Üdvözlet a Mester Uraknak!
Lenne egy pár kérdésem a turbosítással kapcsolatban.
Az alany egy E34 m50b20 vanos lenne, tudom tudom cseréljem m50b25-re és máris van 151 helyett 192 LE, de minden álmom egy turbós motor építése.
Szoval, a kérdéseim:
az M50 max milyen nyomást tud elviselni gyári belsőkkel?
milyen turbót keressek ami passzol a 2000 ccm-hez?
és még itt van a sokat vitatott elektronika. Ha esetleg b25-ös injektorokat használnék az megoldaná azt hogy ne legyen szegény a keverék?
kb hány LE hozható ki ebböl a motorbol?
tudom buta, és nektek talán egyértelmű kérdések ezek, de megköszönném ha valaki egy pár sorban ezeket megosztaná velem.
üdv dani
A válaszok előtt volna néhány kérdés....
Hol akarod használni,utca v. más tervek?
Milyen karakterisztikát szeretnél,honnan éljen,meddig forgatnád?
A gyári belső jól beállított motorvezérléssel 1 bar-on működhet,de ez is sokminden függő...a 25i injektorok ilyen szempontból nem jók semmire,picik(1.4 turbóba o.k )...300+LE kijön belőle,de ez is sokmindentől függ.Egy turbós konfignál szinte minden összetevő kihat a végeredményre,motor karakterre,és meghatározza a csúcsteljesítményt ,nyomatékleadást....szóval mindenki beszól mindenkinek!
"Kedvenc állatom a báránybőrbe bújt farkas!" 2598 2005.05.02. 06:23
Bizony..Borzasztóan gyorsan kopnak viszont ha az infóim nem tévesek akkor teflonozzák őket már egy jó ideje de még mindig nem az igazi..de mire rájönnek a titok nyitjára akkorára villanymotorok fogják hajtani a "VILÁGOT"
5 rotor, meg teflonozzák... Ti aztán összehordtok hetet-havat...
Budapest 474 2007.05.11. 20:37
t_ricsi
2012.01.20. 22:29
powered írta:
t_ricsi írta:
powered írta:
szürke5 írta:
blueboi69 írta:
Jajaj. Az olajfogyás még pótolható is lenne, de tudtommal ezek a mocik nem bírnak sok km-t.
Viszont egy turbós 5rotoros wankel az mindenképp ütős.
Bizony..Borzasztóan gyorsan kopnak viszont ha az infóim nem tévesek akkor teflonozzák őket már egy jó ideje de még mindig nem az igazi..de mire rájönnek a titok nyitjára akkorára villanymotorok fogják hajtani a "VILÁGOT"
Ha jól tudom csak 2-3-4 "forgórészes" wankel van. nem ?
Lehet ha az oroszok akik elkezdtek foglakozni ezzel a motorral legelősször , nem hadják abba a fejlesztést mára egy igen strapabíró motor lenne a wankel. Ha emlékezetem nem csal régen rendörségi samara-kba is tették a wankelt még ezelőtt nagyon régen pedig repülőkbe vagy hadi járművekbe nem emlékszem már pontotsan arra amit olvastam .
Tiszalök 293 2010.08.03. 17:46
powered
2012.01.20. 20:25
t_ricsi írta:
powered írta:
szürke5 írta:
blueboi69 írta:
Jajaj. Az olajfogyás még pótolható is lenne, de tudtommal ezek a mocik nem bírnak sok km-t.
Tiszalök 293 2010.08.03. 17:46
powered
2012.01.20. 18:53
szürke5 írta:
blueboi69 írta:
Pécs 2562 2006.07.17. 19:23
cseszter
2012.01.20. 18:23
inkab 1 az a fel
százhalombatta 201 2008.01.16. 16:27
sixday
2012.01.19. 23:31
Dani 318i írta:
Az alany egy E34 m50b20 vanos lenne, tudom tudom cseréljem m50b25-re és máris van 151 helyett 192 LE, de minden álmom egy turbós motor építése.
Szoval, a kérdéseim:
és még itt van a sokat vitatott elektronika. Ha esetleg b25-ös injektorokat használnék az megoldaná azt hogy ne legyen szegény a keverék?
tudom buta, és nektek talán egyértelmű kérdések ezek, de megköszönném ha valaki egy pár sorban ezeket megosztaná velem.
üdv dani
A legfontosabb, ezt gondold át alaposan: turbósítás nem fog megállni fél milla alatt...
779 2006.10.05. 10:02
viktorddd
2012.01.19. 21:23
tudom le is irtad hogy nem akarsz más motort, de gondold át
a te mocid ki, pár hónapig ál az auto amig épited, és végeredményben nem lesz olyan eros mint egy M50b25 turboval
vagy: mivel ugy se olcso mulatsag, veszel egy jo alapotu 2,5literes mocit, es amig dolgozol rajta, addig is boldogan használhatod az autot a ketliteres motorral
BAZ megye 100 2010.07.26. 21:26
Dani 318i
2012.01.19. 20:10
Szoval, a kérdéseim:
üdv dani
Budapest 60 2006.09.12. 18:35
szürke5
2012.01.12. 02:29
blueboi69 írta:
164 2007.09.30. 18:05
blueboi69
2012.01.09. 21:29
Jó motorok az biztos de mint tudjuk a 70-es években kísérleteztek ezekkel a 3szög alakú dugattyúkkal de a tömítetlenség akkoriban nagy fejtörést okozott s emiatt nem kínlódtak velük.....pedig profi módon tudják mozgatni a járművet kis köbcm-el is....majd ugye a mazda rx7 kapta ezt a típusú motort ahol már nagyon sok hibát küszöböltek de a mai napig az olajfogyasztással van gond az rx8ban is de figyelni kell az olajszintet ami persze olyan módon látható mint egy robogón...óra mutatja ......ha ezzel együtt tudsz élni akkor hajrá
azt nem tudom a porcelán mennyivel jobb mint az alu...persze a súlyára gondolok itt nem a hőtágulására....mert akkor lehetne ezeket is porcelánból csinálni mint a forma egyes autók dugattyúit.....ott nincs hőtágulás...tartósságról meg nem tudok semmit
ZSOSZ papa és miért vannak vasból ezek a dugattyuk?
Az eredetik lehetnek
Amik az előtérben láthatók azok mint amiről papolok egy idő óta:MINÉL KÖNNYEBB annál gyorsabban tudja tenni a dolgát.... szerintem
Szeged 1996 2007.01.19. 12:46
tazmandevil
2012.01.08. 21:06
ZSOSZ írta:
spongebob írta:
Nem igazán tudom,hogy ennek itt helyet lehet e szorítani,de elég legendás és hátborzongatóan szól ahogy a két öreg egymásra talál egy tánc erejéig...
<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/vqQEAfPnhio?version=3&hl=hu_HU&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/vqQEAfPnhio?version=3&hl=hu_HU&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
Nem igazán itt a helye az ilyen és ehhez hasonló szivó motorknak,de mivel itt ez a legnézettebb topic folytassuk itt!
akkor ezt egy halva született ötletnek betudom és kész
164 2007.09.30. 18:05
szürke5
2012.01.05. 15:38
blueboi69 írta:
lezsi írta:
blueboi69 írta:
szürke5 írta:
Sziasztok!
Kérdések hegye van bennem a turbos sztorikkal kapcsolatban:)
Amim van az egy e34 535i a sima 211 lovas motorral
továbbá van egy elég nagy turbo-m is ami diesel motoron dolgozott eddig egy garrett márkájú feltöltő amire most kapásból emléxem az az a felirat rajta hogy A\R 45
szóval amit igazából elvárok ettől a projekt-től az a nagyon kicsi teljesítmény növekedés és a fasza hang mert most tul képpen nem a teljesítmény van szem előtt hanem a töltés és lefújás hangja
elektronikára nem igazán szánnék anyagi szempontból kifolyólag
Esetleg a lefujas-hanghoz valami kulso hangszoro a motorterbe a hifihez
Én is erre gondoltam, de nem mertem belinkelni
Persze ez már azért elég gagyi lenne nem??
konkrét kérdés??????Ha megnézted a képem akkor láthatod,hogy nem kicsi az a turbo és bepörgetné-e?Vagy ha igen akkor elég lenne e neki az üzemanyag???Tulajdon képpen egy 0.5-ös töltőnyomás azért cél lenne a kis bóvli project-nél
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.