| |
|
Turboá
|
2006.06.14. 21:46
|
|
|

|
ja.. én sem ajánlom ezt,de ha 1,5-2vel akarjátok tölteni akkor indokolt.A 2bar-hoz persze már nem csak ez,hanem mechanikai gondok is felléphetnek...ill. fel is lépnek....Ha jó az adagolás akkor biztos,ha nem, akkor idáig semm jutunk...  Azért azt el kell mondani,hogy ez a projekt kísérleti stádiumban van,márami a lemeztömítést illeti.És ha racionálisan gondolkodunk,akkor várjuk meg amíg üzemelük vele egy tesztmotort...persze azért bizakodunk.. 
|
A higiénikus fertőtlenít, letakarítja a kórokozókat.
R.C.S.
|
Soltvadkert, Racing Club.. 5194 2005.03.14. 21:22 |
|
|
lezsi
|
2006.06.14. 21:34
|
|
|

|
| Feri1984 írta: | | Minktom ha m10 turbósítás akkor küldhetnél tel számot megvitatnánk a kis gép lótenyészetét. |
skacok, nem mondom, hogy rossz dolog az MLS , sot... -De tudva levo, hogy egy M10 vidaman elszaladgal 1.5-baron gyari tomivel. Es az siman 300 lo, ha jol van megcsinalva.
Aki kivancsi, hogy az milyen az E30-ban, jelentkezzen Turboanal! -Ha az megse eleg, mert mondjuk az F1-es 1000Le a cel 1500 cm3-vel, akkor persze indokolt lehet a lemezesdi

|
|
2465 2005.06.08. 13:21 |
|
|
Turboá
|
2006.06.14. 21:32
|
|
|

|
|
|
Feri1984
|
2006.06.14. 20:20
|
|
|

|
|
|
minktom
|
2006.06.14. 20:03
|
|
|

|
| Feri1984 írta: | | Turboá írta: | Gyorsul a levegő ha töltöm az arcát! De a versenysportban már régen ismeretes szívócsőben fellépő gázlengések (rezgések) jótékony hatása,és az ebben rejlő komoly teljesítménynövelés. Ami eme nem túl jólcsengő Magyar céget illeti ,nem tudom,hogy mennyire alapos mindez, ill az a forrás amiből gazdálkodnak mennyire tudományos valójában,és milyen hatásfokkal álltalánosítható egy álandó konstansal.Tehát az elv nem ujkeletű,a kivitelezés viszont kétkedővé tesz.Ettől eltekintve lehet,hogy teljesen jó. :-)Artemis! csak 1,2-vel megyek max,mert ott kifogynak a nyomófejek.Ha leszabályozom 0,8-ra akkor nem gyorsul addig se olyan intenzitással,ezért hazárdirozok,mert már ezt is megszoktam,mindíg a 0,6-1-ig et várom csak. Alatta már nem is lelkesedek annyira,pedig.... nem tervezem M10 megrajzoltatását,de ha ti,vagy valamelyikőtök megfinanszírozza ,akkor nem állok elébe.Az alapanyag megvan,a technológia is adott,a flopin rajta lesz a progi,és már nyomjuk is.ez kb 5000ft többletköltség. Ez nem lenne üzlet hanem egy közkincs,és az akaró ,önnáló,kísérletező turbóarcok tulajdona.M20b25,M30b30,és M30b35 alapban lesz.Ha kell M10 aakor igyekezzetek ,mert csütörtökön 17h-ra megyek a tervezőhöz,és addigra tudnom kell hányat kell készítenie. |
Hello egy kicsit lemaradtam mit tudnál m10-hez???Hengerfej lemezeléses téma???Minden érdekel ami m10! |
Hali! Engem is erdekel a dolog! Nagyjából milyen anyagi vonzattal lehet számolni?
|
Minktom
+36 70 5283766
BMW E30 318i M10
|
Budapest/Tiszaújváros 163 2006.02.11. 12:00 |
|
|
Feri1984
|
2006.06.14. 19:00
|
|
|

|
| Turboá írta: | Gyorsul a levegő ha töltöm az arcát! De a versenysportban már régen ismeretes szívócsőben fellépő gázlengések (rezgések) jótékony hatása,és az ebben rejlő komoly teljesítménynövelés. Ami eme nem túl jólcsengő Magyar céget illeti ,nem tudom,hogy mennyire alapos mindez, ill az a forrás amiből gazdálkodnak mennyire tudományos valójában,és milyen hatásfokkal álltalánosítható egy álandó konstansal.Tehát az elv nem ujkeletű,a kivitelezés viszont kétkedővé tesz.Ettől eltekintve lehet,hogy teljesen jó. :-)Artemis! csak 1,2-vel megyek max,mert ott kifogynak a nyomófejek.Ha leszabályozom 0,8-ra akkor nem gyorsul addig se olyan intenzitással,ezért hazárdirozok,mert már ezt is megszoktam,mindíg a 0,6-1-ig et várom csak. Alatta már nem is lelkesedek annyira,pedig.... nem tervezem M10 megrajzoltatását,de ha ti,vagy valamelyikőtök megfinanszírozza ,akkor nem állok elébe.Az alapanyag megvan,a technológia is adott,a flopin rajta lesz a progi,és már nyomjuk is.ez kb 5000ft többletköltség. Ez nem lenne üzlet hanem egy közkincs,és az akaró ,önnáló,kísérletező turbóarcok tulajdona.M20b25,M30b30,és M30b35 alapban lesz.Ha kell M10 aakor igyekezzetek ,mert csütörtökön 17h-ra megyek a tervezőhöz,és addigra tudnom kell hányat kell készítenie. |
Hello egy kicsit lemaradtam mit tudnál m10-hez???Hengerfej lemezeléses téma???Minden érdekel ami m10!
|
|
Békéscsaba 188 2006.04.17. 11:13 |
|
|
lezsi
|
2006.06.14. 18:00
|
|
|

|
| oglig írta: | Szaisztok!
Valaki eltudná nekem mondani ,hogy mi az értelme az ún. "oil catch" tartálynak és ,hogy működik egy turbós rendszerben és hogy van-e értelme?!köszi |
A lenyege, hogy a karterbol jovo (szivocsobe visszavezetett levegoben levo) olajgozt lecsapatja. Ez egyreszt kornyezetbarat (zoldkartya!), masreszt nem lesz (annyira) csupa olaj belulrol minden, ami az intercooler hatasfokanak pl. jo. Ha a turbo is eresztgeti az olajat, akkor a kopogas (egesterben izzo olajkoksz) miatt sem hatrany.
A kondenzalt, lecsurgo olajat egy egyszeru dobozba/flakonba/sorosuvegbe stb. gyujti. 
|
|
|
|
oglig
|
2006.06.14. 15:37
|
|
|

|
|
Szaisztok!
Valaki eltudná nekem mondani ,hogy mi az értelme az ún. "oil catch" tartálynak és ,hogy működik egy turbós rendszerben és hogy van-e értelme?!köszi
|
|
75 2006.01.15. 16:02 |
|
|
lezsi
|
2006.06.14. 14:45
|
|
|

|
| Turboá írta: | Gyorsul a levegő ha töltöm az arcát! De a versenysportban már régen ismeretes szívócsőben fellépő gázlengések (rezgések) jótékony hatása,és az ebben rejlő komoly teljesítménynövelés. Ami eme nem túl jólcsengő Magyar céget illeti ,nem tudom,hogy mennyire alapos mindez, ill az a forrás amiből gazdálkodnak mennyire tudományos valójában,és milyen hatásfokkal álltalánosítható egy álandó konstansal.Tehát az elv nem ujkeletű,a kivitelezés viszont kétkedővé tesz.Ettől eltekintve lehet,hogy teljesen jó. :-)Artemis! csak 1,2-vel megyek max,mert ott kifogynak a nyomófejek.Ha leszabályozom 0,8-ra akkor nem gyorsul addig se olyan intenzitással,ezért hazárdirozok,mert már ezt is megszoktam,mindíg a 0,6-1-ig et várom csak. Alatta már nem is lelkesedek annyira,pedig.... nem tervezem M10 megrajzoltatását,de ha ti,vagy valamelyikőtök megfinanszírozza ,akkor nem állok elébe.Az alapanyag megvan,a technológia is adott,a flopin rajta lesz a progi,és már nyomjuk is.ez kb 5000ft többletköltség. Ez nem lenne üzlet hanem egy közkincs,és az akaró ,önnáló,kísérletező turbóarcok tulajdona.M20b25,M30b30,és M30b35 alapban lesz.Ha kell M10 aakor igyekezzetek ,mert csütörtökön 17h-ra megyek a tervezőhöz,és addigra tudnom kell hányat kell készítenie. |
Turboa! Szerintem alkudd ki, hogy csinalja meg a rajzot tobbfele M20-ra es M30-ra is, nehogy mar a kulonbozo furatmeretek miatt kulonbozonek tekintsuk az amugy teljesen megegyezo rajzokat...
Lassan lehet melegiteni a lezert is! 
|
|
|
|
lezsi
|
2006.06.14. 14:41
|
|
|

|
| Kaqkk írta: | hi urak!
ezt elhiszuk?
"Ehhez fejlesztette ki a MAGNUM egyedülálló MOTORFELTÖLTŐ REZONÁTORÁT, mely nem más, mint egy külső-belső krómozású, átmérőre és hosszra pontosan, számítógéppel tervezett acélcső, mely a légszűrőház és az üzemanyag befecskendező közé kerül beépítésre.
Feladata a motorba áramló levegő sebességének növelése. Működése egyszerű rezonanciaelvre épül: a cső rugalmassági moduluszából (anyagjellemző) és geometriájából (átmérő, falvastagság, elemi hossz) adódó saját rezgésének értékét úgy alakítjuk ki, hogy az megegyezzen a hengerekbe áramló levegő saját lengésszámával. Amíg a két frekvenciamennyiség közel azonos intervallumban mozog, rezonancia lép fel, amely többszörösére gyorsíthatja a szívócsőben kialakuló levegő sebességét. A fenti elv azonban csak bizonyos fordulatszám-tartományban érvényes (kb. 2000-2500 1/perc). "
teljes cikk itt:http://www.magnumtuning.hu/index.phtml?op=kat_reszletes_leiras&kat_id=002002
eleg tudomanyosan, hangzik, valakinek van tapasztalata vele M20B25-nel?
Lezsi!
kuld mar el megint az .xls-t sajnos elvesztettem , most van ra idom!(kaqkk10@gmail.com)
K |
Nem ismerem a konkret termeket, de kotve hiszem, hogy megallna a helyet, amirol itt az agymosas szol. A meretezett gazlengesek/rezonanciak valoban jo hatassal vannak, ilyen alapon mukodnek a gyari szivo/kipuff csovek is, nem veletlenul divatos az egyenlo-hosszusag szivo/kipu oldalon.
A problema ott van, hogy ez egy komplex rendszer a legszurotol a kipuffogovegig, belenyulva konnyen csak rontani lehet rajta. (Tipikus eset, amikor felrakjak a kielezett gyari szivo mocira a "nagykipuffogo"-t, es gyengebb lesz tole az auto).
Gyarilag tervezve is csak egy szuk tartomanyra tudnak jol optimalizalni, epp ezert a modern motorokon mar valtozo szivocso-hosszusagokkal varialnak, ill. ujabban valtozo szelepvezerlessel. A BiVANOS/Valvetronic elvileg mar nem is igenyli a folytoszelepet, ami igen nagy dobas szerintem.
Ezt a tuningos csodat meg megmernem G-tech-hel 
|
|
|
|
Kaqkk
|
2006.06.14. 14:33
|
|
|

|
|
|
Turboá
|
2006.06.14. 13:06
|
|
|

|
Gyorsul a levegő ha töltöm az arcát! De a versenysportban már régen ismeretes szívócsőben fellépő gázlengések (rezgések) jótékony hatása,és az ebben rejlő komoly teljesítménynövelés. Ami eme nem túl jólcsengő Magyar céget illeti ,nem tudom,hogy mennyire alapos mindez, ill az a forrás amiből gazdálkodnak mennyire tudományos valójában,és milyen hatásfokkal álltalánosítható egy álandó konstansal.Tehát az elv nem ujkeletű,a kivitelezés viszont kétkedővé tesz.Ettől eltekintve lehet,hogy teljesen jó. :-)Artemis! csak 1,2-vel megyek max,mert ott kifogynak a nyomófejek.Ha leszabályozom 0,8-ra akkor nem gyorsul addig se olyan intenzitással,ezért hazárdirozok,mert már ezt is megszoktam,mindíg a 0,6-1-ig et várom csak. Alatta már nem is lelkesedek annyira,pedig....  nem tervezem M10 megrajzoltatását,de ha ti,vagy valamelyikőtök megfinanszírozza ,akkor nem állok elébe.Az alapanyag megvan,a technológia is adott,a flopin rajta lesz a progi,és már nyomjuk is.ez kb 5000ft többletköltség. Ez nem lenne üzlet hanem egy közkincs,és az akaró ,önnáló,kísérletező turbóarcok tulajdona.M20b25,M30b30,és M30b35 alapban lesz.Ha kell M10 aakor igyekezzetek ,mert csütörtökön 17h-ra megyek a tervezőhöz,és addigra tudnom kell hányat kell készítenie.
|
A higiénikus fertőtlenít, letakarítja a kórokozókat.
R.C.S.
|
Soltvadkert, Racing Club.. 5194 2005.03.14. 21:22 |
|
|
Kaqkk
|
2006.06.14. 12:27
|
|
|

|
hi urak!
ezt elhiszuk?
"Ehhez fejlesztette ki a MAGNUM egyedülálló MOTORFELTÖLTŐ REZONÁTORÁT, mely nem más, mint egy külső-belső krómozású, átmérőre és hosszra pontosan, számítógéppel tervezett acélcső, mely a légszűrőház és az üzemanyag befecskendező közé kerül beépítésre.
Feladata a motorba áramló levegő sebességének növelése. Működése egyszerű rezonanciaelvre épül: a cső rugalmassági moduluszából (anyagjellemző) és geometriájából (átmérő, falvastagság, elemi hossz) adódó saját rezgésének értékét úgy alakítjuk ki, hogy az megegyezzen a hengerekbe áramló levegő saját lengésszámával. Amíg a két frekvenciamennyiség közel azonos intervallumban mozog, rezonancia lép fel, amely többszörösére gyorsíthatja a szívócsőben kialakuló levegő sebességét. A fenti elv azonban csak bizonyos fordulatszám-tartományban érvényes (kb. 2000-2500 1/perc). "
teljes cikk itt:http://www.magnumtuning.hu/index.phtml?op=kat_reszletes_leiras&kat_id=002002
eleg tudomanyosan, hangzik, valakinek van tapasztalata vele M20B25-nel?
Lezsi!
kuld mar el megint az .xls-t sajnos elvesztettem  , most van ra idom!(kaqkk10@gmail.com)
K
|
"inkabb lenni mint latszani"
|
INDIA VAPI / Tiszafured 82 2006.05.02. 08:51 |
|
|
artemis
|
2006.06.14. 09:16
|
|
|

|
| lezsi írta: | | artemis írta: | | Turboá írta: | szabályozatlan turbónyomással |
Turboá.
?????
Ez azt jelenti, hogy lehúztad a gumicsövet a wastegate-röl, és egyfolytában zárva van??? Mit mutat a mérö, 1.5 bárt? Ez QQQQQRVA DÚÚÚÚÚÚRVA !!!
És még valami érdekelne: emlitettél valami többrétegü hengrefejtömitést, vékony lemezekböl kivágva, ha jól emlékszem... hogy áll az a projekt, mi a helyzet vele ?
Érdekelne a dolog, egy jó vastag töm. személyében |
M10 nem olyan finnyas a tomitesre, meg ha jol tudom, ahhoz tobbfele lehet talalni MLS-t, persze most meg nem keso, lobbyzhatsz Turboa-nal, hogy legyen M10 is, mert eddig csak M20/M30 volt tervbe veve
Jahh, minden ilyet tulmeretre kell csinalni, hogy:
1. Ha kicsit pontatlan az elhelyezes, vagy leszoritaskor nyulik, semmikepp ne erjen bele az egesterbe
2. jo legyen tulmeretu furathoz is |
Szia Lezsi.
artemis M20b20 . Pillanatnyilag...
És ha 84-est vennék, de 80 a furat, az nagy gáz? Akkor biztos nem ér az égéstérbe...
Vastag tömités kellene, hogy levigye a kompressziót.
És valami 1es v. 0.5-ös rádiusszal lekerekitem a blokkot, hogy ne legyen éles sarok ???
|
Ae.
|
166 2005.12.14. 18:14 |
|
|
Feri1984
|
2006.06.13. 18:57
|
|
|

|
|
|
|
|
|
Bandita
|
2006.06.13. 18:48
|
|
|

|
|
|
Feri1984
|
2006.06.13. 18:36
|
|
|

|
| Tds írta: | | turbo írta: | | artemis írta: |
Turbo.
Megpróbáltam lejátszani, de a Media Player addig "kapcsolódik a médiához", ameddig ledobja a szíjat...
Tök vagyok ehhez, szar a windózom? |
Hi!
Én ráklikkelek és már megy is. | winamp? Vagy ha opera böngészöt használsz akkor látod hogy áll a letöltés és tudod hogy mikor fogja dobni a szíjat |
Hééélllóóó én is két napja próbálom letölteni winamp-em van de nem mén.
Pég én meg akarom nézni!!!!!!!!
|
|
|
|
veszettkutya
|
2006.06.13. 17:21
|
|
|

|
| lezsi írta: | | artemis írta: | | Turboá írta: | szabályozatlan turbónyomással |
Turboá.
?????
Ez azt jelenti, hogy lehúztad a gumicsövet a wastegate-röl, és egyfolytában zárva van??? Mit mutat a mérö, 1.5 bárt? Ez QQQQQRVA DÚÚÚÚÚÚRVA !!!
És még valami érdekelne: emlitettél valami többrétegü hengrefejtömitést, vékony lemezekböl kivágva, ha jól emlékszem... hogy áll az a projekt, mi a helyzet vele ?
M10 nem olyan finnyas a tomitesre, meg ha jol tudom, ahhoz tobbfele lehet talalni MLS-t, persze most meg nem keso, lobbyzhatsz Turboa-nal, hogy legyen M10 is, mert eddig csak M20/M30 volt tervbe veve
1. Ha kicsit pontatlan az elhelyezes, vagy leszoritaskor nyulik, semmikepp ne erjen bele az egesterbe
2. jo legyen tulmeretu furathoz is |
Jajám,birja a mocsok én már tudom.
Nekem a multkori gyorsulás után kitekeredett a nyomásszabályzóm és felkuszott 1.3ra és egészen hazáig jól birta,megis lepödtem hogy lép,másnap vettem észre világosba mert nem volt világitás bekötve a nyomásmérőórához.
|
|
kormány mögött ball oldalt :-) 2925 2005.08.01. 12:03 |
|
|
lezsi
|
2006.06.13. 17:08
|
|
|

|
| artemis írta: | | Turboá írta: | szabályozatlan turbónyomással |
Turboá.
?????
2. jo legyen tulmeretu furathoz is 
|
|
|
|
Tds
|
2006.06.13. 17:02
|
|
|

|
| turbo írta: | | artemis írta: |
Turbo.
Megpróbáltam lejátszani, de a Media Player addig "kapcsolódik a médiához", ameddig ledobja a szíjat...
Hi!
Én ráklikkelek és már megy is. | winamp? Vagy ha opera böngészöt használsz akkor látod hogy áll a letöltés és tudod hogy mikor fogja dobni a szíjat 
|
Mindent el lehet készíteni egyszerűen és túlbonyolítva.
A nézőpont az igényszint, a lehetőség pedig anyagi kérdés.
info.tdsworks@gmail.com
|
Székesfehérvár 2396 2005.05.18. 18:01 |
|
|
veszettkutya
|
2006.06.13. 16:41
|
|
|

|
| artemis írta: |
Turbo.
Hi!
Én ráklikkelek és már megy is.
|
|
kormány mögött ball oldalt :-) 2925 2005.08.01. 12:03 |
|
|
artemis
|
2006.06.13. 16:33
|
|
|

|
Turbo.
Tök vagyok ehhez, szar a windózom? 
|
Ae.
|
|
|
artemis
|
2006.06.13. 16:28
|
|
|

|
| Turboá írta: | szabályozatlan turbónyomással |
Turboá.
?????
Érdekelne a dolog, egy jó vastag töm. személyében 
|
Ae.
|
|
|
veszettkutya
|
2006.06.13. 08:55
|
|