hogy az a "fekete bmw" 3.5 turbo épp a minap mentem el mellete ott ált angyalföldön egy benzinkútnál.nézem mondom elég szép gondolom max 2.5 m20 de azt nem hohy 3.5 turbóóóó te jó ég!!! 
|
|
75 2006.01.15. 16:02 |
|
|
|