POWERFANATICS.com - Bmw fanatikusok oldala
 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció
POWERFANATICS.com Facebook-on!
402 / 481 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 401, 402, 403 ... 479, 480, 481  Következő    Hozzászólások megtekintése:

<   Tuning témák!  »   BMW Turbósítás! Minden ami ezzel kapcsolatos!

speer
2006.07.26. 06:09   

lezsi írta:
speer írta:
Na,már belülről is tudom tekergetni a nyomást,most 0.6-1-bar-ig.

Jo ez a kis cucc, de nem lassitotta meg a csucsnyomas elereset olyankor, amikor szabalyozva van? -Vagy olyan meg sose volt, hogy ne lett volna szabalyozva (wastegate csove lehuz)? Surprised

Hát még csak tegnap este raktam beeee,és az alatt a pár tesztkör alatt nemigen vettem észre ezt a "lassúságot",de majd kicsit jobban megfigyelem.Az tetszik ebbe a bigyóba,ha nyitod ezt a kis tekerentyűt(emeled a nyomást),egy teljes fordulat alatt 10 helyen "kattan" ,és becuppan a helyére a a forgatógomb.Tehát nem kell nézni a műszert ,hogy mennyire emeled a nyomás,csak számolni a kattanásokat..(persze lehet mindegyik így műkszik?) Nemtom Kacsint

Bp-P.v.vár    1770    2005.05.02. 06:23
lezsi
2006.07.26. 00:31   

speer írta:

Jo ez a kis cucc, de nem lassitotta meg a csucsnyomas elereset olyankor, amikor szabalyozva van? -Vagy olyan meg sose volt, hogy ne lett volna szabalyozva (wastegate csove lehuz)? Surprised

2460    2005.06.08. 13:21
lezsi
2006.07.26. 00:29   

wolfman írta:
Kicsit sok a hozzaszolas, de olvasom....
...de meg konkret muhelyeket, arakat nem talaltam...

Ilyen szempontbol ket reszre szakadt a csapat, az egyik resze szerint egy korrekt turbositas fel misi alatt nem all meg, a masik fele szerint eleg ra 150-200e. Mindket esetben rengeteg sajat munkaval.
Abban viszont mindenki egyetert, hogy a "listaar" 1m-tol a csillagos egig barmi, bar igazan meg nincs olyan ceg, akirol tudnank, hogy ezt idehaza rutinosan csinalja.

Surprised

Csuti_E30
2006.07.25. 22:16   

helló

wolfman szerintem nem arra gondol, hogy saját maga csigázza az M5-öt, hanem ő tuningműhelyt keres ahol megcsinálják Smile

turbo: forog már a szekér? hogy álltok az uno elektronika átműtéssel? Megfordult a fejemben Nemérti az, hogy meg kellene nézni, hogy az IS elektronikája menniyre "buherálható" ott talán már a gyújtási is kompi szabályozza, rádásul hengerenként trafós.

üdv.:
Csuti

bp    132    2005.11.19. 16:52
veszettkutya
2006.07.25. 21:31   

wolfman írta:

lezsi írta:
wolfman írta:
Minden erdekelne Smile
hol, mit, mennyiert, mennyi pacit ad pluszba

meg csak az informacio gyujtesnel tartok ezert konkret elkepzeleseim nincsennek és az arakat sem ismerem...

Szerintem, ha ezt a turbositat forumot vegignezegeted, nagyjabol minden kerdesedre valaszt kapsz (ami az indulashoz kell).
A kiprobalassal vigyazz, mert onnantol mar nincs megallas!

Kacsint

Árakat nehéz mondani mert sok mindentől függ pl, milyen olcsón tudod megszerezni a turbódat,kipucsonkot kell csináltatnod,kipurendszert kell cserélned elejétől a végéig nagyobra,intercoolert kell felraknod az autóra ,olaj hűtőt,nagyobb injectorokat és hát persze ott van a vezérlés,szoval sokminden függ attol mennyiért tudod ezeket megszerezni.
Összefuthatunk majd Tököl után is valahol csak 1 től szabin vagyok,megyek Balcsira Smile
Egyépként ha információkat gyüjtessz akkor Speer és Turboá MESTER a te embered mert nekik szépen meg van csinálva a kocsijuk(nemhiába,saját munkája) A sajátom is az csak jóval kevesebb keretem van,volt rá,az enyém amolyan lassan elkészülős rozsdával tarkitott ,szétrugós Tökölre járós és néha munkába és bevásárlásra használt kis tűzrittyentő. Kacsint

kormány mögött ball oldalt :-)    2921    2005.08.01. 12:03
speer
2006.07.25. 20:23   

Kirill írta:
Ez nagyon ott van Very Happy Valami mágnesszelep állító,vagy a vákuumdobon állít?

speer írta:

Ez gyakorlatilag egy sima szelep,ami egy "T" elágazással bele van kötve a WG-re menő csőre. Végül is a WG elől engedi el a töltőlevegő egy pici részét,így az nem nyit,és feljebb tud menni a töltőnyomás. Kacsint

wolfman
2006.07.25. 20:05   

lezsi írta:
wolfman írta:
Minden erdekelne Smile

meg csak az informacio gyujtesnel tartok ezert konkret elkepzeleseim nincsennek és az arakat sem ismerem...

Szerintem, ha ezt a turbositat forumot vegignezegeted, nagyjabol minden kerdesedre valaszt kapsz (ami az indulashoz kell).

Kacsint

Budapest    16    2006.07.25. 18:29
lezsi
2006.07.25. 20:02   

wolfman írta:
Minden erdekelne Smile

Kacsint

wolfman
2006.07.25. 19:57   

Minden erdekelne Smile

speer írta:
turbo írta:
wolfman írta:
Sziasztok!

Érdelekne, hogy tudja e valaki ez ugyben kihez lehet fordulni...
+ szivesen beszelnek, ha lehet szemelyesen barkivel, akinek sajat tulajdonu BMW -jében van mukodo turbo, nitro, stb, mert eddig csak mindenki a haverja haverjanal latta, ami a sajat ismeretsegi koromet erinti... Smile
Szeretnek kicsit elore lepni ez ugyben...

Elore is koszi

Hi!

Nekem 1.8 turbó van,ha kiváncsi vagy 29 én tökölön megsasolhatod Smile

2.8 turbó is van ha esetleg érdekel...... Kacsint

Kirill
2006.07.25. 19:55   

Ez nagyon ott van Very Happy Valami mágnesszelep állító,vagy a vákuumdobon állít?

speer írta:

Kecskemét City :)    216    2005.01.19. 19:41
wolfman
2006.07.25. 19:54   

A fejlec valahogy nalam nem latszik, iugy gondolom nalatok sem, igy a lenyeg lemaradt:
E34 M5 lenne az aldozat, ezen kellene tuningolni valamit...

elso korben elonyben reszesitenem azokat a megoldasokat, amihez nem kell megbontani a motort /pl egy mini turbo.../, de kesobb barmi lehet...

wolfman írta:
Sziasztok!

+ szivesen beszelnek, ha lehet szemelyesen barkivel, akinek sajat tulajdonu BMW -jében van mukodo turbo, nitro, stb, mert eddig csak mindenki a haverja haverjanal latta, ami a sajat ismeretsegi koromet erinti... Smile

Elore is koszi

wolfman
2006.07.25. 19:50   

A 28-a sajnos épp nem jo, de bar Tokol meg nem jartam, mostanaba elkezdtem ilyen helyeken jelen lenni Smile

Tokéletesek az ilyen helyszinek is, de barmikor szivesen osszefutnek Budapest kornyeken privatban is, ha van idod

koszi elore is

turbo írta:
wolfman írta:
Sziasztok!

Elore is koszi

Hi!

speer
2006.07.25. 19:47   

turbo írta:
wolfman írta:
Sziasztok!

Elore is koszi

Hi!

2.8 turbó is van ha esetleg érdekel...... Kacsint

speer
2006.07.25. 19:43   

veszettkutya
2006.07.25. 19:28   

wolfman írta:
Sziasztok!

Elore is koszi

Hi!

kormány mögött ball oldalt :-)    2921    2005.08.01. 12:03
Tds
2006.07.25. 19:25   

wolfman írta:
Sziasztok!

Elore is koszi
Ne aggódj itt vannak páran!! Very Happy

Mindent el lehet készíteni egyszerűen és túlbonyolítva.
A nézőpont az igényszint, a lehetőség pedig anyagi kérdés.

info.tdsworks@gmail.com

Székesfehérvár    2396    2005.05.18. 18:01
wolfman
2006.07.25. 19:12   

Sziasztok!

Elore is koszi

Popey
2006.07.25. 16:50   

EZ AZ! Bitúrós Vényóc! NOS Banana

optics is nothing without power http://www.powerfanatics.com

Budapest    1038    2004.11.03. 11:10
lezsi
2006.07.25. 16:14   

Te, Turboa, mintha pont lenne neked ket egyforma, meretes turbod, nem?

Very Happy Very Happy

Bandita
2006.07.25. 14:06   

Turboá írta:
Forgó Roland alias "Pan"...ill (aljas Pan)... Smile kicsit leírta 600Le-s kuplungot...ennyi idő alatt ,ilyen csúnya ,lezabált lendkerekű,és szarrákopott szerkezet nyomólapú,kiszakadozott szinterű,kuplungszettet még nem láttam...ez látszik,hogy számtalanszor felizzott,és kiolvadt darabok kenődtek szerte...

nyam-nyam-fincsi kuplung nyam-nyam Very Happy Gyagyás Surprised

http://www.gportal.hu/bmw-team-kecskemet

Kecskemét    2915    2005.07.29. 00:47
Turboá
2006.07.25. 13:58   

Forgó Roland alias "Pan"...ill (aljas Pan)... Smile kicsit leírta 600Le-s kuplungot...ennyi idő alatt ,ilyen csúnya ,lezabált lendkerekű,és szarrákopott szerkezet nyomólapú,kiszakadozott szinterű,kuplungszettet még nem láttam...ez látszik,hogy számtalanszor felizzott,és kiolvadt darabok kenődtek szerte...

A higiénikus fertőtlenít, letakarítja a kórokozókat.
R.C.S.

Soltvadkert, Racing Club..    5185    2005.03.14. 21:22
VASI
2006.07.25. 13:03   

Kiemelt hirdető
Kiemelt hirdető
lezsi írta:
Turboá írta:
Zsilettel vasárnap reggel a szomszédok örömére
indítottunk egy 4,4-es v8-ast ,csak úgy clubbosan....
képek: ja és van videó is,
ahogy gázadásra táncol a kartelen... Very Happy az EVS okozott egy kis időelhúzódást,de itt falun azt is megkendácsolta.

Ezt nevezem kabelkotegnek! Very Happy

Very Happy

A telefon számom:20 519 37 29

Halásztelek    282    2005.11.27. 17:58
lezsi
2006.07.25. 12:45   

E21M20B27 írta:
lezsi írta:

Hat... -ahogy kijon mondjuk ket szett tomites M30-ra. Gondolom a retegek koze nem megy, csak alul/felul. Vastagsag? Gyari bevonatok olyan 25 mikron korul vannak, vagyis mint egy vekony festekreteg. Ilyen alapon egy tubus boven eleg lenne.

Ajanlottak egy ilyet is:

Persze, elég nagyon vékonyan, úgy is mikor lehúzod kinyomja maga alól. A legjobb lenne, ha olyan állagú lenne mint a méz, vagy a motorolaj, és valami ecsettel szépen be lehetne kenegetni vele. És annak mi a pontos neve amit belinkeltél? A kupakjában nincsen belepréselve valami ecset féle? Mennyibe kerül? Egyébként mindenképpen a Loctite-nál (Henkel) kell keresgélni ez ügyben szerintem. Ott az ember elmondja az igényeit illetve a feltételeket aminek meg kell feleljen a ragasztó, és biztosan tudnak rá mondani valami okosat. Mindegy, én ezt amit vettem mindenképpen ki fogom próbálni.

Mint ahogy latszik: AVIATION GASKET SEALANT. nem tudok rola sokkal tobbet, repcsikhez es autokhoz...

lezsi
2006.07.25. 12:43   

Turboá írta:
Zsilettel vasárnap reggel a szomszédok örömére
indítottunk egy 4,4-es v8-ast ,csak úgy clubbosan....
képek: ja és van videó is,
ahogy gázadásra táncol a kartelen... Very Happy az EVS okozott egy kis időelhúzódást,de itt falun azt is megkendácsolta.

Ezt nevezem kabelkotegnek! Very Happy

streetvandal
2006.07.25. 12:32   

Na pont ezért kérdem. Tudomásom szerint az L-Jet-et max jobb váll felett nagy ívben...... Very Happy

Turboá írta:
streetvandal írta:
Mutass már nekem valakit aki tud L-Jetronicot chip-elni Confused Confused Confused

lezsi írta:
turbo írta:
Sziasztok!

Tudna nekem valaki küldeni m10 1.8i l-jet röl kapcsolási rajzot hogy mi mit vezérel,melyik vezeték hova megy stb.
Szeretnénk ráfaragni a turbós uno elektronikáját.
Köszi. Koccintunk

Hat ez is erdekes projekt, bar nem latom a lenyeget. -Ha megfeleloen at tudjatok irni a chip-et az injektorhoz/turbohoz, akkor minek elektronikat cserelni? -Ha meg nem, akkor az uno-e miert passzolna jobban? Confused

Amugy megjottek az amcsi cuccok, lesz nemulass! Mad
Miért? az L-jetbe van csipsz? Very Happy ill ami benne van az bele tud valamibe szólni? -ami számít..Szemcsis

102    2004.11.22. 14:50
Hozzászólások megtekintése:   
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +1 óra)

402 / 481 oldal
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 401, 402, 403 ... 479, 480, 481  Következő
Tartalomjegyzék  »   Tuning témák!

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Vissza az elejére