|
|
Milyen fejegységed van? |
Alpine |
|
12% |
[ 30 ] |
Blaupunkt |
|
7% |
[ 18 ] |
BMW Sound system |
|
11% |
[ 27 ] |
Clarion |
|
4% |
[ 11 ] |
Pioneer |
|
18% |
[ 43 ] |
Panasonic |
|
4% |
[ 11 ] |
JVC |
|
12% |
[ 30 ] |
Kenwood |
|
11% |
[ 27 ] |
Sony |
|
13% |
[ 32 ] |
Becker |
|
2% |
[ 5 ] |
|
Összes szavazat : 234 |
|
dana15 |
2015.06.24. 21:34 |
|
|

|
|
Oomen |
2014.07.22. 02:08 |
|
|

|
|
Vick |
2014.01.10. 00:40 |
|
|

|
Noha 3 éve történt az utolso bejegyzés, jol látom?  Egy kis segitségre lenne szükségem hifi témában. Szeretnék majdan valamikor egy kis mély hangzást az e30-ba, de a hely szükös, csakis valami slim, lapos, vékony mély jöhet szoba, olyan amit vagy a kalaptarto alá, vagy a hátso ülés csomagtarto felöli oldalára, vagy akár vmelyik elsö ülés alá lehetne tenni.
A cél nem az, hogy feltekert ablaknál is robajjal lássam el a környezetem, hanem a mély hangok kellemes kiemelése, megtámogatása lenne (nem csak tücc tücchöz, pop, rock, stb stb..), de azért lehessen érezni.
Mit ismertek, mit ajánlanátok? |
|
Dunakeszi 375 2012.02.07. 12:32 |
|
csibyone |
2011.01.21. 21:28 |
|
|

|
|
tobi |
2010.12.18. 14:38 |
|
|

|
Idézet: | Sikerült végre netközelbe jutnom Very Happy, na akkor az biztos hogy amiket kérdeztél, azok mind a rádió módban érvényesek. A "REG" az úgynevezett hálózatkövető rendszer. (ha olyan területre érsz ahol nem megfelelő az FM vétel akkor a fejegység automatikusan áthangol olyan frekvenciára ahol ugyanaz a műsor erősebben jön) A "TA" tulajdonképpen meg annak a PTY kódos lehetőségnek (azt írtam le legelőször) a hivatalos neve. Az "AF" et meg nemtudom pontosan de a "REG" nek valami kiegészítő lehetősége. Remélem hogy sikerült érthetően leírnom Very Happy |
sziasztok
http://hu.wikipedia.org/wiki/RDS
egy kis segítséget hoztam
bár ahogy olvasom nem igazán használja senki  |
|
Veszprém megye - Sümeg 87 2010.03.10. 18:44 |
|
mro_ja |
2010.11.23. 04:57 |
|
|

|
Hello mindenkinek!
1 kis tech infóra lenne szukségem.
PH8060-as Bmw Business Cd RDS tipusú fejegységem van az autóba (E46).
Mi lehet az oka annak, hogy az RDS funkció nem mükdik rajta? Bármit nyomogattam rajta ezt a funkciót nem sikerult előcsalogatni.
Ez beállitás kérdése, vagy rosszul lenne valami bekötve?
Segitségeteket elöre is hálásan köszönöm
Üdv, R |
|
1 2010.11.23. 04:27 |
|
The_King |
2010.02.26. 21:06 |
|
|

|
migid írta: | The_King írta: | migid írta: | The_King írta: | migid írta: | Szevasztok!
Van egy sony CDX-A250 es fejegységem, és vannak rajta, olyan funkciók mint: REG, AF, TA TP. Nem értek nagyon az auto audiohoz, egyáltalán nem foglalkoztam még vele...Megtudjátok mondani, hogy mik ezek a funkciók? |
Hello! A rádióállomások külön PTY kóddal látják el a különböző műsortípusokat (pl: hírek, időjárásjelentés, trafipax stb...) Azt hogy te mit akarsz figyelni azt a fej valamelyik menüjében tudod beállítani. Namost ezt a funkciót ki-be tudod kapcsolni a TP gomb-al.
a többire ha még érdekel holnap tudok pontos választ adni |
Rendben köszi szépen Érdekelnek... |
Sikerült végre netközelbe jutnom , na akkor az biztos hogy amiket kérdeztél, azok mind a rádió módban érvényesek. A "REG" az úgynevezett hálózatkövető rendszer. (ha olyan területre érsz ahol nem megfelelő az FM vétel akkor a fejegység automatikusan áthangol olyan frekvenciára ahol ugyanaz a műsor erősebben jön) A "TA" tulajdonképpen meg annak a PTY kódos lehetőségnek (azt írtam le legelőször) a hivatalos neve. Az "AF" et meg nemtudom pontosan de a "REG" nek valami kiegészítő lehetősége. Remélem hogy sikerült érthetően leírnom |
WOW Kösz Tökéletes.... Minden értettem, csak sajna nem hiszem hoyg valaha, is használni fogom Köszi |
nekem se sűrűn volt még bekapcsolva a rádió, inkább az mp3 megy. De mondjuk a trafipax infó hasznos lehet néha |
"Lemegyek, telipofával vigyorgok, tövig nyomom a gázpedált a gumi füstöl, és szarok az egésszre!!" |
Eger 238 2009.07.19. 21:57 |
|
migid |
2010.02.26. 20:58 |
|
|

|
The_King írta: | migid írta: | The_King írta: | migid írta: | Szevasztok!
Van egy sony CDX-A250 es fejegységem, és vannak rajta, olyan funkciók mint: REG, AF, TA TP. Nem értek nagyon az auto audiohoz, egyáltalán nem foglalkoztam még vele...Megtudjátok mondani, hogy mik ezek a funkciók? |
Hello! A rádióállomások külön PTY kóddal látják el a különböző műsortípusokat (pl: hírek, időjárásjelentés, trafipax stb...) Azt hogy te mit akarsz figyelni azt a fej valamelyik menüjében tudod beállítani. Namost ezt a funkciót ki-be tudod kapcsolni a TP gomb-al.
Sikerült végre netközelbe jutnom , na akkor az biztos hogy amiket kérdeztél, azok mind a rádió módban érvényesek. A "REG" az úgynevezett hálózatkövető rendszer. (ha olyan területre érsz ahol nem megfelelő az FM vétel akkor a fejegység automatikusan áthangol olyan frekvenciára ahol ugyanaz a műsor erősebben jön) A "TA" tulajdonképpen meg annak a PTY kódos lehetőségnek (azt írtam le legelőször) a hivatalos neve. Az "AF" et meg nemtudom pontosan de a "REG" nek valami kiegészítő lehetősége. Remélem hogy sikerült érthetően leírnom |
WOW Kösz Tökéletes.... Minden értettem, csak sajna nem hiszem hoyg valaha, is használni fogom Köszi |
Runs on fuel and adrenalin
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=74755 |
Budapest/Pécs 1228 2009.06.20. 23:20 |
|
The_King |
2010.02.26. 20:26 |
|
|

|
migid írta: | The_King írta: | migid írta: | Szevasztok!
Sikerült végre netközelbe jutnom , na akkor az biztos hogy amiket kérdeztél, azok mind a rádió módban érvényesek. A "REG" az úgynevezett hálózatkövető rendszer. (ha olyan területre érsz ahol nem megfelelő az FM vétel akkor a fejegység automatikusan áthangol olyan frekvenciára ahol ugyanaz a műsor erősebben jön) A "TA" tulajdonképpen meg annak a PTY kódos lehetőségnek (azt írtam le legelőször) a hivatalos neve. Az "AF" et meg nemtudom pontosan de a "REG" nek valami kiegészítő lehetősége. Remélem hogy sikerült érthetően leírnom  |
"Lemegyek, telipofával vigyorgok, tövig nyomom a gázpedált a gumi füstöl, és szarok az egésszre!!" |
|
migid |
2010.02.24. 22:21 |
|
|

|
The_King írta: | migid írta: | Szevasztok!
Runs on fuel and adrenalin
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=74755 |
Budapest/Pécs 1228 2009.06.20. 23:20 |
|
The_King |
2010.02.24. 22:02 |
|
|

|
migid írta: | Szevasztok!
|
migid |
2010.02.24. 20:27 |
|
|

|
|
Albert |
2009.10.29. 13:46 |
|
|

|
Egy kérdés ahhoz aki ért ehhez
250 RMS mélynyomóhoz milyen kondenzátort ajánlotok? Farad-okra gondolok,1 vagy 1,5??? vagy milyen...  Márka esetleg?
Ja és Köszi  |
|
Balassagyarmat/Szlovákia 1993 2008.06.18. 01:49 |
|
Macskajaj |
2009.02.26. 11:35 |
|
|

|
|
Macskajaj
-----------------------------------------------------
Noé bárkáját amatőrök csinálták. A Titanicot meg profik... |
10 2008.10.23. 19:55 |
|
blevi29 |
2008.10.05. 23:01 |
|
|

|
Janoka írta: | Sziasztok!
Na vagyok megint, szokás szerint nem mutatja a topic hogy uj hozzászolás lenne benne...
A TESA szalag az nem taknyosodik, tudom mire gondolsz, mint mindent ezt is hamisitják, cseza a neve és a kereskedők mindigmazt mondják van olyan mint egy jó tesa
Az rca tényleg az alagutra van ragasztva nekem, a hangszorok bal küszöbben mennek, de hátul van egy 4es végfok és a fej erősitő a configban nem használt.Igy 2x2 szál jön előre a hátsó erősítőtől bal oldalon a küszöbben.
Ja a knight rider az jó, a hangja is király, Hasselhoff urnak jó volt.De szegény alkoholista lett és már minden hiába, neki sem jó már
A sipolást sokszor a generátor csinálja, általában egy 2-3 mikrofarados kondi a generátorra közvetlenül csavarozva segiteni szokott.A vastag pirosra, meg a testjére. Olyan a kondi mint a régi zsiguli gyujtáskondi, csak az 220 nano volt, ez meg 2.2 mikros.
Amugy a vicc az, hogy nekem nem is a hifinek mennek előre az áramkábelei, hanem az autó áramellátása megy hátulról előre, ahogy a 25ösökön, mert hátratettem az akksit.Onnan két párhuzamos 16négyzetmilis hifi-áramkábel viszi előre az áramot, ez megfelelő az autónak, nem melegszik még hosszas inditózásnál sem.
Elől aztán van egy csomópont, ott ahol a gyárinak is van helye, oda vannak kötve a piros drótok.
Az erősitőnek hátul két kb egyméteres kábel viszi a kraftot, az akksira direkt kötve és egy honapja vettem 23 ért egy EXIDE akkut, extreme fajta, emeltebb olomtartalmu, valahol a hifi és az inditó között helyezkedik el, jól birja a ciklikus kisütéseket.
Csak ajánlani tudom, mikor 2/3 hangerőn hallgattam vagy 40 percet, akkor is frankón inditott.
Az eddigi akkuim, kb 40 perc után térdre estek, még a féléves normál EXIDE is és aztán tolás következett
Üdv és hesszelek majd, de jó lenne ha a forum mutatná az uj hozzászolásokat?! |
Megérte benéznem ide!!
Ezt a sípolós dolgot akartam épp kérdezni mikor beleolvastam Janóka hozzászólásába...hiába tőle mindig tanulok!!
csak hol érdemes beszerezni ilyen 2.2 kondit??
mert ugyan mikor hangos a zene nem hallani de alacsonyabb hanghatásoknál kicsit turbós a gép csak hát belülről  |
Levi
www.carstyling.hu/car_shower.php?id=56766 |
Tököl 1246 2005.07.17. 17:55 |
|
Bömbösös |
2008.10.05. 09:17 |
|
|

|
|
|
Szolnok megye 1413 2005.12.17. 12:17 |
|
Bandita |
2008.02.02. 13:18 |
|
|

|
|
bmwpower380 |
2007.06.24. 10:38 |
|
|

|
|
Janoka |
2007.04.07. 11:37 |
|
|

|
Sziasztok!
Na vagyok megint, szokás szerint nem mutatja a topic hogy uj hozzászolás lenne benne...
A TESA szalag az nem taknyosodik, tudom mire gondolsz, mint mindent ezt is hamisitják, cseza a neve és a kereskedők mindigmazt mondják van olyan mint egy jó tesa
Az rca tényleg az alagutra van ragasztva nekem, a hangszorok bal küszöbben mennek, de hátul van egy 4es végfok és a fej erősitő a configban nem használt.Igy 2x2 szál jön előre a hátsó erősítőtől bal oldalon a küszöbben.
Ja a knight rider az jó, a hangja is király, Hasselhoff urnak jó volt.De szegény alkoholista lett és már minden hiába, neki sem jó már
A sipolást sokszor a generátor csinálja, általában egy 2-3 mikrofarados kondi a generátorra közvetlenül csavarozva segiteni szokott.A vastag pirosra, meg a testjére. Olyan a kondi mint a régi zsiguli gyujtáskondi, csak az 220 nano volt, ez meg 2.2 mikros.
Amugy a vicc az, hogy nekem nem is a hifinek mennek előre az áramkábelei, hanem az autó áramellátása megy hátulról előre, ahogy a 25ösökön, mert hátratettem az akksit.Onnan két párhuzamos 16négyzetmilis hifi-áramkábel viszi előre az áramot, ez megfelelő az autónak, nem melegszik még hosszas inditózásnál sem.
Elől aztán van egy csomópont, ott ahol a gyárinak is van helye, oda vannak kötve a piros drótok.
Az erősitőnek hátul két kb egyméteres kábel viszi a kraftot, az akksira direkt kötve és egy honapja vettem 23 ért egy EXIDE akkut, extreme fajta, emeltebb olomtartalmu, valahol a hifi és az inditó között helyezkedik el, jól birja a ciklikus kisütéseket.
Csak ajánlani tudom, mikor 2/3 hangerőn hallgattam vagy 40 percet, akkor is frankón inditott.
Az eddigi akkuim, kb 40 perc után térdre estek, még a féléves normál EXIDE is és aztán tolás következett
Üdv és hesszelek majd, de jó lenne ha a forum mutatná az uj hozzászolásokat?! |
|
06 30 4191891 és Ostffyasszonyfa 1157 2005.05.15. 18:32 |
|
Öcsman |
2007.04.01. 09:59 |
|
|

|
zotya-01 írta: | "Kimenni a motorvezérlő kábelén lévő gumidugónál megy, ott célszerű. "
ezt hol találom?
ma volt egy kis idom, atfuztem a kabelt, igaz szalagot még nem tekertem rá, de ma már szólt a zene
idő szűkében lassan haladnak a dolgok |
Hello!
A kesztyűtartó mögött találod azt a likat
És a táp jobb oldalt megy. |
Csak váród az igazit minden nap, de ha végre jó helyen vagy akkor 1 perc az élet. |
Budapest 276 2005.06.22. 01:08 |
|
zotya-01 |
2007.04.01. 00:56 |
|
|

|
"Kimenni a motorvezérlő kábelén lévő gumidugónál megy, ott célszerű. "
ezt hol találom?
ma volt egy kis idom, atfuztem a kabelt, igaz szalagot még nem tekertem rá, de ma már szólt a zene
idő szűkében lassan haladnak a dolgok  |
Hömm-hömmm-höööőőőőőőőőőőőőő....... |
Debrecen 1030 2005.07.10. 15:07 |
|
zotya-01 |
2007.03.29. 12:14 |
|
|

|
Gery 325i írta: | zotya-01 írta: | e30bömi írta: | Janoka írta: | zotya-01 írta: | hm... elolvadt az erősitőm tápkábele, meg a dollár biztositékom is
ki hol vezeti el a kocsiba az tápkábelt meg az rca-t? vagy mindenkinek szakmai titok?
en eddig a tabkabelt a bal küszöbnél a szönyeg alá rejtettem, de, nem olyan tuti, mert felnyomja a padlókárpitot és vele egyutt a belső küszöböt is vagy probaljam meg az ülés mellé eltolni? |
Szia!
Nekem a tápkábelek a jobboldali küszöbben mennek, ahol a gyári helye is van, de be van tekerve minden ilyen kábelem TESA vásznas szigetelővel és így nem tudja sem megolvasztani, sem elnyírni a kasztni.Kimenni a motorvezérlő kábelén lévő gumidugónál megy, ott célszerű.
Üdv |
Az a "TESA" vásznas szalag az a ún.- bandázs szalag lenne? - Csak úgy kérdezem
Mert nekem olyan bandázzsal van betekreve a vezetékek.
Egyébként nekem is a jobb oldalon futnak a veztékek mennek hátra a csomiba. |
en igencsak a tapot jobb oldalt, az rca-t baloldalt fogom elvezetni, mivel ha a ketto egymas mellett van, akkor olyat jatszik mint az ikarus bus, dallamosan futyulnek a hangszorok, ahogy a fordulatszam emelkedik |
Ez igy van!Főleg régebbi rendszereknél!Van elfekvőben egy régebbi "hikomatos" 2x80 W-os erősítőm autóba való persze.Ez a cucc még tud ilyeneket produkálni... Amikor autóban volt,el kellett különíteni mindentől mert minden zavarta és Night Rider hangja volt a zenének ahogy a fordulat változott!A mostani modern erősítőknél ez már nem jelent gondot mert jó minőségű zajszűrőket használnak manapság a gyártók!Ugyhogy a mai cuccoknál elméletiekben ez már nem oszt nem szoroz hogy hol vezeted el a tápot+ az rcat!Ez inkább a régebbi cuccokra volt jellemzőbb amikor az autóhifi még "gyerekcipőben" járt...De mind ennek ellenére mai napig külön,egymástól távol vezetem el a kábeleket...A tesa szalagról annyit,hogy nem tudom ti milyen minőségűt használtok,de amit én régebben használtam az szó szerint be "taknyosodott" és az egész egy nagy ragacsos valami lett...Azóta nem használom... |
nahh, elvileg az enyem nem olyan regi modell, Mac MP4000 és egy jvc fejegység, hatul ket 3utas tanyer, meg elol 2db 3 utas tanyer, elol magas-kozep van beallitva, hatra meg mely-kozep... nekem az maximalisan eleg amit nyujt, nem szandekozom tobb penzt aldozni ra  |
|
Gery 325i |
2007.03.29. 08:53 |
|
|

|
zotya-01 írta: | e30bömi írta: | Janoka írta: | zotya-01 írta: | hm... elolvadt az erősitőm tápkábele, meg a dollár biztositékom is
ki hol vezeti el a kocsiba az tápkábelt meg az rca-t? vagy mindenkinek szakmai titok?
en eddig a tabkabelt a bal küszöbnél a szönyeg alá rejtettem, de, nem olyan tuti, mert felnyomja a padlókárpitot és vele egyutt a belső küszöböt is vagy probaljam meg az ülés mellé eltolni? |
Szia!
Nekem a tápkábelek a jobboldali küszöbben mennek, ahol a gyári helye is van, de be van tekerve minden ilyen kábelem TESA vásznas szigetelővel és így nem tudja sem megolvasztani, sem elnyírni a kasztni.Kimenni a motorvezérlő kábelén lévő gumidugónál megy, ott célszerű.
Üdv |
en igencsak a tapot jobb oldalt, az rca-t baloldalt fogom elvezetni, mivel ha a ketto egymas mellett van, akkor olyat jatszik mint az ikarus bus, dallamosan futyulnek a hangszorok, ahogy a fordulatszam emelkedik |
Ez igy van!Főleg régebbi rendszereknél!Van elfekvőben egy régebbi "hikomatos" 2x80 W-os erősítőm autóba való persze.Ez a cucc még tud ilyeneket produkálni... Amikor autóban volt,el kellett különíteni mindentől mert minden zavarta és Night Rider hangja volt a zenének ahogy a fordulat változott!A mostani modern erősítőknél ez már nem jelent gondot mert jó minőségű zajszűrőket használnak manapság a gyártók!Ugyhogy a mai cuccoknál elméletiekben ez már nem oszt nem szoroz hogy hol vezeted el a tápot+ az rcat!Ez inkább a régebbi cuccokra volt jellemzőbb amikor az autóhifi még "gyerekcipőben" járt...De mind ennek ellenére mai napig külön,egymástól távol vezetem el a kábeleket...A tesa szalagról annyit,hogy nem tudom ti milyen minőségűt használtok,de amit én régebben használtam az szó szerint be "taknyosodott" és az egész egy nagy ragacsos valami lett...Azóta nem használom... |
|
Szombathely 306 2006.02.22. 13:21 |
|
zotya-01 |
2007.03.28. 23:09 |
|
|

|
e30bömi írta: | Janoka írta: | zotya-01 írta: | hm... elolvadt az erősitőm tápkábele, meg a dollár biztositékom is
Szia!
Üdv |
en igencsak a tapot jobb oldalt, az rca-t baloldalt fogom elvezetni, mivel ha a ketto egymas mellett van, akkor olyat jatszik mint az ikarus bus, dallamosan futyulnek a hangszorok, ahogy a fordulatszam emelkedik  |
|
e30bömi |
2007.03.28. 23:06 |
|
|

|
Janoka írta: | zotya-01 írta: | hm... elolvadt az erősitőm tápkábele, meg a dollár biztositékom is
Szia!
Üdv |
Egyébként nekem is a jobb oldalon futnak a veztékek mennek hátra a csomiba.  |
|
Törökszentmiklós 104 2005.11.26. 14:54 |
|
|
|
hirdetési felület |
|
 |
 |
|