| |
|
Tyetyi
|
2010.02.11. 16:50
|
|
|

|
| Tibisz írta: | Jó Napot KívánoK!!!
akkor kezdem az idei változásokat, szépen sorban közzétenni...
Először is, megszületett kisfiam, Zalán aki nagyon rendben van
 |
Gratula, sok örömöt hozzá 
|
Gumi...gumi..gumi
|
Szeged-Békéscsaba 3319 2005.12.14. 11:46 |
|
|
Tibisz
|
2010.02.11. 16:35
|
|
|

Kiemelt hirdető

|
Aztán nekiláttunk Szekeres Ferivel a nürburgringi csata nyomait kijavítani:P

|
www.tibisz.com
|
Budakeszi 493 2004.11.09. 15:54 |
|
|
Tibisz
|
2010.02.11. 16:33
|
|
|

Kiemelt hirdető

|
|
|
A hozzászólást 0 alkalommal szerkesztették, legutóbb 2010.02.11. 16:36 (1).
www.tibisz.com
|
|
|
Tibisz
|
2010.02.11. 16:22
|
|
|

Kiemelt hirdető

|
|
|
Albert
|
2009.09.07. 16:37
|
|
|

|
| BMWPower.hu írta: |
 A Szerviz Tím Soltvadkerti BMW találkozón! |
Mögötte meg én jövök
Csak most vettem észre Pedig a 330-asra emlékszem is.
|
|
Lakhely: autópálya bal sávja... 1032 2008.06.18. 00:49 |
|
|
xst
|
2009.07.23. 21:36
|
|
|

|
|
|
BMWPower.hu
|
2009.07.02. 20:36
|
|
|

|
|
|
|
164 2007.11.21. 10:12 |
|
|
BMWs94
|
2009.06.29. 06:23
|
|
|

|
Jó ez a felni, nekem tetszik(zöld) 
|
|
Pécs 304 2008.06.29. 19:58 |
|
|
Joyrider
|
2009.06.10. 13:09
|
|
|

|
|
|
Tibisz
|
2009.06.10. 10:29
|
|
|

Kiemelt hirdető

|
Folytatás:
Este 9-re visszaérkeztünk Máriapócsra és 1 óra alatt Bélus és Gyufa rendbe rakta az elektromos sugárfelhőt! Ezúton is hálás köszönet érte, és elnézést szeretnék kérni barátnőjétől , hogy a jól megérdemelt wellness pihenésüket félbeszakítottam ezzel a kis túrával:(
Hunornak a szerelők sztárjának semmi más dolga nem volt csak, hogy édesen megreggelizzen és néhány gumit kicseréljen!
Erik megműtötte a törött ventillátort, tehát a hűtéssel sem volt tovább problémám...
Az autót másnap tudtam csak kipróbálni, brutálisan erős lett és alsó tartományban is nagyon dinamikus, megmondom öszintén, hogy iszonyat önbizalommal mentem föl a pályára  Mivel az előző nap nem volt módom edzeni, így összesen kb 10 percem volt megismerkedni az autóval! Nagyon gyors haverságot kötöttünk és már indult is a kvalifikáció, ahol bár nagyon csúszós gumit raktunk föl, mert új az sajnos nem volt, mégis sikerült megnyerni a selejtezőt
Hihetetlen élmény volt vezetni az autó eszméletlen durva lett, sajnos mikor a tsiusokra került a sor, átváltott vészprogramra, mint utóbb kiderült túlmelegedett az egyik elektronika amelyik a kardánalagútra volt felszerelve! Mikor kihűlt újra rendesen működött. Most már ezt is tudjuk, de így is sikerült az 5.helyen zárnom a versenyt! Bízom benne, hogy kakucsra minden összeáll, mert vannak még ötletek a tarsolyban és akkor végre megint a dobogón szippanthatom a magaslati gumifűstös levegőt!!! 
|
www.tibisz.com
|
|
|
I-scream
|
2009.06.09. 22:25
|
|
|

|
|
Mi lett a vége?
|
|
759 2006.07.09. 22:40 |
|
|
Dawe
|
2009.06.07. 23:48
|
|
|

|
|
|
ADJ MEG AZ AUTÓDNAK MINDENT,MINDENBŐL A LEGJOBBAT ÉS MINDIG... ...UTÁNA MEG HASZNÁLD,AHOGY KEDVED TARTJA.
/R.R.T./
|
vecsés 2146 2005.10.08. 14:11 |
|
|
Tibisz
|
2009.06.07. 22:16
|
|
|

Kiemelt hirdető

|
Egy kis élménybeszámoló a máriapócsi hétvégéről:
Boldogan megérkeztünk Máriapócsra, mert nagyon kedvelem ezt a pályát!
Mikor vettük volna le a tréllerről az autót még beindult, túlestünk a formaságokon,( gépátvétel nevezés stb), de ekkor már nem indult be a járgány.
Megvizsgáltam és konstatáltam, hogy míg a felhőszakadás tartott, az autó teljessen beázott egy helyen és a víz pontosan a komputerbe folyt, illetve az EWS dobozra! Végülis a legdrággább alkatrészek, sebaj, gondoltam és kiöntöttem belőlük egy deci vízet:) Majd szétszedtem és kiszárítottam, ekkor újra beindult , de késöbb megint leállt:(
 ű
Probáltuk, bikázni, behúzni de se kép se hang...
Egyébbként a designe alapjául ez a gép szolgált:)
Ekkor beláttam, hogy itt nem fogok indulni...
Egy gyors telefon Bélusnak és felcsillant a reménysugár, csak annyi volt a gond, hogy szétugrott a kommunikáció az elektromos alkatrészek között! Irány vissza Budapestre és bíztunk benne, hogy másnap is lesz nap:)
Folyt Köv!!!
|
www.tibisz.com
|
|
|
kavics325i
|
2009.06.05. 17:01
|
|
|

|
| erik3_6 írta: | | Ottvan, jópénzért megmondom a címet, csak ki kell csavaroznod, Tibinek úgyse fontos a drifthez, oda csak index kell. | Csak viccelődtök velem közben nekem meg minden vágyam,hátulján csak szárnyat meg m-es lököst akarok cserélni +ez a fajta lámpa 
|
http://my.opera.com/Almostigriss/blog/2007/01/29/mi-a-magyar
|
tmiklos 171 2006.11.08. 18:47 |
|
|
erik3_6
|
2009.06.05. 16:15
|
|
|

|
|
|
kavics325i
|
2009.06.05. 16:12
|
|
|

|
|
|
fortyfive
|
2009.06.05. 15:26
|
|
|

|
Erik jól beszélt és ha Ákos nincs, akkor a Tibi nem biztos, hogy a múlt hv-n gyári m-es elektronikával megy.
| erik3_6 írta: | NA akkor én leírom az álláspontomat és szerintem igazam van
A dolog pofon egyszerű, Tibinek a motorjához nemhogy az elektronika nem volt meg hanem még a kábelköteg sem, meg tulajdonképpen a motoron kívül semmi. Felvetődött a kérdés Vemsel meghajtható lenne a dolog, itt képbe jött ÁkiKovács. A terv nem az volt ám, hogy a Vems megvezérli a vanost hanem hogy azt elhagyva működjön a motor. Igazából itt anyit tévedett Ákos hogy nem volt azzal tisztában mi is kell a drifthez, de ez szerintem nem róható fel neki, mert sokszor még mi magunk sem tudjuk akik csinálják is. Az autó elkészült beindult felprogramozódott, és Tibi szerint is brutális lett, ez egésszen az első driftedzésig tartott ahol kipróbálta driftversenykörülmények közt és rájött hogy ez így bizony nem lesz jó, bár az autó felső fordulatszám tartományban brutális volt. Itt jött egy ígéret, hogy megpróbálják megoldani hogy a vems vezérelje a vanost, de mikor kiderült hogy ez a motor már egy kicsit bonyolultabb mint elődje és igen könnyen még a szelepeket is össze lehet csomózni be kellet látni hogy ez bizony nem lesz jó. A belinkelt fokolóval megoldható minden csak akkor mondjuk egy brutál pályaautó lehetne belőle nem driftautó. Ezek után Vems ki és megkapta a gyári cuccokat és hogy kitől lehet találgatni.
Kicsit egymásra irigykedést érzek ebbe az adokkapokba, foglalkozzon mindenki a saját dolgaival, mert én mikor ide csöppentem erre a forumra más volt az egymáshoz való hozzáállás tessék visszaolvasni a kezdeteket és megtudjátok miről beszélek.
Erik |
|
www.pcjavito.com
|
Telki 184 2006.03.21. 09:19 |
|
|
Tibisz
|
2009.06.04. 21:48
|
|
|

Kiemelt hirdető

|
|
|
erik3_6
|
2009.06.04. 21:09
|
|
|

|
NA akkor én leírom az álláspontomat és szerintem igazam van
A dolog pofon egyszerű, Tibinek a motorjához nemhogy az elektronika nem volt meg hanem még a kábelköteg sem, meg tulajdonképpen a motoron kívül semmi. Felvetődött a kérdés Vemsel meghajtható lenne a dolog, itt képbe jött ÁkiKovács. A terv nem az volt ám, hogy a Vems megvezérli a vanost hanem hogy azt elhagyva működjön a motor. Igazából itt anyit tévedett Ákos hogy nem volt azzal tisztában mi is kell a drifthez, de ez szerintem nem róható fel neki, mert sokszor még mi magunk sem tudjuk akik csinálják is. Az autó elkészült beindult felprogramozódott, és Tibi szerint is brutális lett, ez egésszen az első driftedzésig tartott ahol kipróbálta driftversenykörülmények közt és rájött hogy ez így bizony nem lesz jó, bár az autó felső fordulatszám tartományban brutális volt. Itt jött egy ígéret, hogy megpróbálják megoldani hogy a vems vezérelje a vanost, de mikor kiderült hogy ez a motor már egy kicsit bonyolultabb mint elődje és igen könnyen még a szelepeket is össze lehet csomózni be kellet látni hogy ez bizony nem lesz jó. A belinkelt fokolóval megoldható minden csak akkor mondjuk egy brutál pályaautó lehetne belőle nem driftautó. Ezek után Vems ki és megkapta a gyári cuccokat és hogy kitől lehet találgatni.
Kicsit egymásra irigykedést érzek ebbe az adokkapokba, foglalkozzon mindenki a saját dolgaival, mert én mikor ide csöppentem erre a forumra más volt az egymáshoz való hozzáállás tessék visszaolvasni a kezdeteket és megtudjátok miről beszélek.
Erik
|
www.konyhadesign.hu
|
www.konyhadesign.hu 639 2007.10.16. 16:23 |
|
|
Tibisz
|
2009.06.04. 20:46
|
|
|

Kiemelt hirdető

|
|
|
sixday
|
2009.06.04. 20:35
|
|
|

|
| powered írta: | | sixday írta: | A VEMS jelen állapotában az 1 bites M50 vanos-t tudja működtetni véleményem szerint.
Minden ennél bonyolultabbal nem fog tudni mit kezdeni és a motor egyértelműen szarabb lesz a gyárinál.
Ráadásul minél bonyolultabb a cókmók (lásd S54 aki összevissza tekergeti a tengelyeket meg állítgat mindent amihez hozzáfér), annál döglöttebb lesz a motor a gyári verzióhoz képest.
És ezt ne fogjuk rá a driftre, mert bár Tibisz autójában volt a leglátványosabb a különbség (konkrétan látszott hogy az előző motorja fényévekkel jobb volt) nemhiszem hogy egy bármilyen versenyautó ennyire radikálisan tudja nélkülözni a szélesebb tartományokat.
A VEMS egy viszonylag egyszerű olcsó szeki írható elektronika aminek a korlátaival tudtommal minden jelenlevő tisztában van. Egyértelműen egyszerű/régebbi motorokra való, és a régebbi motorok közül is inkább töltöttre.
Innen nézve egy jó kis cucc jó áron a megfelelő helyen alkalmazva.
Az egyértelmű volt hogy az S54-en kudarc lesz. |

Csak neked mégegyszer...
http://www.youtube.com/watch?v=3qtW7dtkVM8&feature=related
Picit szélesebb periférián érdemes körülnézni. |
Csak neked mégegyszer:
1. Én a VEMS-ről beszéltem, ezen meg MOTEC van aminek az árából minimum 6 VEMS-et veszek és akkor még egy opciók nélküli MOTECről beszélünk.
Innentől kezdve tök értelmetlen amit írtál.
2. Ez egy 435 lovas szívó S54, igen komoly pénzt teszek arra hogy nem csak az elektronika a különbség hanem keményen belenyúltak a motorba is.
Innentől kezdve ismételten tök értelmetlen amit írtál.
3. A VEMS-nek amíg nem tud minimum annyit egy hivatalosan kiadott és hivatalosan !stabilnak! jelzett firmware-ban hogy:
- koppszenzor adatai alapján live állítja a gyújtást, elég ha csak visszafele csörgés esetén, felfele nem várom el
- lambda értékek alapján dinamikusan állítja a befecsiket, itt is csak dúsítást várok el kiszegényedés esetére, semmi extrát
- neadjisten valami csoda folytán ram-ban tárolt kiegészítő táblákat gyújtáshoz és befecsihez amiket maga rak össze a szenzoradatok alapján
szóval addig semmi esélye felvenni a versenyt egy gyári bmw M-es elektronikával vagy egy MOTEC/AUTRONIC/AEM/stb. elektronikával.
Innentől kezdve meg egyértelmű volt hogy az S54-en igenis nem fog beválni Tibisznek.
A VEMS igen jó kis elektronika nagyon jó áron a megfelelő helyeken, figyelembe véve a limitációit amiből jelenleg azért van bőségesen.
De ugye ez látszik az árán is.
4. Amit tudnod kell bár már nem ide tartozik: annak ellenére hogy emberként néha bicskanyitogató kihaénnem stílusod van, a szaktudásodat valahova igen-igen magasra teszem.
Ezért őszintén szólva nemértem miért írtad nekem ezt a linket, illetve mik voltak az elvárásaid az S54-VEMS kombóval kapcsolatban.
Ez utóbbira nagyon kíváncsi lennék.
|
|
318 2006.10.05. 10:02 |
|
|
veszettkutya
|
2009.06.04. 20:02
|
|
|

|
Tibisz,hajrá!
Meglátásom szerint ,Ákos:Szégyeld magad
Turboá:Szégyeld magad és nyomj egy entert ha megtalálod
Lezsi:Szégyeld magad mert nem ismered a nyomaték kulcsot
Én:Énis szégyelem magam mert nem ugy csinálom a dolgaimat ahogy mások mondják.
Tibisz:Te meg azért szégyeld el magad mert ilyen modon terelgeted a konténert. 
|
VESZETTKUTYA
10.82@211 Csabix Motoren Werke THX R.C.S-nek az alkatrész szponzorációért...
|
kormány mögött ball oldalt :-) 2925 2005.08.01. 12:03 |
|
|
lezsi
|
2009.06.04. 16:40
|
|
|

|
Itt irjak is, hogy 6000-tol 8800-ig hasznalja az autot.
De hogy mit is veszit tenyszeruen?
Nezzuk meg az S54 gyari nyomatekgorbejet:

Meg referencianak egy S38B36 nyomatekgorbejet:

- Ez a ket motor fajlagos teljesitmenyre gyarilag szinte azonos (holott van koztuk jopar ev kulonbseg).
A csucsnyomatek mindkettonel 5000rpm korul van, raadasul kozel azonos, 360Nm korul. De ha megnezzuk, hogy 3000rpm-nel mar 320/290, vagy 7000rpm-nel 338/320 az S54 javara, latszik, hogy a VANOS nem disznek van. -Nyilvan ezert dontottek Tibiszek ugy, hogy legyen megis meghagyva a VANOS
- Turbosnal meg lehet nyomassal "kompenzalni", de annak is ara van. 
|
A "felkapar" nem mértékegység...
|
2465 2005.06.08. 13:21 |
|
|
JOnesM50iT
|
2009.06.04. 11:13
|
|
|

|
| xst írta: | | powered írta: | | sixday írta: | A VEMS jelen állapotában az 1 bites M50 vanos-t tudja működtetni véleményem szerint.
Minden ennél bonyolultabbal nem fog tudni mit kezdeni és a motor egyértelműen szarabb lesz a gyárinál.
Ráadásul minél bonyolultabb a cókmók (lásd S54 aki összevissza tekergeti a tengelyeket meg állítgat mindent amihez hozzáfér), annál döglöttebb lesz a motor a gyári verzióhoz képest.
És ezt ne fogjuk rá a driftre, mert bár Tibisz autójában volt a leglátványosabb a különbség (konkrétan látszott hogy az előző motorja fényévekkel jobb volt) nemhiszem hogy egy bármilyen versenyautó ennyire radikálisan tudja nélkülözni a szélesebb tartományokat.
A VEMS egy viszonylag egyszerű olcsó szeki írható elektronika aminek a korlátaival tudtommal minden jelenlevő tisztában van. Egyértelműen egyszerű/régebbi motorokra való, és a régebbi motorok közül is inkább töltöttre.

Csak neked mégegyszer...
375whp , nem semmi, bar ahogy nezem itt nem VEMS hanem Motec van, ami "valamivel" dragabb szerkentyu. |
Úgy négyszer drágább 
|
|
205 2008.09.02. 14:14 |
|
|
xst
|
2009.06.04. 11:05
|
|
|

|
| powered írta: | | sixday írta: | A VEMS jelen állapotában az 1 bites M50 vanos-t tudja működtetni véleményem szerint.

Csak neked mégegyszer...
375whp , nem semmi, bar ahogy nezem itt nem VEMS hanem Motec van, ami "valamivel" dragabb szerkentyu.
|
|
3500rpm felett 249 2008.02.27. 12:24 |
|
|
|