POWERFANATICS.com - Bmw fanatikusok oldala
 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció
POWERFANATICS.com Facebook-on!
427 / 481 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 426, 427, 428 ... 479, 480, 481  Következő    Hozzászólások megtekintése:

<   Tuning témák!  »   BMW Turbósítás! Minden ami ezzel kapcsolatos!

Turboá
2006.06.14. 21:46   

ja.. én sem ajánlom ezt,de ha 1,5-2vel akarjátok tölteni akkor indokolt.A 2bar-hoz persze már nem csak ez,hanem mechanikai gondok is felléphetnek...ill. fel is lépnek....Ha jó az adagolás akkor biztos,ha nem, akkor idáig semm jutunk... Very Happy Azért azt el kell mondani,hogy ez a projekt kísérleti stádiumban van,márami a lemeztömítést illeti.És ha racionálisan gondolkodunk,akkor várjuk meg amíg üzemelük vele egy tesztmotort...persze azért bizakodunk.. Bow

A higiénikus fertőtlenít, letakarítja a kórokozókat.
R.C.S.

Soltvadkert, Racing Club..    5194    2005.03.14. 21:22
lezsi
2006.06.14. 21:34   

Feri1984 írta:
Minktom ha m10 turbósítás akkor küldhetnél tel számot megvitatnánk a kis gép lótenyészetét.

skacok, nem mondom, hogy rossz dolog az MLS , sot... -De tudva levo, hogy egy M10 vidaman elszaladgal 1.5-baron gyari tomivel. Es az siman 300 lo, ha jol van megcsinalva.
Aki kivancsi, hogy az milyen az E30-ban, jelentkezzen Turboanal! Smile -Ha az megse eleg, mert mondjuk az F1-es 1000Le a cel 1500 cm3-vel, akkor persze indokolt lehet a lemezesdi
Very Happy

2465    2005.06.08. 13:21
Turboá
2006.06.14. 21:32   

A hajasbabát amit 1800km alatt csináltam nekiadjam valamelyikőtök kislányának? Mad

R.C.S.

Feri1984
2006.06.14. 20:20   

Minktom ha m10 turbósítás akkor küldhetnél tel számot megvitatnánk a kis gép lótenyészetét.

Békéscsaba    188    2006.04.17. 11:13
minktom
2006.06.14. 20:03   

Feri1984 írta:
Turboá írta:
Gyorsul a levegő ha töltöm az arcát! De a versenysportban már régen ismeretes szívócsőben fellépő gázlengések (rezgések) jótékony hatása,és az ebben rejlő komoly teljesítménynövelés. Ami eme nem túl jólcsengő Magyar céget illeti ,nem tudom,hogy mennyire alapos mindez, ill az a forrás amiből gazdálkodnak mennyire tudományos valójában,és milyen hatásfokkal álltalánosítható egy álandó konstansal.Tehát az elv nem ujkeletű,a kivitelezés viszont kétkedővé tesz.Ettől eltekintve lehet,hogy teljesen jó. :-)Artemis! csak 1,2-vel megyek max,mert ott kifogynak a nyomófejek.Ha leszabályozom 0,8-ra akkor nem gyorsul addig se olyan intenzitással,ezért hazárdirozok,mert már ezt is megszoktam,mindíg a 0,6-1-ig et várom csak. Alatta már nem is lelkesedek annyira,pedig.... Mad nem tervezem M10 megrajzoltatását,de ha ti,vagy valamelyikőtök megfinanszírozza ,akkor nem állok elébe.Az alapanyag megvan,a technológia is adott,a flopin rajta lesz a progi,és már nyomjuk is.ez kb 5000ft többletköltség. Ez nem lenne üzlet hanem egy közkincs,és az akaró ,önnáló,kísérletező turbóarcok tulajdona.M20b25,M30b30,és M30b35 alapban lesz.Ha kell M10 aakor igyekezzetek ,mert csütörtökön 17h-ra megyek a tervezőhöz,és addigra tudnom kell hányat kell készítenie.

Hello egy kicsit lemaradtam mit tudnál m10-hez???Hengerfej lemezeléses téma???Minden érdekel ami m10!

Hali! Engem is erdekel a dolog! Nagyjából milyen anyagi vonzattal lehet számolni?

Minktom
+36 70 5283766
BMW E30 318i M10

Budapest/Tiszaújváros    163    2006.02.11. 12:00
Feri1984
2006.06.14. 19:00   

Turboá írta:
Gyorsul a levegő ha töltöm az arcát! De a versenysportban már régen ismeretes szívócsőben fellépő gázlengések (rezgések) jótékony hatása,és az ebben rejlő komoly teljesítménynövelés. Ami eme nem túl jólcsengő Magyar céget illeti ,nem tudom,hogy mennyire alapos mindez, ill az a forrás amiből gazdálkodnak mennyire tudományos valójában,és milyen hatásfokkal álltalánosítható egy álandó konstansal.Tehát az elv nem ujkeletű,a kivitelezés viszont kétkedővé tesz.Ettől eltekintve lehet,hogy teljesen jó. :-)Artemis! csak 1,2-vel megyek max,mert ott kifogynak a nyomófejek.Ha leszabályozom 0,8-ra akkor nem gyorsul addig se olyan intenzitással,ezért hazárdirozok,mert már ezt is megszoktam,mindíg a 0,6-1-ig et várom csak. Alatta már nem is lelkesedek annyira,pedig.... Mad nem tervezem M10 megrajzoltatását,de ha ti,vagy valamelyikőtök megfinanszírozza ,akkor nem állok elébe.Az alapanyag megvan,a technológia is adott,a flopin rajta lesz a progi,és már nyomjuk is.ez kb 5000ft többletköltség. Ez nem lenne üzlet hanem egy közkincs,és az akaró ,önnáló,kísérletező turbóarcok tulajdona.M20b25,M30b30,és M30b35 alapban lesz.Ha kell M10 aakor igyekezzetek ,mert csütörtökön 17h-ra megyek a tervezőhöz,és addigra tudnom kell hányat kell készítenie.

Hello egy kicsit lemaradtam mit tudnál m10-hez???Hengerfej lemezeléses téma???Minden érdekel ami m10!

lezsi
2006.06.14. 18:00   

oglig írta:
Szaisztok!
Valaki eltudná nekem mondani ,hogy mi az értelme az ún. "oil catch" tartálynak és ,hogy működik egy turbós rendszerben és hogy van-e értelme?!köszi

A lenyege, hogy a karterbol jovo (szivocsobe visszavezetett levegoben levo) olajgozt lecsapatja. Ez egyreszt kornyezetbarat (zoldkartya!), masreszt nem lesz (annyira) csupa olaj belulrol minden, ami az intercooler hatasfokanak pl. jo. Ha a turbo is eresztgeti az olajat, akkor a kopogas (egesterben izzo olajkoksz) miatt sem hatrany.
A kondenzalt, lecsurgo olajat egy egyszeru dobozba/flakonba/sorosuvegbe stb. gyujti. Smile

oglig
2006.06.14. 15:37   

Szaisztok!
Valaki eltudná nekem mondani ,hogy mi az értelme az ún. "oil catch" tartálynak és ,hogy működik egy turbós rendszerben és hogy van-e értelme?!köszi

75    2006.01.15. 16:02
lezsi
2006.06.14. 14:45   

Turboá írta:

Turboa! Szerintem alkudd ki, hogy csinalja meg a rajzot tobbfele M20-ra es M30-ra is, nehogy mar a kulonbozo furatmeretek miatt kulonbozonek tekintsuk az amugy teljesen megegyezo rajzokat...

Lassan lehet melegiteni a lezert is! Cool

lezsi
2006.06.14. 14:41   

Kaqkk írta:
hi urak!

ezt elhiszuk?
Surprised
"Ehhez fejlesztette ki a MAGNUM egyedülálló MOTORFELTÖLTŐ REZONÁTORÁT, mely nem más, mint egy külső-belső krómozású, átmérőre és hosszra pontosan, számítógéppel tervezett acélcső, mely a légszűrőház és az üzemanyag befecskendező közé kerül beépítésre.

Feladata a motorba áramló levegő sebességének növelése. Működése egyszerű rezonanciaelvre épül: a cső rugalmassági moduluszából (anyagjellemző) és geometriájából (átmérő, falvastagság, elemi hossz) adódó saját rezgésének értékét úgy alakítjuk ki, hogy az megegyezzen a hengerekbe áramló levegő saját lengésszámával. Amíg a két frekvenciamennyiség közel azonos intervallumban mozog, rezonancia lép fel, amely többszörösére gyorsíthatja a szívócsőben kialakuló levegő sebességét. A fenti elv azonban csak bizonyos fordulatszám-tartományban érvényes (kb. 2000-2500 1/perc). "
teljes cikk itt:http://www.magnumtuning.hu/index.phtml?op=kat_reszletes_leiras&kat_id=002002

eleg tudomanyosan, hangzik, valakinek van tapasztalata vele M20B25-nel?

Lezsi!
kuld mar el megint az .xls-t sajnos elvesztettem Confused , most van ra idom!(kaqkk10@gmail.com)

K

Nem ismerem a konkret termeket, de kotve hiszem, hogy megallna a helyet, amirol itt az agymosas szol. A meretezett gazlengesek/rezonanciak valoban jo hatassal vannak, ilyen alapon mukodnek a gyari szivo/kipuff csovek is, nem veletlenul divatos az egyenlo-hosszusag szivo/kipu oldalon.
A problema ott van, hogy ez egy komplex rendszer a legszurotol a kipuffogovegig, belenyulva konnyen csak rontani lehet rajta. (Tipikus eset, amikor felrakjak a kielezett gyari szivo mocira a "nagykipuffogo"-t, es gyengebb lesz tole az auto).
Gyarilag tervezve is csak egy szuk tartomanyra tudnak jol optimalizalni, epp ezert a modern motorokon mar valtozo szivocso-hosszusagokkal varialnak, ill. ujabban valtozo szelepvezerlessel. A BiVANOS/Valvetronic elvileg mar nem is igenyli a folytoszelepet, ami igen nagy dobas szerintem.
Ezt a tuningos csodat meg megmernem G-tech-hel Very Happy

Kaqkk
2006.06.14. 14:33   

aki ilyet ir annak nem hiszunk...

"Toronymerevítő
Csökkenti a torony korrodálását is, amely a csavarodásból adódóan a festék és alapozó réteg megrepedezésénél ilyen esetekben gyakran kijön! Baleseteknél sok sérülés elkerülhető vele. Általában elöl kerül beszerelésre, de bizonyos típusokban hátul is igény van rá..."

K

"inkabb lenni mint latszani"

INDIA VAPI / Tiszafured    82    2006.05.02. 08:51
Turboá
2006.06.14. 13:06   

R.C.S.

Kaqkk
2006.06.14. 12:27   

hi urak!

ezt elhiszuk?
Surprised
"Ehhez fejlesztette ki a MAGNUM egyedülálló MOTORFELTÖLTŐ REZONÁTORÁT, mely nem más, mint egy külső-belső krómozású, átmérőre és hosszra pontosan, számítógéppel tervezett acélcső, mely a légszűrőház és az üzemanyag befecskendező közé kerül beépítésre.

Feladata a motorba áramló levegő sebességének növelése. Működése egyszerű rezonanciaelvre épül: a cső rugalmassági moduluszából (anyagjellemző) és geometriájából (átmérő, falvastagság, elemi hossz) adódó saját rezgésének értékét úgy alakítjuk ki, hogy az megegyezzen a hengerekbe áramló levegő saját lengésszámával. Amíg a két frekvenciamennyiség közel azonos intervallumban mozog, rezonancia lép fel, amely többszörösére gyorsíthatja a szívócsőben kialakuló levegő sebességét. A fenti elv azonban csak bizonyos fordulatszám-tartományban érvényes (kb. 2000-2500 1/perc). "
teljes cikk itt:http://www.magnumtuning.hu/index.phtml?op=kat_reszletes_leiras&kat_id=002002

eleg tudomanyosan, hangzik, valakinek van tapasztalata vele M20B25-nel?

Lezsi!
kuld mar el megint az .xls-t sajnos elvesztettem Confused , most van ra idom!(kaqkk10@gmail.com)

K

"inkabb lenni mint latszani"

INDIA VAPI / Tiszafured    82    2006.05.02. 08:51
artemis
2006.06.14. 09:16   

lezsi írta:
artemis írta:
Turboá írta:
szabályozatlan turbónyomással Mad

Turboá.
????? Surprised
Ez azt jelenti, hogy lehúztad a gumicsövet a wastegate-röl, és egyfolytában zárva van??? Very Happy Mit mutat a mérö, 1.5 bárt? Very Happy Ez QQQQQRVA DÚÚÚÚÚÚRVA !!!
És még valami érdekelne: emlitettél valami többrétegü hengrefejtömitést, vékony lemezekböl kivágva, ha jól emlékszem... hogy áll az a projekt, mi a helyzet vele ?
Érdekelne a dolog, egy jó vastag töm. személyében Smile

M10 nem olyan finnyas a tomitesre, meg ha jol tudom, ahhoz tobbfele lehet talalni MLS-t, persze most meg nem keso, lobbyzhatsz Turboa-nal, hogy legyen M10 is, mert eddig csak M20/M30 volt tervbe veve Smile

Jahh, minden ilyet tulmeretre kell csinalni, hogy:
1. Ha kicsit pontatlan az elhelyezes, vagy leszoritaskor nyulik, semmikepp ne erjen bele az egesterbe
2. jo legyen tulmeretu furathoz is Smile

Szia Lezsi.
artemis M20b20 Smile . Pillanatnyilag... Very Happy
És ha 84-est vennék, de 80 a furat, az nagy gáz? Surprised Akkor biztos nem ér az égéstérbe... Very Happy
Vastag tömités kellene, hogy levigye a kompressziót.
És valami 1es v. 0.5-ös rádiusszal lekerekitem a blokkot, hogy ne legyen éles sarok ???

Ae.

166    2005.12.14. 18:14
Feri1984
2006.06.13. 18:57   

Bandita írta:
töltsétek le innen az adást.... Kacsint

http://car-tune.hu/

Köszi műxik!

Bandita
2006.06.13. 18:48   

töltsétek le innen az adást.... Kacsint

http://car-tune.hu/

http://www.gportal.hu/bmw-team-kecskemet

Kecskemét    2916    2005.07.29. 00:47
Feri1984
2006.06.13. 18:36   

Tds írta:
turbo írta:
artemis írta:
turbo írta:
Videóra vettek Smile
De gyííík hangom van Smile Oregpapa
http://193.202.63.110/car-tune/CAR-Tune08.wmv

Turbo.
Megpróbáltam lejátszani, de a Media Player addig "kapcsolódik a médiához", ameddig ledobja a szíjat... Sad
Tök vagyok ehhez, szar a windózom? Shocked

Hi!

Én ráklikkelek és már megy is.
winamp? Smile Vagy ha opera böngészöt használsz akkor látod hogy áll a letöltés és tudod hogy mikor fogja dobni a szíjat Mad Szemcsis

Hééélllóóó én is két napja próbálom letölteni winamp-em van de nem mén.
Pég én meg akarom nézni!!!!!!!!

veszettkutya
2006.06.13. 17:21   

lezsi írta:
artemis írta:
Turboá írta:

Turboá.
????? Surprised
Ez azt jelenti, hogy lehúztad a gumicsövet a wastegate-röl, és egyfolytában zárva van??? Very Happy Mit mutat a mérö, 1.5 bárt? Very Happy Ez QQQQQRVA DÚÚÚÚÚÚRVA !!!
És még valami érdekelne: emlitettél valami többrétegü hengrefejtömitést, vékony lemezekböl kivágva, ha jól emlékszem... hogy áll az a projekt, mi a helyzet vele ?

M10 nem olyan finnyas a tomitesre, meg ha jol tudom, ahhoz tobbfele lehet talalni MLS-t, persze most meg nem keso, lobbyzhatsz Turboa-nal, hogy legyen M10 is, mert eddig csak M20/M30 volt tervbe veve Smile

1. Ha kicsit pontatlan az elhelyezes, vagy leszoritaskor nyulik, semmikepp ne erjen bele az egesterbe

Jajám,birja a mocsok én már tudom. Smile
Nekem a multkori gyorsulás után kitekeredett a nyomásszabályzóm és felkuszott 1.3ra és egészen hazáig jól birta,megis lepödtem hogy lép,másnap vettem észre világosba mert nem volt világitás bekötve a nyomásmérőórához.

kormány mögött ball oldalt :-)    2925    2005.08.01. 12:03
lezsi
2006.06.13. 17:08   

artemis írta:
Turboá írta:

Turboá.
????? Surprised

Tds
2006.06.13. 17:02   

turbo írta:
artemis írta:
turbo írta:
Videóra vettek Smile

Turbo.
Megpróbáltam lejátszani, de a Media Player addig "kapcsolódik a médiához", ameddig ledobja a szíjat... Sad

Hi!

winamp? Smile Vagy ha opera böngészöt használsz akkor látod hogy áll a letöltés és tudod hogy mikor fogja dobni a szíjat Mad Szemcsis

Mindent el lehet készíteni egyszerűen és túlbonyolítva.
A nézőpont az igényszint, a lehetőség pedig anyagi kérdés.

info.tdsworks@gmail.com

Székesfehérvár    2396    2005.05.18. 18:01
veszettkutya
2006.06.13. 16:41   

artemis írta:
turbo írta:
Videóra vettek Smile

Turbo.

Hi!

artemis
2006.06.13. 16:33   

turbo írta:
Videóra vettek Smile

Turbo.

Ae.

artemis
2006.06.13. 16:28   

Turboá írta:

Turboá.
????? Surprised

Ae.

veszettkutya
2006.06.13. 08:55   

Köszi!

Bandita
2006.06.13. 08:42   

turbo!

ez asszem már elkelt,én kb.3-4 hónapja beszéltem vele,s úgy rémlik,azért nem néztem meg,mert már elkelt...... Sad

http://www.gportal.hu/bmw-team-kecskemet

Kecskemét    2916    2005.07.29. 00:47
Hozzászólások megtekintése:   
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +1 óra)

427 / 481 oldal
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 426, 427, 428 ... 479, 480, 481  Következő
Tartalomjegyzék  »   Tuning témák!

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Vissza az elejére