| |
|
Bandita
|
2006.03.22. 13:27
|
|
|

|
|
|
lezsi
|
2006.03.22. 13:20
|
|
|

|
| Bandita írta: | HY!!
Ha valaki véletlenül leszeretné méretni kocsija teljesítményét,írjon nekem,s megoldjuk ingyen.
Üdv.bandita |
Milyen tipusu (fekezos, vagy lendulet-alapu) padon es hol van ez a lehetoseg?

|
|
2463 2005.06.08. 13:21 |
|
|
lezsi
|
2006.03.22. 13:19
|
|
|

|
| artemis írta: | Lezsi
Ez az olaj adapter az M20-hoz is jó? |
Azt irjak, hogy ird meg milyen autohoz kell... vagyis van nekik mindenfele menetes verzio...

|
|
|
|
Bandita
|
2006.03.22. 13:05
|
|
|

|
|
|
Bandita
|
2006.03.19. 16:01
|
|
|

|
|
|
artemis
|
2006.03.19. 01:02
|
|
|

|
|
Lezsi
Ez az olaj adapter az M20-hoz is jó?
|
Ae.
|
166 2005.12.14. 18:14 |
|
|
lezsi
|
2006.03.17. 14:03
|
|
|

|
| Csuti_E30 írta: |
Szia Leszi!
Ugyan már másik fórumon érdekesség képpen kérdeztem -de most itt felmerült egy megoldása-
hova rakjátok a olaj hőfok/nyomásmérő gombákat?
válaszod köszönöm!
üdv.:
Csuti |
Nem vagyok nagy spiler a temaban, de asszem a nyomasjeladot a gyari kapcsolos helyere szokas tenni, van olyan, amin van kimenet a gyari lampanak es a muszernek is. Hofokmerot mar nem ilyen egyszeru. nekem pl. a teknobe van belefurva.

|
|
|
|
Csuti_E30
|
2006.03.16. 19:45
|
|
|

|
| lezsi írta: | Ha kell egy par uj olaj-nyilas (nyomasmero, homero, turbo):

$38 + szallitas. Nem is rossz - ha elfer... (2,9cm) ?
|
Szia Leszi!
Ugyan már másik fórumon érdekesség képpen kérdeztem -de most itt felmerült egy megoldása-
hova rakjátok a olaj hőfok/nyomásmérő gombákat?
válaszod köszönöm!
üdv.:
Csuti
|
|
bp 132 2005.11.19. 16:52 |
|
|
Karell Gott
|
2006.03.16. 19:28
|
|
|

|
| Kirill írta: | Hi!
Kezdek beparázni Tehát ha nagyon vereted,pörögsz -forogsz,próbálsz kietlen részen keresztbe menni,akkor oda lesz a motor,ha nincs a karterban terelőlemez?
| Karell Gott írta: | | artemis írta: | Kösz a gyors választ, fiúk!
Gondolom, sima utcai használatra maradok a normál olajozás mellett, még ha néha forszirozott a menet is. Azért egy olyan lemez jó lenne.
Nektek van valami ilyesmi a karterben? |
Nekem semmi,pedig néha be szoktam ereszkedni egy-két kanyarba.
Nem jártam még úgy,hogy villanjon a lámpa,de egy pályán mondjuk nem kétlem ,hogy előfordulna,hacsak a futómű-gumi kombináció ezt meg nem akadályozza . | |
Ennyire nem komoly a dolog.
Csak akkor izzadj,ha az aladinlámpa is világít!
Ez a lemez annyíból jobb,hogy forszírozott üzemben,pl:csapatásnál nem engedi az olajat felkúszni a karter és a blokk oldalára.
Párszor én is csapattam,de nekem még nem villant fel!
|
Power ohne Ende!!!
|
Tapolca 453 2005.05.30. 19:59 |
|
|
Kirill
|
2006.03.16. 19:20
|
|
|

|
Hi!
Kezdek beparázni  Tehát ha nagyon vereted,pörögsz -forogsz,próbálsz kietlen részen keresztbe menni,akkor oda lesz a motor,ha nincs a karterban terelőlemez?
| Karell Gott írta: | | artemis írta: | Kösz a gyors választ, fiúk!
Gondolom, sima utcai használatra maradok a normál olajozás mellett, még ha néha forszirozott a menet is. Azért egy olyan lemez jó lenne.
Nem jártam még úgy,hogy villanjon a lámpa,de egy pályán mondjuk nem kétlem ,hogy előfordulna,hacsak a futómű-gumi kombináció ezt meg nem akadályozza . |
|
|
Kecskemét City :) 217 2005.01.19. 19:41 |
|
|
sancyy
|
2006.03.16. 17:57
|
|
|

|
|
|
lezsi
|
2006.03.16. 17:39
|
|
|

|
|
|
|
|
|
MSPORT
|
2006.03.16. 11:11
|
|
|

|
|
|
|
40 2004.11.12. 14:11 |
|
|
Karell Gott
|
2006.03.16. 10:40
|
|
|

|
| Steam írta: | Nem Acp, hanem Fcp |
Értem mire gondolsz 
|
Power ohne Ende!!!
|
|
|
Steam
|
2006.03.16. 10:35
|
|
|

|
|
|
Steam
|
2006.03.16. 10:13
|
|
|

|
|
|
Karell Gott
|
2006.03.16. 10:09
|
|
|

|
| artemis írta: | Kösz a gyors választ, fiúk!
Nem jártam még úgy,hogy villanjon a lámpa,de egy pályán mondjuk nem kétlem ,hogy előfordulna,hacsak a futómű-gumi kombináció ezt meg nem akadályozza .
|
Power ohne Ende!!!
|
|
|
artemis
|
2006.03.16. 10:00
|
|
|

|
Kösz a gyors választ, fiúk!
Nektek van valami ilyesmi a karterben?
|
Ae.
|
|
|
Karell Gott
|
2006.03.16. 08:30
|
|
|

|
| artemis írta: | " Az olaj eltünésére a pumpa alól vannak sztem lényegesen olcsóbb,egyszerűbb dolgok,mint pl: a karterba terelőlemezek rakása,ami megakadályozza hogy az olaj eltűnjön a pumpa alól.
Ennél bonyolultabb mondjuk a szárazkarteres kenés,de az biztos tuti.
Az első dologhoz nem tudok szólni,de lehet hogy van benne valami.
A kérdés az mibe kerül ez a lemez???? "
Bocs, hogy beleszólok, Karel Gott, de ez a szárazkarteres dolog érdekelne, és ugy veszem ki szavaidból, értesz hozzá. Az elvét értem, amit nem tudok, konkrétan milyen szivattyút használnak, hova teszik, asszem 2 is van belőlük. Mekkora olajtartály kell? Láttam olyat is, hogy nem is volt karter, csak egy vaslemez. Ott a motorban a visszafolyó olajat hogy szedik ki?
Egyébként az a kék lemez is jónak tünik |
Látom megelőztek ,remélem a kolléga elégséges magyarázattal szolgál. 
|
Power ohne Ende!!!
|
|
|
turbobmw
|
2006.03.11. 13:41
|
|
|

|
| artemis írta: | " Az olaj eltünésére a pumpa alól vannak sztem lényegesen olcsóbb,egyszerűbb dolgok,mint pl: a karterba terelőlemezek rakása,ami megakadályozza hogy az olaj eltűnjön a pumpa alól.
Bocs, hogy beleszólok, Karel Gott, de ez a szárazkarteres dolog érdekelne, és ugy veszem ki szavaidból, értesz hozzá. Az elvét értem, amit nem tudok, konkrétan milyen szivattyút használnak, hova teszik, asszem 2 is van belőlük. Mekkora olajtartály kell? Láttam olyat is, hogy nem is volt karter, csak egy vaslemez. Ott a motorban a visszafolyó olajat hogy szedik ki?
Egyébként az a kék lemez is jónak tünik |
Hi!
A szárazkarteres kenés, mint sok egyéb "spec" cucc, főleg a versenyautóknál terjedt el, ahol nem számít a költség, csak a hatékonyság. Ezeknél a rendszereknél nagyobb olajmennyiséget lehet forgatni, (akár 8-12 litert is, így kevésbé melegszik, ill. "használódik" az olaj) stabilabb nyomáskörülményeket tudnak teremteni, (az olajtartályból nem "löttyen el" az olaj, a szivattyú folyamatosan táplált) illetve a motor is mélyebbre szerelhető (alacsonyabb súlypont) mert nincs karter a motor alatt. Az ilyen rendszereknél többsoros szivattyúkat használnak, egyik része a motor alóli kiskarterből szívja el az olajat, és/vagy szűrőn, ill. olajhűtőn keresztül nyomja az olajtartályba, másik része a szivíttyúnak a tartályból kapja a friss, és hűvös olajat, és nyomja a motorba.
Üdv!
|
|
Budapest, Debrecen 198 2006.03.06. 11:09 |
|
|
artemis
|
2006.03.11. 12:50
|
|
|

|
" Az olaj eltünésére a pumpa alól vannak sztem lényegesen olcsóbb,egyszerűbb dolgok,mint pl: a karterba terelőlemezek rakása,ami megakadályozza hogy az olaj eltűnjön a pumpa alól.
Egyébként az a kék lemez is jónak tünik
|
Ae.
|
|
|
lezsi
|
2006.03.10. 12:25
|
|
|

|
| Karell Gott írta: | Hát igen a benzinről nem szól a történet,mindenesetre érdekes lehet,mikor egy erősen sodrós kanyarban kihagy az Ac.....
Azt gondoltam drágább ez a cucc,fel voltam készülve az ilyenkor szokásos borsos összegekre. |
Igen, engem is meglepett, pedig csak egy vasdarab...
Ha valakinek kell ilyesmi, szoljon, megoldhato a rendeles az USA szallitmanyba 
|
|
|
|
Karell Gott
|
2006.03.10. 09:51
|
|
|

|
|
|
lezsi
|
2006.03.10. 09:42
|
|
|

|
| Karell Gott írta: | | lezsi írta: | Haho!
...
Ahogy nezem, 2 dologrol szol:
- Lehuzza a folosleges reszekrol az olajat, ami allitolag javitja 1-2%-kal a hatasfokot, hutest
- Eros kanyarokban, gyorsulasnal nem engedi, hogy az olaj felkusszon a motor valamelyik oldalan (es emiatt eltunjon a pumpa alol)
Velemenyek?
|
Az olaj eltünésére a pumpa alól vannak sztem lényegesen olcsóbb,egyszerűbb dolgok,mint pl: a karterba terelőlemezek rakása,ami megakadályozza hogy az olaj eltűnjön a pumpa alól.
A kérdés az mibe kerül ez a lemez???? |
$50 korul azt hiszem.
A gyari (ahol van) terelok melle szoktak ezt betenni, kulonosen ha a sonkak miatt nem ferne el a karterba magasfalu hatarolo. Allitolag tartos eros (1G, stb.) gyorsulasnal ez komoly problema. Csakugy, mint a benzintankban!

|
|
|
|
Karell Gott
|
2006.03.10. 08:43
|
|
|

|
| lezsi írta: | Haho!
Ismeritek ezt a "crank-scraper" megoldast?

...
Ahogy nezem, 2 dologrol szol:
- Lehuzza a folosleges reszekrol az olajat, ami allitolag javitja 1-2%-kal a hatasfokot, hutest
- Eros kanyarokban, gyorsulasnal nem engedi, hogy az olaj felkusszon a motor valamelyik oldalan (es emiatt eltunjon a pumpa alol)
Velemenyek?
|
Az olaj eltünésére a pumpa alól vannak sztem lényegesen olcsóbb,egyszerűbb dolgok,mint pl: a karterba terelőlemezek rakása,ami megakadályozza hogy az olaj eltűnjön a pumpa alól.
A kérdés az mibe kerül ez a lemez????
|
Power ohne Ende!!!
|
|
|
|