POWERFANATICS.com - Bmw fanatikusok oldala
 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció
POWERFANATICS.com Facebook-on!
29 / 33 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Következő    Hozzászólások megtekintése:

<   Tuning témák!  »   Felpörgetett motorok! Versenyteknika rulz!

Bandita
2006.03.22. 13:27   

A tipusát péntekre tudom megmondani.Kecskeméten van.
Kacsint
lezsi írta:
Bandita írta:
HY!!

Ha valaki véletlenül leszeretné méretni kocsija teljesítményét,írjon nekem,s megoldjuk ingyen.

Üdv.bandita

Milyen tipusu (fekezos, vagy lendulet-alapu) padon es hol van ez a lehetoseg?
Cool

http://www.gportal.hu/bmw-team-kecskemet

Kecskemét    2915    2005.07.29. 00:47
lezsi
2006.03.22. 13:20   

Bandita írta:
HY!!

Ha valaki véletlenül leszeretné méretni kocsija teljesítményét,írjon nekem,s megoldjuk ingyen.

Üdv.bandita

Milyen tipusu (fekezos, vagy lendulet-alapu) padon es hol van ez a lehetoseg?
Cool

2463    2005.06.08. 13:21
lezsi
2006.03.22. 13:19   

artemis írta:
Lezsi

Ez az olaj adapter az M20-hoz is jó?

Azt irjak, hogy ird meg milyen autohoz kell... vagyis van nekik mindenfele menetes verzio...
Smile

Bandita
2006.03.22. 13:05   

HY!!

Üdv.bandita

Bandita
2006.03.19. 16:01   

Very Happy Very Happy Very Happy

artemis
2006.03.19. 01:02   

Lezsi

Ez az olaj adapter az M20-hoz is jó?

Ae.

166    2005.12.14. 18:14
lezsi
2006.03.17. 14:03   

Csuti_E30 írta:

Szia Leszi!

Ugyan már másik fórumon érdekesség képpen kérdeztem -de most itt felmerült egy megoldása-

hova rakjátok a olaj hőfok/nyomásmérő gombákat?

válaszod köszönöm!

üdv.:
Csuti

Nem vagyok nagy spiler a temaban, de asszem a nyomasjeladot a gyari kapcsolos helyere szokas tenni, van olyan, amin van kimenet a gyari lampanak es a muszernek is. Hofokmerot mar nem ilyen egyszeru. nekem pl. a teknobe van belefurva.
Kacsint

Csuti_E30
2006.03.16. 19:45   

lezsi írta:
Ha kell egy par uj olaj-nyilas (nyomasmero, homero, turbo):

$38 + szallitas. Nem is rossz - ha elfer... (2,9cm) ?
Smile

Szia Leszi!

Ugyan már másik fórumon érdekesség képpen kérdeztem -de most itt felmerült egy megoldása-

hova rakjátok a olaj hőfok/nyomásmérő gombákat?

válaszod köszönöm!

üdv.:
Csuti

bp    132    2005.11.19. 16:52
Karell Gott
2006.03.16. 19:28   

Kirill írta:
Hi!
Kezdek beparázni Confused Tehát ha nagyon vereted,pörögsz -forogsz,próbálsz kietlen részen keresztbe menni,akkor oda lesz a motor,ha nincs a karterban terelőlemez? Nemérti
Karell Gott írta:
artemis írta:
Kösz a gyors választ, fiúk! Smile
Gondolom, sima utcai használatra maradok a normál olajozás mellett, még ha néha forszirozott a menet is. Azért egy olyan lemez jó lenne.
Nektek van valami ilyesmi a karterben?

Nekem semmi,pedig néha be szoktam ereszkedni egy-két kanyarba.
Nem jártam még úgy,hogy villanjon a lámpa,de egy pályán mondjuk nem kétlem ,hogy előfordulna,hacsak a futómű-gumi kombináció ezt meg nem akadályozza Smile .

Ennyire nem komoly a dolog.
Csak akkor izzadj,ha az aladinlámpa is világít!
Ez a lemez annyíból jobb,hogy forszírozott üzemben,pl:csapatásnál nem engedi az olajat felkúszni a karter és a blokk oldalára.
Párszor én is csapattam,de nekem még nem villant fel!

Power ohne Ende!!!

Tapolca    453    2005.05.30. 19:59
Kirill
2006.03.16. 19:20   

Hi!
Kezdek beparázni Confused Tehát ha nagyon vereted,pörögsz -forogsz,próbálsz kietlen részen keresztbe menni,akkor oda lesz a motor,ha nincs a karterban terelőlemez? Nemérti
Karell Gott írta:
artemis írta:
Gondolom, sima utcai használatra maradok a normál olajozás mellett, még ha néha forszirozott a menet is. Azért egy olyan lemez jó lenne.

Nem jártam még úgy,hogy villanjon a lámpa,de egy pályán mondjuk nem kétlem ,hogy előfordulna,hacsak a futómű-gumi kombináció ezt meg nem akadályozza Smile .

Kecskemét City :)    217    2005.01.19. 19:41
sancyy
2006.03.16. 17:57   

Hallika.

Van egy olyan gondom hogy nem tudod mi pénzbe kerulhet egy 1.8is be
motronic elektronika bábel kötek gyergyatol,cakonpuder computerig!!
ha tutok valami irányárat meg köszöném.

Debrecen    192    2006.02.15. 17:48
lezsi
2006.03.16. 17:39   

Ha kell egy par uj olaj-nyilas (nyomasmero, homero, turbo):

$38 + szallitas. Nem is rossz - ha elfer... (2,9cm) ?
Smile

MSPORT
2006.03.16. 11:11   

http://www.vezess.hu/hir.php?idx=7587

40    2004.11.12. 14:11
Karell Gott
2006.03.16. 10:40   

Steam írta:
Nem Acp, hanem Fcp Shocked

Értem mire gondolsz Smile Kacsint

Power ohne Ende!!!

Steam
2006.03.16. 10:35   

Nem Acp, hanem Fcp Shocked

Szentendre    270    2005.04.20. 20:13
Steam
2006.03.16. 10:13   

A gumi-futómű kombináció bármely változata esetén is kimegy az olaj a pumpa alól.... Attól, mert kemény a futómű, az olajra még hat az Acp...

Szentendre    270    2005.04.20. 20:13
Karell Gott
2006.03.16. 10:09   

artemis írta:

Power ohne Ende!!!

artemis
2006.03.16. 10:00   

Ae.

Karell Gott
2006.03.16. 08:30   

artemis írta:
" Az olaj eltünésére a pumpa alól vannak sztem lényegesen olcsóbb,egyszerűbb dolgok,mint pl: a karterba terelőlemezek rakása,ami megakadályozza hogy az olaj eltűnjön a pumpa alól.
Ennél bonyolultabb mondjuk a szárazkarteres kenés,de az biztos tuti.
Az első dologhoz nem tudok szólni,de lehet hogy van benne valami.
A kérdés az mibe kerül ez a lemez???? "

Bocs, hogy beleszólok, Karel Gott, de ez a szárazkarteres dolog érdekelne, és ugy veszem ki szavaidból, értesz hozzá. Az elvét értem, amit nem tudok, konkrétan milyen szivattyút használnak, hova teszik, asszem 2 is van belőlük. Mekkora olajtartály kell? Láttam olyat is, hogy nem is volt karter, csak egy vaslemez. Ott a motorban a visszafolyó olajat hogy szedik ki? Gondolkozik

Egyébként az a kék lemez is jónak tünik

Látom megelőztek Very Happy ,remélem a kolléga elégséges magyarázattal szolgál. Kacsint

Power ohne Ende!!!

turbobmw
2006.03.11. 13:41   

artemis írta:
" Az olaj eltünésére a pumpa alól vannak sztem lényegesen olcsóbb,egyszerűbb dolgok,mint pl: a karterba terelőlemezek rakása,ami megakadályozza hogy az olaj eltűnjön a pumpa alól.

Bocs, hogy beleszólok, Karel Gott, de ez a szárazkarteres dolog érdekelne, és ugy veszem ki szavaidból, értesz hozzá. Az elvét értem, amit nem tudok, konkrétan milyen szivattyút használnak, hova teszik, asszem 2 is van belőlük. Mekkora olajtartály kell? Láttam olyat is, hogy nem is volt karter, csak egy vaslemez. Ott a motorban a visszafolyó olajat hogy szedik ki? Gondolkozik

Hi!

A szárazkarteres kenés, mint sok egyéb "spec" cucc, főleg a versenyautóknál terjedt el, ahol nem számít a költség, csak a hatékonyság. Ezeknél a rendszereknél nagyobb olajmennyiséget lehet forgatni, (akár 8-12 litert is, így kevésbé melegszik, ill. "használódik" az olaj) stabilabb nyomáskörülményeket tudnak teremteni, (az olajtartályból nem "löttyen el" az olaj, a szivattyú folyamatosan táplált) illetve a motor is mélyebbre szerelhető (alacsonyabb súlypont) mert nincs karter a motor alatt. Az ilyen rendszereknél többsoros szivattyúkat használnak, egyik része a motor alóli kiskarterből szívja el az olajat, és/vagy szűrőn, ill. olajhűtőn keresztül nyomja az olajtartályba, másik része a szivíttyúnak a tartályból kapja a friss, és hűvös olajat, és nyomja a motorba.

Üdv!

Budapest, Debrecen    198    2006.03.06. 11:09
artemis
2006.03.11. 12:50   

Ae.

lezsi
2006.03.10. 12:25   

Karell Gott írta:
Hát igen a benzinről nem szól a történet,mindenesetre érdekes lehet,mikor egy erősen sodrós kanyarban kihagy az Ac.....

Azt gondoltam drágább ez a cucc,fel voltam készülve az ilyenkor szokásos borsos összegekre. Shocked

Igen, engem is meglepett, pedig csak egy vasdarab...

Ha valakinek kell ilyesmi, szoljon, megoldhato a rendeles az USA szallitmanyba Smile

Karell Gott
2006.03.10. 09:51   

Hát igen a benzinről nem szól a történet,mindenesetre érdekes lehet,mikor egy erősen sodrós kanyarban kihagy az Ac.....

Azt gondoltam drágább ez a cucc,fel voltam készülve az ilyenkor szokásos borsos összegekre. Shocked

Power ohne Ende!!!

lezsi
2006.03.10. 09:42   

Karell Gott írta:
lezsi írta:
Haho!
...

Ahogy nezem, 2 dologrol szol:
- Lehuzza a folosleges reszekrol az olajat, ami allitolag javitja 1-2%-kal a hatasfokot, hutest
- Eros kanyarokban, gyorsulasnal nem engedi, hogy az olaj felkusszon a motor valamelyik oldalan (es emiatt eltunjon a pumpa alol)

Velemenyek?
Surprised

Az olaj eltünésére a pumpa alól vannak sztem lényegesen olcsóbb,egyszerűbb dolgok,mint pl: a karterba terelőlemezek rakása,ami megakadályozza hogy az olaj eltűnjön a pumpa alól.

A kérdés az mibe kerül ez a lemez????

$50 korul azt hiszem.
A gyari (ahol van) terelok melle szoktak ezt betenni, kulonosen ha a sonkak miatt nem ferne el a karterba magasfalu hatarolo. Allitolag tartos eros (1G, stb.) gyorsulasnal ez komoly problema. Csakugy, mint a benzintankban!
Surprised

Karell Gott
2006.03.10. 08:43   

lezsi írta:
Haho!

Ismeritek ezt a "crank-scraper" megoldast?

...

Ahogy nezem, 2 dologrol szol:
- Lehuzza a folosleges reszekrol az olajat, ami allitolag javitja 1-2%-kal a hatasfokot, hutest
- Eros kanyarokban, gyorsulasnal nem engedi, hogy az olaj felkusszon a motor valamelyik oldalan (es emiatt eltunjon a pumpa alol)

Velemenyek?
Surprised

Az olaj eltünésére a pumpa alól vannak sztem lényegesen olcsóbb,egyszerűbb dolgok,mint pl: a karterba terelőlemezek rakása,ami megakadályozza hogy az olaj eltűnjön a pumpa alól.

A kérdés az mibe kerül ez a lemez????

Power ohne Ende!!!

Hozzászólások megtekintése:   
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +1 óra)

29 / 33 oldal
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Következő
Tartalomjegyzék  »   Tuning témák!

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Vissza az elejére