POWERFANATICS.com - Bmw fanatikusok oldala
 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció
POWERFANATICS.com Facebook-on!
3 / 238 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4 ... 236, 237, 238  Következő    Hozzászólások megtekintése:

<   Szériák szerint E..  »   "3 series" / E30 - (1982 - 1994)

Kocsis
2010.08.08. 22:15   

[quote="Kocsis"]
pepe_ írta:
Kocsis írta:
pepe_ írta:
Kocsis írta:
szzst írta:
Kocsis írta:
Üdv!

Kérdésem az lenne, hogy kit ajánlotok, hová érdemes elvinni egy BMW e30 316-ost (karburátoros), ahol ki tudják deríteni, hogy mi a baja? Valami elektromos baja van szerintem.

Nagyon magas az alapjárat, sőt nincs is (mintha magától gázt adna, felpörög mindig) , és erőteljesen hullámzik. Fogyasztás is sok.

BMW márkaszervízben illene kezdeniük valamit vele nem? Legalábbis megtalálni a problémát. Csak ki tudja mennyiért...

Nagyon fontos lenne.

Köszi.

Cserélj motorvezérlőt!

Cseréltem, de nem változott...a vezérlő jó ezek szerint. Menet közben szépen megy, nem rángat.
Alacsonyabb fordulaton rángat motorféknél.

Még egy tippem van, az a karburátor alatt a gumi-talp...lehet ott jut be nem kevés fals-levegő, és ez borítja meg az egészet, illetve okozza a magas fogyasztást.

Nem tudom, karburátoros motornál hogy van ez, de nekem L-jetronic esetén egy "pótlevegőtolattyú" meghibásodása miatt 2000 az alapjáratom... Elvileg úgy működne ez a dolog, mint a termosztát, csak víz helyet levegőnek enged utat a pillangószelepet megkerülve.Így hidegen több levegő jut a motorba. Ezzel párhuzamosan van egy másik megkerülő ág is, aminél egy finom menetű csavar segítségével lehet az alapjáratot szabályozni. Ez a csavar teljesen le van zárva, mégis magas az alapjárat, kiszűrtem, szerintem nem zár le eléggé a tolattyú, bár még nem vettem ki.
Néz körül hátha hasonló a problémád.

316-nál nincs ilyen pótlevegő-tolattyú. Értem. Nálam meg állítási lehetőség egyedül a karbi CO csavarja. Alapjáratot elektronika (ECU) állítja be..............
...............
Meg annyi van, hogy hiába tekerem a co csavart, nem reagál rá igazán. Ezt fals levegő okozhatja csak nem?

A légmennyiség mérőmön is van alapjáratiCO csavar, ha magas az alapjáratom, én is hiába tekergetem, semmi hatása. Ha megtudod, mi okozza, szólj.

Szia! Megoldódott a gondom. Hasonló volt a problémám, mint neked, csak nekem a karburátoron a 2. torok volt jobban nyitva, mint kell, ezért adott mindig gázt. Kiderült, hogy én állítottam el, mikor levettem a karbit megtisztítani...megszívattam magam.

Másik dolog, hogy a karbi talp tömítés eléggé szar volt, ott tudott falsot kapni, az is beleszólt a rossz alapjáratba, és magasabb fogasztásba.

100    2007.11.16. 15:54
Matt Gun
2010.08.05. 21:50   

Sziasztok srácok! Egy kis költségszámolás céljából kellene pár sacc/kb árat mondani h tudjam mihez tartani magam.....

E30 M40 helyére megy be

Tehát amiknek kellene a bontott ára:
m20 b20 kipuff leömlőtől
m20 b20 kábelköteg computerrel
Gardán szintén ehhez

Előre is köszönöm!

Egy igazi BMW-s nek az oldalsó ablakon is bogarak vannak!

Mátészalka    70    2009.09.06. 20:44
akiak
2010.08.04. 22:03   

Dawe írta:
Zöldfülü írta:
MOTOR OLAJ
van gy BMW E30 316i 89es (asszem Valvoline 10W40 van benne)olajat szeretnék cserélni milyet vegyek bele?(gondolom castrolt)de miet?

motul 10w40 nekem minden csattogás elmult a 750böl a castrplt én nem ajánlom többet senkinek az tuti
10w60as volt benne és megégett utcai használatnál!!!
a 10w60as edge egy fos
haver ajánlotta a motult és eddig csak jó dolog történt az autóval mióta belelocsoltam Kacsint

én TWS-t használok, és egy évben elmegyek 5 driftedzésre, ahol elég szépen kapja egész nap a matekot, plusz az utcai használat, és év végén is szép színe van az olajnak, és nem is csipegeti...
úgyhogy én maradok a fos Castrolnál..

M30B35

gödöllő    104    2008.10.05. 15:13
Dawe
2010.08.04. 20:56   

Zöldfülü írta:
MOTOR OLAJ
van gy BMW E30 316i 89es (asszem Valvoline 10W40 van benne)olajat szeretnék cserélni milyet vegyek bele?(gondolom castrolt)de miet?

motul 10w40 nekem minden csattogás elmult a 750böl a castrplt én nem ajánlom többet senkinek az tuti
10w60as volt benne és megégett utcai használatnál!!!
a 10w60as edge egy fos
haver ajánlotta a motult és eddig csak jó dolog történt az autóval mióta belelocsoltam Kacsint

ADJ MEG AZ AUTÓDNAK MINDENT,MINDENBŐL A LEGJOBBAT ÉS MINDIG... ...UTÁNA MEG HASZNÁLD,AHOGY KEDVED TARTJA.
/R.R.T./

vecsés    2146    2005.10.08. 14:11
Zöldfülü
2010.08.04. 19:43   

MOTOR OLAJ

19    2010.04.28. 17:36
Blacky
2010.08.04. 12:18   

speeder írta:
sziasztok,

olaj csere elött áll a kocsim, M42B18 motor kódú 318is-ről lenne szó,
találtam itthon 15W-40-es motor olajat. jó lenne az bele vagy inkább 10W-40 kellene?

Pont tegnap beszéltünk erről Janokával, Ő mutatta ezt a linket:
http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-1-4-viszkozitas-0w-5w-10w-kenes-lubrikacio-suruseg.html

Ha elolvasod, megérted, hogy miért ne tegyél bele 15W40-et ,stb.

"Drive like a Devil, feel like a God" Very Happy Mad

"A hülyeségnek is van határa,nekem meg útlevelem." Smile

Budapest    1420    2008.09.26. 08:30
akiak
2010.08.04. 11:50   

speeder írta:
sziasztok,

találtam itthon 15W-40-es motor olajat. jó lenne az bele vagy inkább 10W-40 kellene?

15W-40et semmi esetre se rakjál bele, mert az ásványi olaj..
anno az iS-be én 10W-60at raktam

M30B35

gödöllő    104    2008.10.05. 15:13
gyadam
2010.08.04. 11:12   

Dawe írta:
miért van az,hogy ha valaki e30ast keres akkor a feltételei mindenkinek ugyan azok???
az elsö a 100e ft alatti vételár a többit ()-jelbe irtam
(325i fekete coupé,gyári hibátlan motorral,rozsdamentes kasztni,nagylámpás,fekete motoros-börbelsö,kp-zár,riasztó,tempomat,klima,bronzüvegek,blackhellás angeleye-xenonnal,m-tech2 spoiler(nem üvegszálas hanem gyári)mtech2 kormány-légzsákos,17es t-borbet felnivel,uj gumikkal,nagyboard,elektromos-schibedach,elektromos ablakokkal,sizsákos fejtámlás hátsóüléssel,legalább 60-40es ültetéssel vastag bilsteinekkel,e46m3 fékekkel)

Én inkább 17es a azev felnikkel szeretném Kacsint
De a többi kritérium megfelelő Szemcsis Very Happy

Eger    7    2010.02.01. 21:02
speeder
2010.08.02. 19:54   

sziasztok,

sose egyél a kutya táljából, mert lehet hogy már az öcséd beleevett...Very Happy

gyöngyös    34    2010.02.11. 18:19
Kocsis
2010.08.02. 13:04   

pepe_ írta:
Kocsis írta:
pepe_ írta:
Kocsis írta:
szzst írta:
Kocsis írta:
Üdv!

Kérdésem az lenne, hogy kit ajánlotok, hová érdemes elvinni egy BMW e30 316-ost (karburátoros), ahol ki tudják deríteni, hogy mi a baja? Valami elektromos baja van szerintem.

Nagyon magas az alapjárat, sőt nincs is (mintha magától gázt adna, felpörög mindig) , és erőteljesen hullámzik. Fogyasztás is sok.

BMW márkaszervízben illene kezdeniük valamit vele nem? Legalábbis megtalálni a problémát. Csak ki tudja mennyiért...

Nagyon fontos lenne.

Köszi.

Cserélj motorvezérlőt!

Cseréltem, de nem változott...a vezérlő jó ezek szerint. Menet közben szépen megy, nem rángat.

Még egy tippem van, az a karburátor alatt a gumi-talp...lehet ott jut be nem kevés fals-levegő, és ez borítja meg az egészet, illetve okozza a magas fogyasztást.

Nem tudom, karburátoros motornál hogy van ez, de nekem L-jetronic esetén egy "pótlevegőtolattyú" meghibásodása miatt 2000 az alapjáratom... Elvileg úgy működne ez a dolog, mint a termosztát, csak víz helyet levegőnek enged utat a pillangószelepet megkerülve.Így hidegen több levegő jut a motorba. Ezzel párhuzamosan van egy másik megkerülő ág is, aminél egy finom menetű csavar segítségével lehet az alapjáratot szabályozni. Ez a csavar teljesen le van zárva, mégis magas az alapjárat, kiszűrtem, szerintem nem zár le eléggé a tolattyú, bár még nem vettem ki.

316-nál nincs ilyen pótlevegő-tolattyú. Értem. Nálam meg állítási lehetőség egyedül a karbi CO csavarja. Alapjáratot elektronika (ECU) állítja be.
Megnéztem mindent, hibát nem látok a vákuumcsöveken sem. Egyedül a karburátor talp tömítést nem néztem még. Lehet ott kap nagy mennyiségű falsot...azért pörög ilyen hülyén...nekem is 2000 köré megy fel alapjáraton...persze próbálja visszavenni...ezért hullámzik.
Meg annyi van, hogy hiába tekerem a co csavart, nem reagál rá igazán. Ezt fals levegő okozhatja csak nem?

A légmennyiség mérőmön is van alapjáratiCO csavar, ha magas az alapjáratom, én is hiába tekergetem, semmi hatása. Ha megtudod, mi okozza, szólj.

Szia!

Na most értem el odáig, hogy megrendeltem a karbi-talp tömítést. Holnap ér ide, aztán akkor kiderül, hogy az-e a baj okozója. Azért gyanítom ezt, mert miután levettem a karbit, majd visszatettem, azóta hülyült meg... Előtte is voltak kisebb gondok az alapjárattal...bár CO sosem volt belőve géppel...
Fogyasztásom ilyen hülye állapotokkal volt most 9 liter vegyesben, gyorsulás is volt benne egy...
Légmennyiségmérőn van CO csavar?

Szólok persze, hogy ha megoldódik.

Dawe
2010.08.01. 22:58   

miért van az,hogy ha valaki e30ast keres akkor a feltételei mindenkinek ugyan azok???
az elsö a 100e ft alatti vételár a többit ()-jelbe irtam
(325i fekete coupé,gyári hibátlan motorral,rozsdamentes kasztni,nagylámpás,fekete motoros-börbelsö,kp-zár,riasztó,tempomat,klima,bronzüvegek,blackhellás angeleye-xenonnal,m-tech2 spoiler(nem üvegszálas hanem gyári)mtech2 kormány-légzsákos,17es t-borbet felnivel,uj gumikkal,nagyboard,elektromos-schibedach,elektromos ablakokkal,sizsákos fejtámlás hátsóüléssel,legalább 60-40es ültetéssel vastag bilsteinekkel,e46m3 fékekkel)

ADJ MEG AZ AUTÓDNAK MINDENT,MINDENBŐL A LEGJOBBAT ÉS MINDIG... ...UTÁNA MEG HASZNÁLD,AHOGY KEDVED TARTJA.
/R.R.T./

vecsés    2146    2005.10.08. 14:11
SzaSza89
2010.07.31. 10:33   

sziasztok

nincs vkinek egy jó állapotú 2.4 td motorja?
szívesen átvenném, árban szerintem megegyezünk

Kacsint

köszi

Dunakeszi    10    2010.07.20. 21:32
davyd8903
2010.07.30. 20:40   

speeder írta:
szevasztok

M42B18 as blokkról bármiféle robbantott rajz, leírás meg ilyesmik érdekelnének. ha esetleg valakinek lenne és megdobna vele azt megköszönném.

der.gottfried@freemail.hu címre vagy ide is jöhet privibe.

elöre is köszi mindazoknak akik veszek a fáradtságot
www.realoem.com -on találsz sok robbantott ábrát.
Serial Number-hez beírod az alvázszámod utolsó 7 számjegyét , mutatja az autód évjárat és motortípus szerint.

BMW '93 320i 4ajtó BMW

Mór    417    2008.06.29. 17:21
speeder
2010.07.30. 20:15   

szevasztok

M42B18 as blokkról bármiféle robbantott rajz, leírás meg ilyesmik érdekelnének. ha esetleg valakinek lenne és megdobna vele azt megköszönném.

der.gottfried@freemail.hu címre vagy ide is jöhet privibe.

elöre is köszi mindazoknak akik veszek a fáradtságot

sose egyél a kutya táljából, mert lehet hogy már az öcséd beleevett...Very Happy

pepe_
2010.07.30. 18:24   

Kocsis írta:
pepe_ írta:
Kocsis írta:
szzst írta:
Kocsis írta:
Üdv!

Nagyon fontos lenne.

Köszi.

Cserélj motorvezérlőt!

316-nál nincs ilyen pótlevegő-tolattyú. Értem. Nálam meg állítási lehetőség egyedül a karbi CO csavarja. Alapjáratot elektronika (ECU) állítja be.
Megnéztem mindent, hibát nem látok a vákuumcsöveken sem. Egyedül a karburátor talp tömítést nem néztem még. Lehet ott kap nagy mennyiségű falsot...azért pörög ilyen hülyén...nekem is 2000 köré megy fel alapjáraton...persze próbálja visszavenni...ezért hullámzik.

'85 320i coupe

Simontornya    134    2009.02.24. 17:49
Kocsis
2010.07.30. 08:06   

pepe_ írta:
Kocsis írta:
szzst írta:
Kocsis írta:
Üdv!

Nagyon fontos lenne.

Köszi.

Cserélj motorvezérlőt!

pepe_
2010.07.29. 22:22   

Kocsis írta:
szzst írta:
Kocsis írta:
Üdv!

Nagyon fontos lenne.

Köszi.

Cserélj motorvezérlőt!

'85 320i coupe

Simontornya    134    2009.02.24. 17:49
her0880
2010.07.29. 14:32   

Sziasztok! Van egy eladó e30 316 és 318 ba való hibátlan hűtőm... Akit érdekel írjon privit vagy hívjon : 06 30 547 48 93

Dunakeszi    22    2010.03.07. 21:13
Kocsis
2010.07.28. 18:11   

szzst írta:
Kocsis írta:
Üdv!

Nagyon fontos lenne.

Köszi.

Cserélj motorvezérlőt!

amarton
2010.07.28. 11:13   

Szevasztok,

Nemreg talaltam 4 db BBS 15 collos felnit, Elol 8J, Hatul 8,5J. Az ET ertek 16. Felmegy ez egy E30-as kabriora mindennemu alakitas nelkul? Ha igen, milyen gumival?
Elore is koszi a segitseget!

Szatmarnemeti    2    2010.07.10. 20:15
szzst
2010.07.27. 19:06   

Kocsis írta:
Üdv!

Nagyon fontos lenne.

Köszi.

Cserélj motorvezérlőt!

Celldömölk    47    2009.07.02. 17:36
The_King
2010.07.26. 17:23   

Hello!
Vegyétek már meg az autómat! E30 316i nekem nemkell
Sok extra van benne/hozzá, még 1 év műszakival!
Árat te mondasz!
http://racing-bazar.hu/hasznaltauto/316i_bmw_suzuki/elado_bmw_316i_motor_csere_erdekel

"Lemegyek, telipofával vigyorgok, tövig nyomom a gázpedált a gumi füstöl, és szarok az egésszre!!"

Eger    138    2009.07.19. 20:57
Kocsis
2010.07.26. 11:30   

Üdv!

Nagyon fontos lenne.

Köszi.

speeder
2010.07.24. 09:23   

Szeva mindenki.

Két kérdésem lenne a mélyen tisztelt publikumhoz:

1. m42b18 E30-on menyi km-ként kell láncot cserélni ?
2. ugyan ehhez a típushoz milyen gyertyát javasoltok ?

előre is kösz a segítséget! Kacsint
aki meg megy talira annak patakokban folyó hideg sört kívánok Surprised

Kocsis
2010.07.22. 16:14   

Kocsis írta:
Sziasztok!

Kicsit elfajult a dolog az E30-ammal. Sad Korábban volt, hogy rángatott menet közben, és motorféknél is érdekes módon. Sok benzint is kapott, sokat fogyasztott, be is kormolta a gyertyákat, amúgy tipp-topp állapotú motorikusan is az autó.

Aztán ma melóba menet megállt, és nem indul be. Sad Mikor leveszem a gyújtást, utána pár másodpercre rá egy rövid, de nagyon hülye-hangos elektromos hang hallatszik.

Karburátoros az autó, 316-os. Mindene a gyári a motortérben (Kivéve termosztát, meg hő-, olajgomba, azok újak. Új az elosztó fedél, gyertyák, gyertyakábelek sem régiek.).

Ha injektorossá szeretném alakítani, ahhoz mire van szükség hengerfejen, szívósorán és injektorokon, elektronikán kívül? Lehet jobban megérné, mint egy vagyont költeni a karbi rendberakására, feltéve, ha nagy a baj...

Üdv mindenkinek!

Köszben kiderült mi volt a nem indulás oka...a szívató pillangószelepe beragadt zárt állásban, ezért nem kapott levegőt a motor...szerencsére nem volt komoly.

Az alapjárat azonban továbbra is rossz, állandóan lüktet. Mindig magától ad gázt, és vissza is veszi...ez megy folyamatosan. Nem lehet, hogy rossz maga a vezérlő-egység (ECU)? Az alapjáratot annak kéne beállítania a karbis verziónál.

Hozzászólások megtekintése:   
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +1 óra)

3 / 238 oldal
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4 ... 236, 237, 238  Következő
Tartalomjegyzék  »   Szériák szerint E..

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Vissza az elejére